Mazda - nie tylko auta

z czym jeszcze kojarzy się Mazda poza motoryzacją?

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mattia
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: 1.8, daily, salon

14 sty 2017, 12:50

Nie znalazłem na forum podobnego wątku, więc spróbujmy... :D
Wiadomo, że ludzkość zawdzięcza Maździe przede wszystkim wspaniałe pojazdy i wszelkie związane z tym pozytywne następstwa. Historia motoryzacji bez MX-5 byłaby, jak książka z powyrywanymi kartkami :lol:.

A gdyby na chwilę opuścić motoryzację, to co jeszcze oprócz aut równie znamienitego zawdzięczamy Maździe? Chodzi mi o znane Wam przykłady, gdy Mazda wniosła coś cennego w innych dziedzinach, niż motoryzacja... :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Mattia
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: 1.8, daily, salon

14 sty 2017, 12:54

Na początek przykład ode mnie: Akademia Wspinania Mazda

Nie było dotąd tak dobrych filmów instruktarzowych dla początkujących i średnio-zaawansowanych wspinaczy, w mojej opinii nie tylko w Polsce, ale i za granicą! Zakres tematyczny, prowadzący Mechanior (znacząca postać w świecie wspinaczki) i jakość realizacji świadczą o klasie tej produkcji. Kilku znajomych wspinaczy bardzo sobie ceni ten materiał, choć nie bardzo rozumiemy, skąd tu się wzięła Mazda :lol:...

Ale jakoś bardzo mi tu pasuje ten tandem: wspinaczka i mazda (oczywiście, najbardziej wskazana miata).

Obrazek
ODPOWIEDZ