Tor Lublin

28.03.09

Forum przeznaczone do umieszczania multimediów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
dosior
Model: ND RF

30 mar 2009, 19:44

Załapałem się na kilka ujęć :P

http://www.youtube.com/watch?v=D1gnqiyKDBM&feature=related
...i never sleep cause sleep is the cousin of death...
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
przemasi
Model: Inny

30 mar 2009, 20:51

fajny tor :mrgreen: Mierzyliście czasy? Jak Ci poszło?
Awatar użytkownika
dosior

30 mar 2009, 22:44

kręciłem czasy na poziomie 1.20 co dawało mi pierwsze miejsce w klasie i około 15 w generalce, ale jednej próby nie ukończyłem bo miałem lekką wycieczkę poza tor (fuckin ABS) i skończyłem w 4 dziesiątce ;/

pierwszy raz jeździłem tym samochodem po torze i jestem pod wrażeniem, troche za bardzo przód wyjeżdża, ale łatwo to skontrolować gazem
nie wiem jeszcze jak odłączyć ABS bo nie pozwala kontrolować samochodu tak jak bym chciał

samochód pozwala jeździć na poziomie Clio sportów, a nawet kilka ponad dwustukonnych udało się pogonić

efekt taki, że pozbyłem się dokładki zderzaka i prawego nadkola (chętnie kupie jedno i drugie!)

na weekend majowy jadę na tor do Kielc pościgać się z CorollaClubem a jak ogarnę to co się dzieje na tym forum to postaram sie pojawić na jakimś ściganiu z innymi MX5
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
Bialy
Kontakt:

30 mar 2009, 22:55

dosior pisze:nie wiem jeszcze jak odłączyć ABS bo nie pozwala kontrolować samochodu tak jak bym chciał

jak obstawialem KJS w Mielcu to kierowca pewnej Corsy na 3 petli wymyslil jak go wylaczyc... wyjal bezpiecznik :mrgreen:
Awatar użytkownika
dosior

30 mar 2009, 23:16

heh, tyle to wiem, ale nie znam jeszcze samochodu i nawet nie patrzyłem, który gdzie i jak, czy wystarczy bezpiecznik, czy jest tam przekaźnik jakiś czy coś

chce zrobić to co zrobiłem kiedyś w corolli, przełącznik on/off do ABSu, to najlepiej się sprawdza w codziennej jeździe
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
Zielony

31 mar 2009, 1:27

Jeździłeś na pierwszym i drugim biegu? Da rade zapiąć 3? jakie max prędkości? jeździliście cała nitką toru? W jakim celu ustawiona jest ta szykana na prostej start meta? Ja w Lublinie byłem kilka razy na motocyklu. Generalnie motocyklem jeździ się tylko na 2 biegu. Tor bardzo przyjemny. Ładna nawierzchnia profilowana zakręty. Tak to wygląda z motocykla http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=hh2-sJInyPg
A to ja :cool:
Obrazek
Awatar użytkownika
dosior

31 mar 2009, 8:44

dochodziłem do odcinki na 2 biegu, nie było miejsca aby zapiąć 3
szykana była tuż przed metą, chyba po to aby nie rozjechać sprzętu pomiarowego :)

tor bardzo przyjemny, podobny do tego co jest w Radomiu, ale lepiej wyprofilowany
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
Dr.KoKoN
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: PoTurbowana
Kontakt:

01 kwie 2009, 17:18

Fajna sprawa:)
sam chętnie bym się na coś takiego przejechał... może na następny...

mój znajomy śmiga tam nissanem Sunny GTI trochę zrobionym bardzo często :)
da rade się wkręcić na ten wypad w majówkę czy to tylko dla klubu corolli?
NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
Awatar użytkownika
dosior

01 kwie 2009, 19:00

w ten weekend były 3 nyski, od GTI byłem szybszy o około sekundę na próbie
miałem też okazję sie przejechać po tym torze nyską to powiem, że jednak wole mazdę, może mniejsza moc, ale lepsza trakcja

Sluba pisze:da rade się wkręcić na ten wypad w majówkę czy to tylko dla klubu corolli?

dla obecnych i byłych członków klubu, lista juz jest zamknięta, więc niebardzo
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
Dizajer
Kontakt:

01 kwie 2009, 20:21

taka ciekawostka apropo toru...
podobno już mieszkańcy okolicznych bloków sie burzą że im hałas przeszkadza i jakieś posiedzenie rady miasta ma być w tej sprawie.... szkoda gadać... Polska... najlepiej zamknąć "wszystkie" tory
ehh...
Awatar użytkownika
dosior

01 kwie 2009, 23:05

...to będziemy mieć street racing z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś niemrawe ćwiartki na które małolaty przyjeżdżają "tatowozami"
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
Zielony

02 kwie 2009, 6:32

Mieszkańcy już dawno zaczeli się burzyć, ja o tym słyszę od dwóch lat czyli od kiedy jeżdżę do lublina na tor. W ubiegłym roku jakiś niepokorny i mała rozsądny mieszkaniec tego osiedla rozlewał olej na nitkę toru :mad:
Paranoją jest fakt że tor był pierwszy w obecnym miejscu a w późniejszym czasie powstało osiedle. Kupujący mieszkanie na tym osiedlu chyba wiedzieli w co się pakują!
Luke

02 kwie 2009, 8:14

Czy ktoś z Was dysponuje kalendarzem imprez na tym torze?
przemasi

02 kwie 2009, 9:22

Zielony pisze:Kupujący mieszkanie na tym osiedlu chyba wiedzieli w co się pakują!

