W co gramy po sieci ;]
PS3,Xbox,PC
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
A z tematów okołogrowych to ktoś się wybiera na finały Intel Extreme Masters w Katowicach w marcu?
.
BF3 był właśnie za darmoszkę, więc się zaopatrzyłem.
Gdyby ktoś grał i szukał bliższego towarzystwa na serwery, szukajcie mnie pod nickiem: koylak .
Gdyby ktoś grał i szukał bliższego towarzystwa na serwery, szukajcie mnie pod nickiem: koylak .
Cheers! Koylak. :>
-
Waler pisze:ja przestałem grać jakiś czas temu ale dorywczo oczywiście w Counter Strike
Na studiach to był nasz zabijacz nudy

-
- Model: NA
- Wersja: MIATA
Ja gram ciągle w
Live for Speed - ( głównie do Driftu).niezła grafika i fizyka jazdy
Assetto Corsa - Gra jest MEEEEEGA
.smigam w niej Miatą.Realizm,fizyka na Medal!
Do tego Kierownica Logitech DFGT,zrobiony Reczny,fotel rajdowy Bride.
Live for Speed - ( głównie do Driftu).niezła grafika i fizyka jazdy

Assetto Corsa - Gra jest MEEEEEGA

Do tego Kierownica Logitech DFGT,zrobiony Reczny,fotel rajdowy Bride.
Rzeczy niemożliwe robie na miejscu a na cuda trzeba się umawiać..
- turbo pchała
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Winter is comming! Brakuje nam tematu gdzie można by się umawiać na wirtualne wyścigi i treningi. Proponuję to robić tutaj:) mam nadzieję że dział odpowiedni.
Dziś będę od 21:00. O 23:00 będzie pewnie jakiś oficjalny wyścig i można wspólnie się pościgać.
Dziś będę od 21:00. O 23:00 będzie pewnie jakiś oficjalny wyścig i można wspólnie się pościgać.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

- turbo pchała
Właśnie nie wiem czy tak można...
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

- turbo pchała
Bo tak:)

- czteryslonie
- Model: NB
login: czteryslonie
PS4 i Xbox One - gram głowne w BF4, BF Hardline i czasem Forza 6.
PS4 i Xbox One - gram głowne w BF4, BF Hardline i czasem Forza 6.
- nick.es
- Moderator podróży
Ostatnio na poważnie rozkręciłem machinę "Project Cars". Brakowało mi trochę rozrywkowego jeżdżenia, ale po iRacing ciężko przekonać się z powrotem do Gran Turismo. Przy Project Cars trzeba mocno pokombinować z force feedbackiem. Są do tego w necie dość złożone instrukcje i faktycznie dają świetny efekt. Wciąż jednak prowadzenie jest zbyt arkadowe i trochę niekonsekwentne (duża niestabilność i zmiany sterowności na dochamowaniach kompletnie mają się nijak do totalnego braku utraty trakcji przy przyspieszaniu - auto klei jakby jechało po szynach). Wychodzenie Caterhamem z gazem w podłodze z każdego zakrętu bez żadnego uślizgu to gruba przesada. Pewnie jeszcze można to jakoś zniwelować, ale i tak ogólnie jest o niebo lepiej niż w Gran Turismo. Muszę pokombinować.
W każdym razie, do rozrywkowego, wyrywkowego pojeżdżenia sobie w krótkiej wolnej chwili, bez trzygodzinnych przygotowań do wyścigu, Project Cars jest IMHO idealny. Grafika na ultra-ustawieniach kładzie na kolana. Zmiany pogody i upływ czasu to kompletnie nowy poziom w simracingu. Nie widziałem jeszcze tak efektownego modelu pogody w żadnym symulatorze. Jednak handling jest wciąż daleki od porządnej symulacji. Wszystko dzieje się zbyt szybko, auta są zbyt przyczepne, zbyt stabilne i zbyt łatwe w prowadzeniu. FFB po podpimpowaniu jest czytelny i dokładny, ale po prostu brakuje odpowiedniego zachowania samochodu. FFB nie komunikuje o wielu reakcjach samochodu, bo po prostu ich nie ma. Coś za coś...
W każdym razie, do rozrywkowego, wyrywkowego pojeżdżenia sobie w krótkiej wolnej chwili, bez trzygodzinnych przygotowań do wyścigu, Project Cars jest IMHO idealny. Grafika na ultra-ustawieniach kładzie na kolana. Zmiany pogody i upływ czasu to kompletnie nowy poziom w simracingu. Nie widziałem jeszcze tak efektownego modelu pogody w żadnym symulatorze. Jednak handling jest wciąż daleki od porządnej symulacji. Wszystko dzieje się zbyt szybko, auta są zbyt przyczepne, zbyt stabilne i zbyt łatwe w prowadzeniu. FFB po podpimpowaniu jest czytelny i dokładny, ale po prostu brakuje odpowiedniego zachowania samochodu. FFB nie komunikuje o wielu reakcjach samochodu, bo po prostu ich nie ma. Coś za coś...
- Rudy
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary I
Asseto nawet z kierą (PS4) jak dla mnie słabo się broni. Czekam na pierwsze aktualizacje, bo jak na razie to bida....
SMERFETA<----------
Red Bitch <------------------- Była...
SMERFETA TWIN<----------
Miata to nie auto, to stan umysłu...
Red Bitch <------------------- Była...
SMERFETA TWIN<----------
Miata to nie auto, to stan umysłu...
Kiedyś sporo grałem w Gran Turismo (ba, nawet zdarzyło mi się uczestniczyć w GT Academy
) - osobiście wrzucam to do tego samego worka, co np. Project CARS, czyli nieco bardziej zaawansowany arcade pod względem fizyki. Dlaczego tak? Bo też można nauczyć się paru rzeczy, ale np. przyczepność w niektórych przypadkach lub "myki" z ustawieniami samochodów są istnym przekłamaniem fizyki 
Osobiście najbardziej preferuję Assetto Corsa. Fizyka jest bardzo dobrze wykonana, poza paroma brakami, które de facto już ciężko odwzorować. Jednak odczucia na dłoniach z jazdy w Assetto przy dobrze ustawionej G27 (raz, a porządnie a nie po milion razy jak w innych simach) są bardzo, ale to bardzo podobne do tego, co czuję jeżdżąc różnymi samochodami po torze, czy na co dzień
Tak samo tutaj nie ma naginania fizyki z setupami. Tak jak ustawisz kąty, zawieszenie, czy aero - bardzo podobnie sprawdzi się to w realu pod względem jak auto się zachowa w danym momencie.
Mówię o wersji Assetto na PC, te konsolowe z tego co mi wiadomo - są gorsze pod wieloma względami
Jak ktoś chce pośmigać ND, pucharówką albo jeszcze czymś innym w AC na pececie, mój nick na Steam Community: DamianL
Pzdr:)

Osobiście najbardziej preferuję Assetto Corsa. Fizyka jest bardzo dobrze wykonana, poza paroma brakami, które de facto już ciężko odwzorować. Jednak odczucia na dłoniach z jazdy w Assetto przy dobrze ustawionej G27 (raz, a porządnie a nie po milion razy jak w innych simach) są bardzo, ale to bardzo podobne do tego, co czuję jeżdżąc różnymi samochodami po torze, czy na co dzień

Mówię o wersji Assetto na PC, te konsolowe z tego co mi wiadomo - są gorsze pod wieloma względami

Jak ktoś chce pośmigać ND, pucharówką albo jeszcze czymś innym w AC na pececie, mój nick na Steam Community: DamianL
Pzdr:)