W co gramy po sieci ;]

PS3,Xbox,PC

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

Marr
Donator
Donator
Model: NB FL

23 gru 2011, 19:08

sebna pisze:
Marr pisze:battlefield3 u mnie gosci
origin nick: vermilion254 - jak ktos chetny to niech mnie doda to mozna przyfasolic conieco

Na jakiej platformie śmigasz?

na PC'cie pocinam. Zapraszam jakby co :)
Obrazek
Spidi

27 gru 2011, 15:17

Może nie do grania po sieci ale wpadłem wczoraj na grę Street Legal Racing Redline.
Nudzę się na urlopie i tak sie zainteresowałem. Kiedyś grałem w starszą wersję ale strasznie dużo błędów miała. Teraz jest podobno lepiej. Gra może nie powala grafiką czy modelem jazdy ale za to jest mega rozbudowana mechanicznie. Można powgrywać dziesiątki różnych fur, silników, felg i części a potem budować z tego różne cuda(i co fajne silnik to nie jeden element - można go rozebrać dosłowanie na czynniki pierwsze i z różnych podzespołów budować prawdziwe monstra).
Zna ktoś tą grę? Ja dopiero ściągnąłem i próbuję skumać jak to wszystko robić i jak dodawać mody...
SPIDI
kauczuk
Model: Inny
Wersja: Kombi :(

27 gru 2011, 21:07

Padło i na mnie, choć broniłem się od dawna. Battlefield 3 dziś u mnie zagościł. Teraz już na PS3 bo sprzedałem Xbox'a.
Awatar użytkownika
himber
Donator
Donator
Model: NC FL2
Kontakt:

28 gru 2011, 10:37

Ja cisnę głównie w FPS na PlayStation3, nick: himberek

Obecnie Battlefield 3 i ModernWarfare 3
Spidi

01 sty 2012, 23:36

No to i ja sprawiłem sobie Battlefield'a 3 na PS3.
Narazie jest tragedia i poruszam się i celuje jak dziecko we mgle(przesiadka z myszki i klawiatury jest naprawdę frustrująca) ale nie poddam się i może z czasem przywyknę.
Jak coś mam nick(chyba): spidifreestyle
SPIDI
matpilch
Donator
Donator

01 paź 2012, 9:26

a PES 2013? ktoś może gra online?
miata lov!
13b
Model: NB
Wersja: Miracle

01 paź 2012, 10:05

Spidi pisze:Może nie do grania po sieci ale wpadłem wczoraj na grę Street Legal Racing Redline...
Zna ktoś tą grę?

Dobra gierka, kumpel kiedyś mi ją podrzucił :D tak jak napisałeś nie powala grafiką i modelem jazdy ale rozbieranie fury na czesci pierwsze to fajna zabawa :D dobre dla tych co nie wiedzą nawet gdzie jest pasek rozrządu.
piotrrf

01 kwie 2013, 0:38

http://www.iracing.com/cars/mazda-mx-5-cup/
Moze ktos juz w to gral?
http://www.youtube.com/watch?v=0F6D9xiF8u4

http://www.youtube.com/watch?v=T39lwo1Nw28
Warto zobaczyc ten wyscig.Poczatek to real ale poten juz tylko mx5. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 13:11 przez piotrrf, łącznie zmieniany 1 raz.
matpilch
Donator
Donator

