Elektryczna turbina
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
Zastanawiam się czy nie trzeba kuć silnika do tego.
Zapewniają, że turbina dmucha do 0.2 bara, a to już nie przelewki
Zapewniają, że turbina dmucha do 0.2 bara, a to już nie przelewki

.
- niemampojeciaa
http://allegro.pl/tanio-wentylator-podlogowy-wiatrak-super-moc130w-i1741116549.html
myślę, że ten by był lepszy

-
niemampojeciaa pisze:http://allegro.pl/tanio-wentylator-podlogowy-wiatrak-super-moc130w-i1741116549.html
Od takiego to by podłoga odpadła jak w Szybcy Wściekli, w końcu wentyl podłogowy

Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
niemampojeciaa pisze:Zastanawiam się czy nie trzeba kuć silnika do tego.
Silnik nie, tylko sprzedawce

Obczajcie także ten wycinek wykresu jak zadziwiająco przebieg wykres mocy

- niemampojeciaa
Nasmarowałem wiadomość do sprzedającego
Oto treść:
Witam,
czy po zakupie tej "turbinki" dostane pisemną gwarancję przyrostu mocy silnika o ok.10%. Chodzi mi oto czy w razie żadnej poprawy w mocy silnika zwróci mi Pan pieniądze za "turbinkę" za montaż jej w warsztacie samochodowym, za pomiar przed montażem i po montażu na hamowni. no i za paliwo które spali samochód w drodze do i z hamowni?
pozdrawiam
jak da odpowiedz dam znać

Oto treść:
Witam,
czy po zakupie tej "turbinki" dostane pisemną gwarancję przyrostu mocy silnika o ok.10%. Chodzi mi oto czy w razie żadnej poprawy w mocy silnika zwróci mi Pan pieniądze za "turbinkę" za montaż jej w warsztacie samochodowym, za pomiar przed montażem i po montażu na hamowni. no i za paliwo które spali samochód w drodze do i z hamowni?
pozdrawiam
jak da odpowiedz dam znać

Taaak, hasło marketingowe też mu wymyślał jakiś dobry zawodnik:
"Niech inni Tobie zazdroszczą
!", chyba chodzi o zazdrość sąsiada kiedy przed blokiem z podniesioną maską zrobić sobie można kiełbaski na grillu elektrycznym... znaczy na turbince 
"Niech inni Tobie zazdroszczą

Panowie i Panie! Jako że w swojej karierze edukacyjnej udało mi się osiągnąć kiedyś etap 6 klasy szkoły podstawowej, nasunęła mi się szybka kalkulacja
: 12V*3A=36W!!! Cóż za wynik!!! Ten gargantuiczny silnik napędzający "turbo" musi pochodzić z chińskiego samochodowego wiatraczka (http://moto.allegro.pl/wiatrak-wiatraczek-wentylator-samochodowy-s91910-i1799320574.html). Swoją drogą kiedyś kombinowałem z eTurbo, ale trochę słomiany zapał miałem, wynik moich analiz jest taki, że: aby osiągnąć doładowanie rzędu 0,3-0,5bar silnik winien mieć 900-1500W, i być być wysoko obrotowy albo solidne przełożenie. Przy ok. 10.000rpm turbina od TDI 1.9 zachowuje się dokladnie jak suszarka do włosów. REASUMUJĄC nie radzę nikomu montażu gdyż przy większym obciążeniu i maksymalnie otwartej przepustnicy elementy rozpadającej się pseudo turbiny mogą wlecieć podciśnieniem do dolotu i na robić nieprzyjemności. 

W anglii kupują te turbiny na potęgę:D haha
Ale numer, BMW dopiero planuje je wprowadzić, a na Allegro już są dostępne! Polak potrafi 

"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde