Tor u południowych sąsiadów

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

artur
Model: Inny

09 paź 2009, 20:47

Podczas, gdy w Polsce powoli umiera tor w Poznaniu, Kielce praktycznie nie istnieją, tor w Pionkach pod Radomiem ma coraz bardziej "pod górkę", a tor F1 na pomorzu nie znajduje się nawet w sferze planów, nasi południowi sąsiedzi przymierzają się do hucznego otwarcia profesjonalnego toru wyścigowego wraz ze stosowną infrastrukturą.

[url]http://slovakiaring.sk/index.php[/url]

Nic, tylko pozazdrościć klubowiczom z Małopolski i Podkarpacia :twisted:
Były NA, NB, NC, z ND się wstrzymam, bo na razie mnie nie zachwyciła ;) Obecnie jest Legacy H6
AGENt
Model: NA
Wersja: oryginalna

09 paź 2009, 21:14

to kiedy jedziemy?? Proponuję spota zrobić i się tam przejechać, w końcu to nie daleko :mrgreen:
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Wersja: 2,0

10 paź 2009, 9:55

citizendog pisze:Podczas, gdy w Polsce powoli umiera tor w Poznaniu,

Ale co masz na myśli ? Bo na torze dużo się dzieje :

Youngtimer, wyścigi na 1/4 mili( jutro !), Wyścigowe mistrzostwa Polski.

W sensie tak sobie wpaść i pojeździć no to jest drogo, ale na youngtimerze za 170 zł pojeździsz cały weekend np.

( niedaleko są Bednary tam jest tanio i zaje.....) :mrgreen:
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
noveek
Kontakt:

10 paź 2009, 10:50

Tomai pisze:
citizendog pisze:Podczas, gdy w Polsce powoli umiera tor w Poznaniu,

Ale co masz na myśli ? Bo na torze dużo się dzieje :

Youngtimer, wyścigi na 1/4 mili( jutro !), Wyścigowe mistrzostwa Polski.

W sensie tak sobie wpaść i pojeździć no to jest drogo, ale na youngtimerze za 170 zł pojeździsz cały weekend np.

Również z tym się nie zgodzę. Tor jest modernizowany, od jakiegoś czasu jest nowa nawierzchnia. Od wiosny trwa remont nasypów (może zrobią fajną widownię kiedyś). Jest dużo ciekawych imprez oprócz tych co Tomai wymienił dodam jeszcze SuperOes też bardzo fajna impreza, w której startuje dużo zawodników, no i Mistrzostwa Europy w drifcie chyba jedna z najciekawszych.
Wszystko polega na zachęceniu uczestników i kibiców do przyjeżdżania na tego typu imprezy. O większości z nich można się dowiedzieć tylko na stronie organizatora lub na stronie Automobilklubu Wielkopolskiego. Gdyby informacje o tego typu imprezach pojawiały się w innych mediach na pewno wiele osób by się zjawiło, a pewnym jest, że wtedy pojawią się również sponsorzy. Natomiast ostatnio jadąc na tor na WSMP trochę się zdziwiłem gdyż za wjazd samochodem zawołali sobie 30 zł co przy imprezie, na której za każdym razem jak jestem widzę te same osoby (ok 20 osób) plus rodziny i znajomych kierowców to lekka przesada. Sorry za OT.

Swoja drogą bardzo fajny ten tor
Obrazek

ale on dopiero jest budowany i start na wiosnę 2010.
Obrazek
[URL=http://www.mx-5.pl/viewtopic.php?t=2896]Moja Mazda MX-5 NA BRG[/URL]
[URL=http://picasaweb.google.pl/chrisnoveek]Galeria MX-5[/URL]
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Wersja: 2,0

10 paź 2009, 15:08

noveek pisze:, no i Mistrzostwa Europy w drifcie chyba jedna z najciekawszych.

O o !! No właśnie przecież drift jest !! A to już naprawde imprezka zajefajna od kilku już lat jestem na niej regularnie ( uwielbiam) . W tym roku niestety opuściłem, no bo to było 27 września :???:
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
irakleo

10 paź 2009, 17:37

Słowacja....małe państewko i taki fajny tor. PL wypada blado przy sąsiadach :oops:
artur

10 paź 2009, 21:07

Napisałem tak o Poznaniu w kontekście niedawnych i nasilających się protestów okolicznych mieszkańców i braku ogarnięcia tematu prze administratora toru :neutral: dobrze, że dużo się tam dzieje, ale - przynajmniej środowiska motocyklowe - biją na alarm, że Poznań "chyli" się ku upadkowi, bo nie ma spójnej strategii na rzecz rozwoju toru, a administratorzy wydają się być przerażeni protestami mieszkańców. mam nadzieję, że naród, któremu po iluś tam latach nagle zaczął przeszkadzać hałas, nie przyczynią się do upadku toru, ale sytuacja chyba nie zapowiada się ciekawie :sad:

przepraszam wszystkich urażonych :razz: ja tam życzę torowi (a może toru :wink: ) w Poznaniu jak najlepiej, choć warśawiaki częściej latają w okolice Radomia i Lublina, a co twardsi motonici często skaczą na tory na Litwie... i tylko smutno, że tak duży kraj nie ma obiektu z prawdziwego zdarzenia, a wydaje mi się że zainteresowanie obiektem byłoby duże, więc i działalność taka zyskowną by być mogła :smile:
Były NA, NB, NC, z ND się wstrzymam, bo na razie mnie nie zachwyciła ;) Obecnie jest Legacy H6
Jaro
Model: NA
Kontakt:

10 paź 2009, 23:24

noveek pisze:ale on dopiero jest budowany i start na wiosnę 2010.

to może zlocik na otwarcie sezonu wiosna 2010 ??
dwa dni szaleństwa na torze jak znalazł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
ODPOWIEDZ