Mała opowieść o jeszcze mniejszym łożysku...:-)

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

konar

25 lip 2010, 20:49

...gdy juz jak się domyślacie zdiagnozowałem problem, czyli wadliwe łożysko pomyślałem - no i masz! - koniec problemu!:-)
..nic bardziej mylnego!

Jeszcze w tej samej godzinie dowiedziałem się, że zdobycie oryginalnego (nie mówię już o zamiennikach, choć nie używam, bo moja mx to moje hobby i takie tam..:-) GRANICZY Z CUDEM.

Jasne, że wszyscy sprzedają..myślę, że powiedzenie "sprzedają na prawo i lewo" nie jest tu semantycznym nadużyciem:-)Cóż z tego kiedy jak dzwonisz do nich i pytasz na kiedy dostawa, wszyscy zgodnym zawoaluowanym "odpier.. się ode mnie" informują uprzejmie ,że do odbioru za dwa no może trzy tygodnie...:-)

Myślę, że może skoro i tak oryginał, to może serwis..jakaś ostatnia decha ratunku, żeby mieć auto gotowe do drogi od jutra...
...jadę tam nazajutrz...

Miły pan, panowie raczej.. no i jedna miła Pani...(totalnie nie ma o co chodzi pojęcia, ma tam wyglądać i wygląda...o jak ona tam wygląda!!!:-)

Panowie się spuszczają jaka piękna mazda i w ogóle..pytania jak dużo chcę żeby ją odkupic etc... słyszałem nawet propozycje że za taki stan to i 40.000 daję!!!

K....mać myślę, przecież stała na aukcjach za 27 koła i nikt nie kupował!Wniosek połowa włazi w dupę połowa to idioci po prostu:-)

Potem rozmowa o cenie - 1360 część do wersji z ABS potem 2 tygodzie czekania , aż małe japońskie rączki ją wyprodukują, jeszcze tylko 700 pln montaż (odkręcenie koła , nakrętki kontrującej , czterech śrób montujących piastę...) razem ponad 2 koła...

POTEM...

Szukanie głęboko po internecie, kupno gdzieś na Śląsku z błaganiem o błyskawiczną wysyłkę kurierem...705 pln za NTN oryginał...+ mechanik zerwany o 6.00 rano i montujący wszystko za 80 pln ze mną wiszącym nad głową...

RAZEM NIECAŁY TYSIĄC!!!!!!!z bonusem dla mechanika...:-)

Godzinę później jadę do pracy i myślę że postawiłem cały świat na głowie by móc to zrobić...nie wiem czy właściciele innych aut mają to samo?...:-)

Jeden wniosek z całej tej opowieści nie daje mi spokoju i cały czas wraca:

ŚWIAT CZĘŚCI DO MX 5 TO DŻUUUUUUUUUUUUUNGLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, 21:22 przez konar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jednej rzeczy się tylko w życiu boję...ludzkiej głupoty
Aro

25 lip 2010, 21:06

konar pisze:ŚWIAT CZĘŚCI DO MX 5 TO DŻUUUUUUUUUUUUUNGLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przesadzasz... Masz do mnie telefon... Dzwoń jak coś potrzebujesz... A ori łożysko koła to się załatwia z dnia na dzień. Wymiana 15 minut ze szlugiem w ręce...
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Damiann

25 lip 2010, 22:05

Jeśli naprawdę użytkownicy miat mają taki problem z częściami to chyba przygotuje jakieś info i zacznę to ogarniać. Mam dobry dostęp do części oryginalnych, zamiennych i tuningowych. Pytanie czy jest na to zapotrzebowanie.
"jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"
George Orwell
konar

26 lip 2010, 0:00

Damiann pisze:Jeśli naprawdę użytkownicy miat mają taki problem z częściami to chyba przygotuje jakieś info i zacznę to ogarniać. Mam dobry dostęp do części oryginalnych, zamiennych i tuningowych. Pytanie czy jest na to zapotrzebowanie.

Ja nie wiem jak inni użytkownicy...
Ja miałem z tym kłopot..

Jeślli wystarczy kontakt z wami, żeby go nie było (problemu) to solennie obiecuję, że najpierw na forum spytam...
A czy warto na tym parę złotych zarobić?
W odpowiedzi mówię że na pewno warto!

Jeśli jesteś w stanie załatwić w rozsądnej cenie oryginalne części do mx-5 to na pewno możesz zarobić...

Nie było by takich maili jak mój gdyby to było proste jak sikanie:-)
konar

26 lip 2010, 0:05

Damiann pisze:Jeśli naprawdę użytkownicy miat mają taki problem z częściami to chyba przygotuje jakieś info i zacznę to ogarniać. Mam dobry dostęp do części oryginalnych, zamiennych i tuningowych. Pytanie czy jest na to zapotrzebowanie.

A propos tematu

Chciałbym dołożyc turbinę do 1.8 gdzie szukać? kto to ogarnia? jakie koszty?
Awatar użytkownika
MiC
Model: NB
Wersja: najmocniejsze N/A
Kontakt:

26 lip 2010, 1:09

konar pisze:A propos tematu

Chciałbym dołożyc turbinę do 1.8 gdzie szukać? kto to ogarnia? jakie koszty?

wiele razy na forum był temat poruszany, proponuję poszukać...
kilka kosztorysów było wymienianych. a firm nie będe reklamować :)
N/A is best!!!
LOUD pipes save lives!!!
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

26 lip 2010, 9:36

konar, nie pisz wiadomosci pod wiaodmoscia, korzystaj z przycisku Edytuj :???:
konar pisze:Chciałbym dołożyc turbinę do 1.8 gdzie szukać? kto to ogarnia? jakie koszty?

A co wyszukiwarka na to? Nie sadzisz, ze temat, ktory zalozyles troche odbiega od tego pytania?
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

26 lip 2010, 12:12

wiele razy na forum był temat poruszany, proponuję poszukać...

Nie sądziłam, że dożyje tej chwili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jest ryzyko - jest przyjemność
ODPOWIEDZ