Warszawa - rękawiczki skórzane

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom

02 gru 2017, 13:39

Czołem! (i pośladkami)
Jako że poprzednie dobre rękawiczki gdzieś zasiałem, a i obecne - gorsze - już mi się rozpadają, jestem w nagłej potrzebie zakupu rękawiczek m.in. (a właściwie głównie) do samochodu. I teraz pytanie brzmi - gdzie w południowej Warszawie (tak w okolicach ograniczonych mniej-więcej Jerozolami, Wawelską/Łazienkowską, Czerniakowską/Powsińską/Wiertniczą) można z sensem kupić/obejrzeć/poprzymierzać skórzane rękawiczki. Poszukuję czegoś raczej z cyklu rękawiczek "cienkich zimowych", a właściwie nawet jesiennych. Nie mają chronić przed trzaskającym mrozem, ale raczej pozwalać na swobodną jazdę w wychłodzonym samochodzie, zanim się nagrzeje. Jako że rękawiczki do samochodu, istotne jest żeby palce były łatwo zginalne, a nie sztywne, jak to często w grubszych skórzanych rękawiczkach bywa.
Ma ktoś coś fajnego znajomego do polecenia? Bo w różnych sieciówkowych galanteriach skórzanych, które dotąd obleciałem, straszna posucha.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
Awatar użytkownika
osochozi7
Model: Inny

02 gru 2017, 14:13

Polecam pracownię rękawiczek na Chmielnej 10. Pan, który prowadzi zakład jest prawdopodobnie jednym z ostatnich tego typu fachowców w mieście, można kupić na miejscu lub wykonać na zamówienie. Rok temu sam szukałem dla siebie skórzanych rękawiczek i trafiłem na ten sklep zupełnym przypadkiem. Rękawiczki kupiłem na miejscu, akurat były w moim rozmiarze, cena około 200zł.
mutra
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: GT Sport nav+

02 gru 2017, 14:42

TerminatorPi pisze:Czołem! (i pośladkami)
Jako że poprzednie dobre rękawiczki gdzieś zasiałem, a i obecne - gorsze - już mi się rozpadają, jestem w nagłej potrzebie zakupu rękawiczek m.in. (a właściwie głównie) do samochodu. I teraz pytanie brzmi - gdzie w południowej Warszawie (tak w okolicach ograniczonych mniej-więcej Jerozolami, Wawelską/Łazienkowską, Czerniakowską/Powsińską/Wiertniczą) można z sensem kupić/obejrzeć/poprzymierzać skórzane rękawiczki. Poszukuję czegoś raczej z cyklu rękawiczek "cienkich zimowych", a właściwie nawet jesiennych. Nie mają chronić przed trzaskającym mrozem, ale raczej pozwalać na swobodną jazdę w wychłodzonym samochodzie, zanim się nagrzeje. Jako że rękawiczki do samochodu, istotne jest żeby palce były łatwo zginalne, a nie sztywne, jak to często w grubszych skórzanych rękawiczkach bywa.
Ma ktoś coś fajnego znajomego do polecenia? Bo w różnych sieciówkowych galanteriach skórzanych, które dotąd obleciałem, straszna posucha.

tego szukasz:
https://www.demon-tweeks.co.uk/motorspo ... ace-gloves :kciuk:
ja czekam na dostawę w odpowiednim kolorze ale te które przymierzałem były super
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom

02 gru 2017, 17:10

osochozi7 pisze:Polecam pracownię rękawiczek na Chmielnej 10. Pan, który prowadzi zakład jest prawdopodobnie jednym z ostatnich tego typu fachowców w mieście, można kupić na miejscu lub wykonać na zamówienie. Rok temu sam szukałem dla siebie skórzanych rękawiczek i trafiłem na ten sklep zupełnym przypadkiem. Rękawiczki kupiłem na miejscu, akurat były w moim rozmiarze, cena około 200zł.

O widzisz. Jak będę w okolicy, może mi się uda zajechać. Dzięki.
mutra pisze:tego szukasz:

No ładne, ładne. Ale tyle za rękawiczki nie dam. Na benzynę do Dyzi mi nie starczy... :ryjezesmiechu:
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
rybus
Model: NB
Wersja: Cabrio Roadster

04 gru 2017, 8:02

Niektóre zakłady szyją pod wymiar. To dobra opcja, bo sa super dopasowane. Cenowo jest niewiele drożej.
mutra
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: GT Sport nav+

04 gru 2017, 9:08

TerminatorPi pisze:
osochozi7 pisze:Polecam pracownię rękawiczek na Chmielnej 10. Pan, który prowadzi zakład jest prawdopodobnie jednym z ostatnich tego typu fachowców w mieście, można kupić na miejscu lub wykonać na zamówienie. Rok temu sam szukałem dla siebie skórzanych rękawiczek i trafiłem na ten sklep zupełnym przypadkiem. Rękawiczki kupiłem na miejscu, akurat były w moim rozmiarze, cena około 200zł.

O widzisz. Jak będę w okolicy, może mi się uda zajechać. Dzięki.
mutra pisze:tego szukasz:

No ładne, ładne. Ale tyle za rękawiczki nie dam. Na benzynę do Dyzi mi nie starczy... :ryjezesmiechu:

ja mam teraz takie:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01 ... UTF8&psc=1 Cienkie i wygodne. Skóra jakby lepi się do obszycia kierownicy więc trzymanie jest super. Niestety dopasowanie w porównaniu do prawdziwych racingowych rękawic jest dużo gorsze. Ale to chyba coś czego nie da się uniknąć porównując skórzaną rękawicę do materiałowej . Dzianina zawsze będzie się lepiej układać na Dłoni.
Awatar użytkownika
Chezus
Donator
Donator
Model: NB FL
Wersja: Impuls

05 gru 2017, 12:22

Przed świętami często w Wittchenie są wyprzedaże. Ja mam coś takiego i jeżdżę w nich cały rok, ale w ofercie mają też coś lekko ocieplanego.
https://www.wittchen.com/rekawiczki-mes ... 487#872043

Cena jak na jakość (a przerzuciłem sporo rękawiczek już) jest bardzo dobra, bo większość rękawiczek po około 150-200 zł się rozpada po 2 latach, a po roku już widać zużycie.
The answer is always Miata.
Zgredu
Model: NB FL
Wersja: Silver Blues

01 lut 2018, 21:26

Ja kupiłem sobie rękawiczki z innego źródła. Tzn. mam w rodzinie kogoś, kto pracuje w firmie, która kiedyś szyła skórzaną odzież i mają jeszcze trochę różnych rzeczy, w tym rękawiczki do prowadzenia auta. Używam ich od roku, chyba nie ma na nich żadnego śladu zniszczenia mimo intensywnej eksploatacji, a kosztowały mnie chyba 69 PLN. W razie czego zapraszam do kontaktu i mogę wtedy popytać, czy coś jeszcze zostało i w jakich rozmiarach. Ew. jak będę miał okazję wpaść na któreś czwartkowe spotkanie, to wtedy mógłbym pokazać moje rękawiczki. z wyglądu podobne do tych z linka powyżej.
ODPOWIEDZ