01 kwie 2013, 6:27

piotrrf pisze:iracing

Yaskier, z tego co mi opowiadał.
miata lov!
piotrrf

01 kwie 2013, 12:54

W iracing nie gralem jeszcze,dlatego sie pytam jak to chodzi.
Aktualnie najwiecej czasu poswiecam
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19474
Kiedys gralem w serie MotoGP ale sie zrypala,poszla za bardzo w arcade.
Duzo lat gralem SBK,niestety zatrzymala sie w rozwoju.
Kupilem nowa kiere i stojak.
Pomykam w wiekszosc gier samochodowych.
Zaczalem od Grida(nadal ja lubie),ale poszedlem w strone bardziej symulacyjnych.
RaceRoom Racing Experience jest jedna z fajniejszych gier.
Ma mnostwo aut z napedem na tyl.
Mozna wybrac typ amator z wlaczonymi abs,as...itd :mrgreen:
Jak sie czujesz na silach,to wchodzisz w typ Real.
Bardzo polecam te gre.
Jest w trakcie testow i mozna grac za darmo roznymi autami.Jest sporo fajnych torow.
Czy ktos z Was w to gra?
Czy wszyscy pracuja i nie maja czasu na zabawe.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 12:54 przez piotrrf, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SponeR
Model: NA
Wersja: ultra old

01 kwie 2013, 12:54

Dota 2 z kumplami z klanu :winner:
MIATA nim jak szatan
Obrazek
fifomaniak

01 kwie 2013, 13:27

Próbowałem na moim staruchnym PC grać w RaceRooma, dało się odpalić, jest naprawdę dobre, fajne dźwięki, model jazdy też bdb. Szkoda, że trzeba płacić za tory i auta.

Iracing próbowałem, bo znalazłem jakąś promocję pół roku za darmo, jest trudne, ale tylko trochę pograłem, średnio mi się podobało. Płacisz abonament, poza tym dodatkowo spore pieniądze za każde auto i tor, no ale masz dostęp do profesjonalnej ligi online. Jeśli nie masz zamiaru się w to wciągać, to szkoda kasy moim zdaniem. Model jazdy do ścigania się jest wymagający, natomiast próbowałem jakiegoś driftu w Miacie tam i jest baaardzo trudno, aż nierealistycznie trudno, do tego gra się nie nadaje. :sad:

Osobiście ostatnio jakoś przysiadłem parę razy do RBRa z modem RSRBR 2013 i też dużo mistrzostw online, ale za darmo (przynajmniej mod, gra za grosze), mnóstwo aut, do tej pory najlepsza gra rajdowa jaka się ukazała, ale bez poświęcenia dużej ilości czasu na zapamiętanie odcinków (bo tak robią najlepsi) nie ma szans w walce o wygraną. Ale czysty, szybki przejazd i dość wysokie miejsce na oesie daje dużą satysfakcję. :mrgreen:

Ale głównie gram na PS3, kiedyś więcej GT5, teraz już mniej. PSN ID taki sam jak forumowy, jak ktoś chce mnie dodać, to śmiało, tylko napiszcie w wiadomości kto, co i skąd :smile:
Obrazek
piotrrf

01 kwie 2013, 15:41

Dzieki za odpowiedz w sprawie gry iracing.
Te platnosci mnie wkurzaja,coraz wiecej firm idzie w te strone.
Kiedys kupilem oryginal i firma zarobila a ja gralem.
W raceroom racing experience,mozna pograc za darmo robiac czasy.Widac na bierzaco postepy.
Mysle,ze zostane z ta gra na dluzej.
Dobrze mi sie gralo w shift 2.
Z tym,ze bez patcha nie ma szans.Tam mam Mazda NC :mrgreen: Full wypas.
fifomaniak

01 kwie 2013, 16:54

A ja grałem w Shifta 2 i na kierze drift był awykonalny, a ogólnie kolizje aut i jakiś taki "pływający" model jazdy mnie zniechęciły, przerysowane jakieś to wszystko. Ani to arcade, ani symulacja.

