Jadę z żoną przez miasto, dzieciaki u babci, piękny wspólny wieczór, mijamy jakieś nastolatki i słyszymy pisk "miaataa miaataa".
Zresztą u mnie w powiatowym ciężko być anonimowym, obraca głowy lepiej niż fury wielokrotnie droższe, dużo uśmiechów, kciuków w górze, nawet czasem ktoś fotkę pstryknie...
Poza tym zauważyłem, że (przynajmniej moja) NA to OLD PUSSY MAGNET czego doświadczam pod przedszkolem, jak czasem odbieram dzieciarnię, babcie same zagadują, że chętnie by się przejechały a i czasem pytają czym dziś przyjechałem
A tak w ogóle to to auto jest cudowne i uwielbiam nim jeździć.
Reakcje ludzi na widok MX’a
Zdarzenia dziwne, szalone i inne
Moderator: Moderatorzy
- Scyzor
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Wczorajszy wieczór. Parking przed Leroy Merlin. Tuż przed zamknięciem. Parking prawie pusty. Wychodzę ze sklepu i widzę dwie nastolatki kucające obok samochodu i robiące zdjęcia. Na mój widok pierzchają, chowając się za zaparkowane nieopodal samochody. Widzę, że na mnie patrzą więc uśmiecham się szeroko i mówię, że nie ma się co chować - jak chcą - niech robią foty. Głośno wyrażają zachwyt nad autem i proszą, żebym odjeżdżając "zarzucił tyłem". Siara, bo na suchym Mia raczej nie daje rady takich popisów więc jedynie "dynamicznie" oddalam się z miejsca widząc w lusterku szeroko uśmiechnięte buźki i telefony skierowane w moją stronę
- Casperiously
- Donator
- Model: NA
w powiatowym to czuję się jakbym jechał samochodem za pól bańki Uśmiechy, okejki, robienie zdjeć. Raz stałem to babeczka zaparkowała obok i mówiła że musiała zawrócić bo jej syn chciał zobaczyć i zrobić zdjęcie. "wskakuj do środka młody" - oczy jak świeczki, pewnie za 15lat młody tu się pojawi ;D Parkujące obok grube, nowe bmw M2 i wychodzący z niej młody banan z 2 laskami i komentarz obok przechodzącej rodziny "łoooo ale super stare auto!" Nie powiem, trzymałem parsknięcie śmiechem pod nosem do czasu aż wszyscy się rozejdą xD. Ale są też Ci wszyscy w 20 letnich bmw/audi z usuniętym znaczkiem na grillu, co myślą że miatuwa to wyścigówka i że chce się scigać ze świateł xd
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
A tym razem sytuacja w drugą stronę. Stoimy sobie CamperJeepem w korku w centrum Ptuja w Słowenii, z naprzeciwka sunie lekko zaniedbany ponton jedynka z otwartym dachem. Moje dzieciaki, odruch Pawłowa, krzyczą "O Miata!" i wyciągają łapy za okno, żeby pomachać. Kierowczyni NC-ka, zwalnia przestraszona, przygląda się dziwakom i zauważa naklejkę z leszczyńskiego zlotu na błotniku od strony kierowcy i momentalnie rozumie sytuację i nas pozdrawia. Jestem przekonany, że zrobiło jej to dzień, bo entuzjazm wyraźnie na twarz wypłynął.
- Załączniki
-
- Specjalnie pobrane, jako ilustracja okoliczności przyrody
- Screenshot_2024-08-30-21-50-45-034_com.google.android.apps.maps.jpg (985.79 KiB) Przejrzano 6026 razy