[W-wa] Wysoki człowiek prosi o przysługę

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

b_rak

16 paź 2011, 16:33

Witajcie :mrgreen:
To mój pierwszy post na forum, dlatego też wykorzystam go, żeby się przywitać :mrgreen:
Bartek, 21lat, student, kilka nałogów w tym jeden, na który cierpią chyba wszyscy użytkownicy tego forum, czyli MX5. W moim przypadku zdiagnozowano szczep nazwany NA :mrgreen:
Muszę wspomnieć jeszcze o jednej pozycji z metryki, mianowicie wzrost: 1,93m. Przymierzałem się do NC- było OK, przymierzałem się do NB- już nie tak ciekawie. Po zamknięciu dachu brakuje dosłownie 2-3 cm. Do NA się nie przymierzałem.
Dlatego mam prośbę do klubowiczów z Warszawy. Chciałbym się przymierzyć do NA, przekonać się czy warto szukać, myśleć nad kubełkami, czy w ogóle nie ma sensu. Jeżeli znalazłby się ktoś tak wspaniałomyślny, że pozwoliłby się przejechać, sprawdzić, czy wiatr we włosach nie zamienia się we wiatr w oczy, to w ogóle byłbym wdzięczny. Oczywiście wdzięczność mogę zmaterializować w postać złocistego trunku. :mrgreen:
Jeżeli jest ktoś, kto może mi pomóc proszę o PW. Mam nadzieję, że nie jest to ostatni mój post na tym forum.
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: 2,0

16 paź 2011, 16:49

Hej... ale to już było.... jakbyś poszukał.
W każdym bądź razie ja Ci mogę powiedzieć że miałem NA a teraz mam NBFL. Mam 190 cm wzrostu.
W NA jest więcej miejsca, fotela nie miałem odsuniętego na maxa. W NBFL muszę mieć fotel odsunięty na maxa. Napewno ktoś z Warszawy Ci pomoże :wink:
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
Awatar użytkownika
niemampojeciaa

16 paź 2011, 16:51

b_rak pisze: Mam nadzieję, że nie jest to ostatni mój post na tym forum.

przed pierwszym postem użyj szukajki a znajdziesz tam wszystko :wink: najprostsze rozwiązanie to udaj się na spota i tam na pewno cię miło przyjmą i opowiedzą o wszystkim co związane z NA.

pozdrawiam
:)
Awatar użytkownika
dmk
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom, Recaro

16 paź 2011, 16:53

A ja tylko zauważę, że różnica w NB między fotelami dwuczęściowymi z początku produkcji a NBfl z końca produkcji w skórze jest drastyczna - jakieś 8-10cm wyżej (czyli o tyle mniej miejsca) na niekorzyść tych ostatnich. NA i NB(fl) ma porównywalnie dużo miejsca w środku (deski, tunel, boczki w NB są bardziej "napompowane", więc optycznie faktycznie może być ciaśniej). NC to zupełnie inne auto - znacznie więcej miejsca.

I tak jak Tomek mówi - było z milion jeden razy o tym.
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Don Corleone
Wersja: RevolutionReloaded

16 paź 2011, 17:01

Wpadnij w czwartek na spota: http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=849

Ktoś na pewno da Ci się przymierzyć.
.
b_rak

16 paź 2011, 17:24

Hej
Dzięki za odzew. To nie tak, że nie szukałem. Czytałem dużo na ten temat tutaj na forum, na miata.net itd. Czytałem o wycinaniu pianki, o kubłach przykręconych do podłogi... Chcę na własnej skórze przekonać się, czy wszystkie te mody mają sens, czy wtedy będę się czuł komfortowo za kółkiem.
@Don Corleone: Dzięki za zaproszenie, postaram się wpaść.
ODPOWIEDZ