Dawno, dawno temu grałem sporo w Test Drive Unlimited na PCcie ze względu na gigantyczny obszar i nie do końca realistyczny, ale jednak fajny i dość naturalny model jazdy. Wycieczki po Oahu były fajne :mrgreen: Grałem w TDU2, ale tam model jazdy właśnie jakoś skopali, po wpadnięciu w poślizg nie masz szans na wyjście z niego, nawet przednionapędowy Golf VI wpada w poślizgi na zakrętach zamiast być podsterownym i jakoś mnie to zniechęciło. Szkoda.
Obrazek
piotrrf

01 kwie 2013, 17:46

TDU zaliczylem z ciekawoscia ale gralem na padzie xboxa.
TDU2 mam i troche gralem, bo nie lezy mi.
Schift jest trudny,masz racje co do fizyki jazdy.
Jednak jak dobrze ustawisz kiere to da sie jezdzic i to niezle.
Przy duzych predkosciach auta lekko plywaja.
Trzeba delikatnie poruszac kiera.Uwielbiam te legendarne wyscigi,starymi autami.Choc najlepiej mi idzie GTR i Gallardo w nowych.
Ustawilem kiere w Logitech Profiler.
Niestety,w tej grze ustawienia sa indywidualne.Jednemu pasuja a innemu nie.
Drift...katastrofa.
Najfajniej driftuje mi sie w Grida. :mrgreen: Arcade ale zaje...ta.
Czekam na GRID 2.Niedlugo!!!!!!
Z tym,ze jak zaczalem smigac w RaceRoom to inne poszly w kat.
autopaga

01 kwie 2013, 18:01

Ja ze swej strony polecam shift2u, jak wybierze się profesjonalny styl jazdy i ma się dobrą kierownicę jest rewelacja, prawdziwy symulator. Mam około 20 rekordów polski z 84 możliwych:) Grubo od ponad roku jeżdżę z kolegą online best lapy.
matpilch
Donator
Donator

01 kwie 2013, 18:45

ja najwiekszy fun online miałem w project torque, niestety gra została zamknięta.
tą ścgiałke od simbin zainstalowalem i wieczorem potestuje.

shift 2 jest całkiem wporzo, poza rzeczywiscie semi-arcadowym modelem jazdy. jest NC! :D
grida zainstalowalem, pojezdzilem pol godziny i odinstalowalem.
nfs pro street jest też całkiem przyjemny, ale to też bardziej arcade niz symulacja.

poza tym, oczywiscie rfactor :mrgreen:
miata lov!
fifomaniak

01 kwie 2013, 18:54

W Shifta grałem na PS3 na G27. Z wszystkimi oficjalnymi łatkami. Może na PC jest inaczej, bo jakieś mody są z tego co słyszałem, ale na konsoli nie pasuje mi to, że auta jakoś "sklejają się ze sobą", jak np. uderzymy lekko w zderzak przeciwnika albo oprzemy się o niego w zakręcie, to dzieją się jakieś cuda. Z kierowaniem też coś jest nie tak, 900* to zdecydowanie za dużo i nawet w małych łukach trzeba kręcić pół obrotu kierownicą, przy 400-500* już jest lepiej, ale czasami brakuje precyzji, jakby reakcja na skręt była opóźniona. Może hot lapy jeszcze jakąś satysfakcję dają, ale wyścigi przez te kolizje strasznie mnie frustrowały.

GRID był dość fajny, też trochę taki pływający model, ale bardziej arcade i jakoś fajnie wspominam, chociaż nie grałem zbyt wiele. Zobaczymy co będzie z GRIDem 2, boli mnie to, że nie będzie widoku z kokpitu :roll:

Jak już się chwalimy, to gdyby nie GT5, to może bym nie kupił Miaty :mrgreen: Bo nie byłem do końca przekonany do RWD, niby w grach fajnie, ale nie byłem pewny czy jest tak fajnie w rzeczywistości. Ale dzięki GT Academy i brania udziału w polskim finale miałem okazję przejechać się Nissanem 370Z i moje wątpliwości zostały rozwiane :grraauu:

W rFactora też kiedyś grałem, tam z kolei wszystko zależało od moda. PT też troche grałem, podobały mi się wyścigi po owalu ze zużyciem paliwa, decydowała też taktyka :wink:

Ludziom z kierownicami jeszcze raz polecę Richard Burns Rally z modem RSRBR. Trudna, ale genialna gra rajdowa, naprawdę miodnie się jeździ. I pociągnie ją nawet leciwy komputer bez problemu.
Obrazek
piotrrf