Jakże to polskie - zrobić coś świadomie, a potem wymuszać siłą zmiany :evil:
spilner

02 kwie 2009, 9:28

Pewnie tanie były. Magia niskiej ceny nierzadko utrudnia głębszą refleksję. :twisted:

BTW, przemasi - thx za porady ws. skrzyni. You're an inspiration to us all. :mrgreen:
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
Wroniasty

02 kwie 2009, 9:33

Zielony pisze:Kupujący mieszkanie na tym osiedlu chyba wiedzieli w co się pakują!

Tak samo jak Ci budujący domy w pobliżu Toru Poznań, tam przecież też są jakieś sceny... żałosne - takie polskie.
Awatar użytkownika
dosior

02 kwie 2009, 9:47

Czy ktoś z Was dysponuje kalendarzem imprez na tym torze?

rajdowiec.pl - tu masz opisane różnie rally sprinty w tym na torze Lublin
a jak nie, to poszukaj na stronie automobilklubu chełmskiego
Była NB 1.8 low and nice
Była NB 1.8 Turbo
Była NB 1.8 Full Stock
Jest ND2 RF
Zielony

02 kwie 2009, 9:59

Wroniasty pisze:Tak samo jak Ci budujący domy w pobliżu Toru Poznań, tam przecież też są jakieś sceny... żałosne - takie polskie.

Z poznaniem jest dużo ciekawsza historia. W bezpośrednim sąsiedztwie jest lotnisko które o dziwo nie przeszkadza mieszkańca. Podobno bogaty biznesmen K... ma chrapkę na na grunt na którym jest Tor poznań, miejscówka blisko lotniska to dobra inwestycja Hotel, jakieś centrum logistyczne ale to tylko plotki....
przemasi

02 kwie 2009, 12:18

spilner pisze:BTW, przemasi - thx za porady ws. skrzyni

Proszę bardzo :mrgreen: Są już jakieś postępy w tej sprawie? :wink:

Zielony pisze:bogaty biznesmen K... ma chrapkę na na grunt na którym jest Tor poznań,

No nie...nie dość, że torów jest mało w kraju i w większości są małe, to jeszcze coś takiego... Ręce opadają... Miejmy jednak nadzieję, że stare pozostaną i kiedyś doczekamy się nowych - cóż innego pozostaje :roll:
Zielony

02 kwie 2009, 12:48

Na nowe tory trzeba będzie poczekać. W tamtym roku głośno było o torze w Pionkach. Miał powstać w tym roku, na razie sprawa ucichła.
http://www.scigacz.pl/Tor,Pionki,podpisano,umowe,o,budowie,toru,8084.html
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090106/POWIAT02/278486741
Słyszałem też o planach budowy toru narodowego w trójmieście. Może teraz jak Kubica jest na topie to coś sie ruszy, choć jak Małysz wygrywał miały powstać nowe skocznie i co...
Nawet Czesi mają dwa profesjonalne tory Brno i Most. Myślę ze do 2012 na budowę nowych obiektów nie ma co liczyć, trzeba budować stadiony :mrgreen:
Misza
Model: NA
Wersja: 1.8 BRG
Kontakt:

06 kwie 2009, 12:13

Zielony pisze:
Wroniasty pisze:Tak samo jak Ci budujący domy w pobliżu Toru Poznań, tam przecież też są jakieś sceny... żałosne - takie polskie.

Z poznaniem jest dużo ciekawsza historia. W bezpośrednim sąsiedztwie jest lotnisko które o dziwo nie przeszkadza mieszkańca. Podobno bogaty biznesmen K... ma chrapkę na na grunt na którym jest Tor poznań, miejscówka blisko lotniska to dobra inwestycja Hotel, jakieś centrum logistyczne ale to tylko plotki....

Nie do końca.

Ogólnie własność terenu toru jest od wieeeeeelu lat przedmiotem sporu. Kiedy już kilka lat temu okazało się (wyrok bodaj NSA), że tor należy do miasta / Automobilklubu Wielkopolskiego, trochę zaczęło się dziać - nowa nawierzchnia, kibelki, kostka w parku maszyn... Okazało się jednak, że wpłynęło jakieś odwołanie albo pojawiły się nowe fakty (dokładnie nie wiem, nie znam się na tyle na (s)prawie) i własność znów nie jest jasna.

Natomiast z całą pewnością nie chodzi o pana K., jak również nie ma tam mowy o centrum logistycznym itp. - teren ma przeznaczenie rekreacyjno-sportowe. Pewnie gdyby się pojawił silny lobbysta, to coś by ugrał, ale myślę, że ryzyko zniknięcia toru zmalało i jest bliskie zera. Oby :)

Natomiast jeśli chodzi o mieszkańców wkoło... No cóż... :roll: Takim nigdy nie dogodzisz. Obecnie wyścigi są DUŻO cichsze niż były do wczesnych lat 90-tych... Poza tym AW zgodził się usypać wały ziemi od ulicy Bukowskiej i od Przeźmierowa z rozbiórki starych trybun stadionu Lecha, ograniczył też w tym roku liczbę imprez "głośnych" - nie wiem do końca, jak to się ma do zawodów rangi MP i wyższych (raczej nie grozi nam paraliż pod tym względem), ale prawdopodobnie uzyskają to dzięki wprowadzeniu surowych kontroli głośności przy mniejszych imprezach i wynajmie toru firmom i grupom. Przez to chyba niestety na wyginięcie skazane są grupy Maluchów na KJSach itp. imprezach, ale inne rozsądnie zrobione samochody raczej poniżej tych 93dB się mieszczą.
ODPOWIEDZ