Sposób na fotoradary wg Wojciecha Cejrowskiego
Moderator: Moderatorzy
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: FL
Dzieki za info, ale mam zamiar jeszcze z nimi podyskutować, ponieważ nie widzę absolutnie przyczyny dlaczego traktują mnie od razu z górnej polki...rozumiem karanie, ale skoro mam 42, to moim zdaniem powinno być z dolnej polki...
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij
Moja Lalunia
Moja Lalunia

Jumpman pisze:rozumiem karanie, ale skoro mam 42, to moim zdaniem powinno być z dolnej polki...
tak podpowiada logika, ale logika straży miejskiej jest inna i oparta na kasie, oni z tego co się orientuję dostają prowizje od mandatów, więc górna półka jest im zdecydowanie na rękę. Miałem kiedyś podobnie..
denis1980 pisze:oni z tego co się orientuję dostają prowizje od mandatów
Dzięki temu mają pracę, mandat zasila budżet gminy/miasta, Policja/ITD zasila Skarb Państwa.
SM to maszynki do zarabiania milionów do kasy miasta/gminy.
Jumpman pisze:ale skoro mam 42
Skoro proponują 400 i 8 punktów to zapłać 500 i bez punktów. Koszt 100zł za 8 punktów nie jest duży.
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: FL
Wiem jak "przeoczyć" te 8pkt, ale wk.... mnie fakt, ze tak dla widzimisie wlana Ci górną polkę kiedy wykroczenie po dorzuceniu błędy może być w ogóle w niższej kategorii... Czyste złodziejstwo, wiec będę dyskutował dalej!
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Moja Lalunia
Moja Lalunia

Jumpman pisze:Wiem jak "przeoczyć" te 8pkt, ale wk.... mnie fakt, ze tak dla widzimisie wlana Ci górną polkę kiedy wykroczenie po dorzuceniu błędy może być w ogóle w niższej kategorii... Czyste złodziejstwo, wiec będę dyskutował dalej!
Jumpman, z tym, że dostajesz wyższy mandat to jest tak, że automat daje maksymalnie co się da, bo tak jest ustawiony. Zazwyczaj jest tak, że jak się pofatygujesz do SM lub Policji, ewentualnie postarasz się nawiązać z nimi kontakt to jest duża szansa na ten z dolnej półki - tak mi to tłumaczyła SM 3 lata temu, kiedy miałem wynik - przekroczone o 32km i wyższą kwotę dostałem - po wizycie u nich dostałem mniejszą bez problemów