01 kwie 2013, 19:15

Mam kilka gier rajdowych ale jakos szutry mnie nie wciagaja.Wiem,ze sa odcinki asfaltowe ale jednak to nie to.Kiedys gralem duzo w WRC i Collina.
To bylo na PS2 za czasow salonu gier :mrgreen: Kilka lat taki mialem.
Ja uzywam Logitech Driving Force.Niedawno kupiona.Poprzedniego Logitecha zajezdzilem ale i tak sie znalazl kupiec.I ciagle jest zadowolony.Dla mnie mial juz za duze luzy.
Grida mam specjalnie dla driftu.Moze nierealne prowadzenie,ale mnie bawi.
Mialem duzy problem z Schiftem2 bo autolog mnie rozlaczal.
Moze nadal jest,ale ostatnio gralem online z kolega z Poznania.Motocyklista :mrgreen:
I dalo sie grac.
http://www.simbin.com/ To jednak dla mnie teraz nr1.
http://insider.simbin.com/r3e-raceroom-hillclimb/
To jest nowe dla mnie.
http://vimeo.com/60832987#
Moze kiedys kupie autko i tor.Raczej nie zbankrutuje.
Komp stary ale daje rade na maxa,lacze 100mb/s.
Chyba dobre.Co?
Nie znam sie.Da sie grac.Zona tylko narzeka :cry:
Ruff
Model: NB FL
Wersja: Sportive

02 kwie 2013, 11:54

Ja od wielu lat nie bawiłem się grami. Jakoś wolałem real. Ale ostatnio zostałem zarażony pewna zarazą :) I ciekaw jestem czy ktoś może tez się w to bawi, bo można by czasem ciupnąć wespół w zespół :P
Chodzi mi to to: http://battlefield.play4free.com/pl/
Jakby co to mój nick to RRuff (gram zwiadowcą)
Pzdr
-----
Ruff
Obrazek
swimmer

02 kwie 2013, 12:59

A ja ciągle, namiętnie katuję GT5, praktycznie od premiery, z przerwami, bez kierownicy, bo jakoś nigdy się nie dorobiłem. Ze 30 miat mam, w tym ciągle nie trafiłem na seryjnie zieloną NB 1.8. Po necie ostatnio gram albo w drifty(zwykle biały gs300), albo czyste wyścigi losowe, albo katuję wymaksowaną 787b. W karierze zostały mi do przejechania dwa ostatnie wyścigi, czyli 24h Sarthe i 24h Nurburgring, co niebawem zrobię, chwilowo mi się nie chce. LVL 36. nick psn caindnd
mateo

02 kwie 2013, 12:59

GT5
login w PSN maestrowit
Talking Head
DieSpinnePL
Model: NA

02 kwie 2013, 13:50

Też posiadam GT5 chociaż prawie w ogóle w niego nie gram, ale może uda się coś wspólnie szarpnąć to przypominam ID: DieSpinnePL
:)

Ale jak ktoś ma Fight Night Champion to tym bardziej niech się odzywa :)
matpilch
Donator
Donator

02 kwie 2013, 19:08

dobra, spędziłem troche wiecej czasu z roomrace.

generalnie, na pierwszy rzut oka gra moze zrazic, bo mamy bodajze 3 samochody do wyboru i 1 tor oraz 1 hillclimb. co wiecej, wszystkie samochody to bardzo mocne rwd i trudno je opanowac, hillclimb jest wrecz niemozliwy. trzeba tez spedzic troche czasu nad kalibracja ustawien.

natomiast ja polecam tryb Competition czy Leaderboard, nie pamietam dokladnie, w kazdym badz razie teraz sa tam 4 rozne czasowki: m3 na bathurst, mini cooper na hockenheim, etc i tam jezdzi sie bardzo przyjemnie, jest tez live timing takze na biezaco znamy swoje miejsce, a takimi low-power samochodami bardzo przyjemnie poprawia sie swoj wynik i linie jazdy :mrgreen:
miata lov!
piotrrf

