Myjka ciśnieniowa.

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
skuri

10 lis 2016, 13:16

Witam. Czy ktoś z Was użytkuje <budżetową> myjkę do mycia samochodu, typu Lidl, Obi,Castorama itp ;) ? Myjka ma służyć tylko i wyłącznie do mycia auta i jakiś drobnych prac w ogrodzie. Coś polecacie w niskiej cenie? ;)
mutra
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: GT Sport nav+

10 lis 2016, 16:18

ja mam myjke z lidla. używam do mycia 3 aut. dokupiłem do niej lance kątową do podwozia i pianownice i bardzo ładnie się spisuje.
Nie spodziewaj sie że budżetową myjką umyjesz auto bez sięgania po gąbkę, ale przyśpiesza pracę.

tutaj masz więcej info:
http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=664467#p664467
Awatar użytkownika
skuri

10 lis 2016, 16:44

mutra pisze:ja mam myjke z lidla. używam do mycia 3 aut. dokupiłem do niej lance kątową do podwozia i pianownice i bardzo ładnie się spisuje.
Nie spodziewaj sie że budżetową myjką umyjesz auto bez sięgania po gąbkę, ale przyśpiesza pracę.

tutaj masz więcej info:
http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=664467#p664467

Akurat gąbką auta nie myję ;) Na dwa wiaderka i wełniana rękawica hehe.
Pianowica wydajna w tej myjce ?
Awatar użytkownika
ansayamina
Model: NB

10 lis 2016, 16:48

mutra pisze:Nie spodziewaj sie że budżetową myjką umyjesz auto bez sięgania po gąbkę, ale przyśpiesza pracę.

Niebudżetowa Kaerchera też sama nie da rady zebrać tego co z dróg się przykleja. Ale nawet tania myjka uwalnia nas od konieczności wcierania kwarcu w lakier przy płukaniu.
Obrazek
autopaga

10 lis 2016, 23:23

długo siedziałem w tym temacie zanim kupiłem, w końcu zdecydowałem się na nilfiska c130 bo miał całą aluminiową pompę i do tego pianownica włoska PA. Pianownica jest genialna, fabryczne można od razu wyrzucić. Generalnie z tego co czytałem to black&decker odpada bo co moment ma przecieki na wężu, a tak to tylko kwestia z czego jest pompa zbudowana. Bębny też podobno się słabo sprawdzają.
mutra
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: GT Sport nav+

11 lis 2016, 1:59

Akurat gąbką auta nie myję ;) Na dwa wiaderka i wełniana rękawica hehe.
Pianowica wydajna w tej myjce ?
ja też nie ;) widzę że jesteś zorientowany w temacie. Pianownice zamówiłem razem z lancą w techkar. Dobierają mocowanie do konkretnej myjki/ przepływu. Myjka z lidla ma tylko niskocisnieniowy zbiornik na szampon czyli
fabryczne można od razu wyrzucić.

nilfiska brałem pod uwagę ale myjka z lidla była połowe tansza, miała lepsze parametry, dwa metry dłuższy wąż i dwa lata dłuższą gwarancję.
Węże są dosyć twarde ale poza tym jest bardzo ok. pianownica się bardzo ładnie sprawdza : zzwyczaj 100ml piany+900ml wody wystarcza na dwa nieduże auta ( mazde i xsarę coupe) albo na raz na opla zafire.
lanca kątowa kosztowała 70 zł i jest warta każdej złotówki: podwozie, nadkola, komora silnika :kciuk:
lanca rotacyjna do auta się nie nadaje ;)
regulowana lanca jest ok ale docelowo chyba też wymienie ją na mosiężną bo strumien jest trochę nieregularny
generalnie jestem zadowolony. nie jest to cudo ale za kosztowała połowe tego co porównywalne egzemplarze w marketach
Awatar użytkownika
skuri

11 lis 2016, 11:18

Jest szansa że do + - 500zł znajdzie się jakiś zestaw? Który nie wnerwi mnie po pierwszym myciu ;) Chciałbym uniknąć niespodzianek typu plastikowej pompy która się wyłącza czy przecieków na łączeniach, spadków ciśnienia itp.
ODPOWIEDZ