02 kwie 2013, 21:28

Polacy nie sa na szczycie tabeli w RaceRoom,niestety. :cry: Mam na mysli 3 pierwsze miejsca.
Ja sprawdzam,ktore miejsce uda mi sie wykrecic i porownuje z rodakami.
Jazda gorska jest trudna.Tor jest latwiejszy.Masz racje,ze sa mocne auta ale dzis dodano Mini,ktore jest normalne.
To jest wersja beta gry.
Ja jezdze bez setupa,poprostu bawie sie.
Sa tam dwie kategorie,jesli bierzesz amator,to wszyscy jada na tych samych ustawach.
Real to juz duzo trudniejsze.Mistrzowie znaja setupy i nie mam szans.Nie znam sie na tym.
Mimo to jezdze.

Competition czy Leaderboard Dokladnie oto mi chodzilo!!!! :mrgreen:
A jaki masz nick?
Hillclimb da sie przejechac ale koncentracja duza.Ruchy kiera bardzo szybkie.I nie gnac na zlamanie karku. :mrgreen:
Po przejechaniu takiej trasy jestem padniety na maxa.
Bilek

12 kwie 2013, 10:38

Powiedzcie mi koledzy zaprawieni w GT5, ile faktycznie trwają wyścigi w klasie wytrzymałościowej?

Pojeździłem Miatą po Tsukubie jakieś 12 okrążeń, dawno wszystkich zdublowałem i końca nie było widać.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w innych przypadkach wyścig o nazwie 24-godzinny może trwać realne 24 godziny :loser:

No i jak radziliście sobie z klasą B-spec. Czy da się to jakoś przyspieszyć/symulować, czy faktycznie przy każdym wyścigu chodzi jedynie o to, by patrzeć sobie na to, jak samochody sterowane de facto przez komputer ścigają się ze sobą?

pozdro
wojteq

12 kwie 2013, 11:01

dokładnie 24 godzinny trwa 24h :grin:
grzes pisze:Wiesz do czego to służy? JA wiem ze nie wiesz(...) Człowieku, żebym ja się z Tobą kłócił o takie sprawy to musisz jeszcze spędzić w garażu i internecie pare tysięcy godzin na skrupulatnym uczeniu się tego, czego się w garażu i internecie nauczyć nie da (...)Na żywo, zweryfikujemy kto ma jakie zaplecze merytoryczne(...) bo ja nie mam nic Tobie do udowodnienia...
fifomaniak

12 kwie 2013, 14:22

24h, to 24h, po którejś tam łatce dodali opcję zapisu progresu przy zjeździe do pitstopu. Klucz tkwi w tym, żeby tak dobrać sobie auto, coby się nie nudzić i jakoś walczyć, albo dać im przewagę na starcie :mrgreen:

B-speca nie da się przyspieszyć, zostawiasz na noc, ew. dzielisz na kilka, bo też można teraz zapisać postęp i sobie boty jeżdżą :razz:
Obrazek
swimmer

12 kwie 2013, 15:23

Bilek pisze:Pojeździłem Miatą po Tsukubie jakieś 12 okrążeń, dawno wszystkich zdublowałem i końca nie było widać.

Przejedź go seryjną miatą, albo bardzo delikatnie zmodzoną, duuużo większy fun i całkiem spore wyzwanie :smile:

B-spec jest o tyle fajny, że fajne fury zdobywasz. Chociaż boty jeżdżą beznadziejnie.
logimen
Wersja: 3 BK / 10th Anni

12 kwie 2013, 21:12

Ja ostatnio testowale Assetto Corse, demo technologiczne, 1 tor i Lotus Elise SC do dyspozycji - nie wypowiem sie bo na padzie to zadna jazda. Musze dozbroic sie w kierownice bo ostatnia musialem sprzedac. Z niecierpliwoscia czekam na Project Cars.

A tak to gierki mnie ostatnio nie bawia, starosc nie radosc :D
Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
ODPOWIEDZ