Ciekawe filmiki.. nie koniecznie z miatą

Forum przeznaczone do umieszczania multimediów.

Moderator: Moderatorzy

jqb
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Ikarus ;)

30 sty 2015, 12:25

szy pisze:wystarczy skasować playlist_id z końca i jest okay:
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/czy- ... 91103.html

definitywnie za dużo postów na materiał, który europy nie odkrywa

IMO, takie ćwiczenie sobie na pustym parkingu powinno być dozwolone - pod warunkiem że nie jest to jakaś zorganizowana akcja gdzie jeździ 20 samochodów i/lub jakieś latanie 100km/h bokiem, niszczenie asfaltu itp.. Na tym filmie widać, że w niektórych momentach kierowcy jeździli strasznie chaotycznie, o obcierkę łatwo.

Strasznie słabe jest to, że gdybym np. kupił sobie parę słupków i chciał pojechać w nocy na pusty parking żeby poćwiczyć, to grozi za to mandat. Zakładając że leży śnieg, nic nie niszczę. Gdzieś ćwiczyć trzeba, lepiej na parkingu niż na ulicy.
Awatar użytkownika
Adam_F
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyPASSION

30 sty 2015, 12:36

jqb pisze:

IMO, takie ćwiczenie sobie na pustym parkingu powinno być dozwolone - pod warunkiem że nie jest to jakaś zorganizowana akcja gdzie jeździ 20 samochodów i/lub jakieś latanie 100km/h bokiem, niszczenie asfaltu itp.. Na tym filmie widać, że w niektórych momentach kierowcy jeździli strasznie chaotycznie, o obcierkę łatwo.

Strasznie słabe jest to, że gdybym np. kupił sobie parę słupków i chciał pojechać w nocy na pusty parking żeby poćwiczyć, to grozi za to mandat. Zakładając że leży śnieg, nic nie niszczę. Gdzieś ćwiczyć trzeba, lepiej na parkingu niż na ulicy.

Działa :D
Załączniki
like.jpg
like.jpg (36.09 KiB) Przejrzano 2479 razy
Było : nbfl 1.8 , nbfl 1.6 , nc 2.0
Jest : ND :)
Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży
Model: NB FL

30 sty 2015, 12:47

jqb pisze:

Polać mu!

A te 5 aut na filmie to nic w porównaniu z ostatnimi akcjami, jakie widziałem pod Stadionem. Pięć E46-tek, Almera, Bentley, dwie Vectry i stary merol. Mijanki w odstępie dwóch metrów, hamowanie tyłem na metr przed cudzym zderzakiem. Zamiast stawiać wszystkich na jednej linii jak bandytów, siłą wyganiać, karać i straszyć publikę "drifterami zabójcami", co jeżdżą po śniegu 10 km/h, warto by było to jakoś uregulować. Skoro banan ma określoną dopuszczalną krzywiznę, to pewnie można zrobić "instrukcję bezpiecznego driftowania". Inaczej to walka z wiatrakami.
Awatar użytkownika
Arvi
Junior Admin
Junior Admin
Model: NA
Wersja: Tiny Tina Edition

30 sty 2015, 13:03

Wszystko się zgadza i wszystko fajnie, ale ...

Mieszkam na osiedlu oddalonym 'na oko' kilometra, może trochę mniej od Centrum Factory ... i jak zimą jest wszystko fajnie, to takie 'nikomu nie przeszkadzające szkolenie własnych umiejętności' latem jest nieprawdopodobnie wku...rzające. A ja mieszkam, jak zaznaczyłem, kilometr od parkingu. Wolę nie znać zdania o 'ćwiczących' ludzi mieszkających w domkach jednorodzinnych przy parkingu.

Więc to nie jest tak, że prosty przepis załatwi sprawę - niestety.
Bo jak to miałoby być:
Tylko na odizolowanych parkingach, gdzie nie ma budynków mieszkalnych (kto wyliczyłby minimalną odległość)?
Tylko zimą (kalendarzową czy uzależnioną od opadów)? Etc.

Problem to brak miejsc dla fanów motoryzacji, nie przepisy...
Obrazek
Awatar użytkownika
funky
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: 1.8

30 sty 2015, 13:11

Arvinski pisze:Mieszkam na osiedlu oddalonym 'na oko' kilometra, może trochę mniej od Centrum Factory ... i jak zimą jest wszystko fajnie, to takie 'nikomu nie przeszkadzające szkolenie własnych umiejętności' latem jest nieprawdopodobnie wku...rzające. A ja mieszkam, jak zaznaczyłem, kilometr od parkingu. Wolę nie znać zdania o 'ćwiczących' ludzi mieszkających w domkach jednorodzinnych przy parkingu.

sorry Arvi :mrgreen: :lol: :ryjezesmiechu:
Obrazek

miatasm.com
Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży

30 sty 2015, 13:12

Przepisy o "zakłócaniu spokoju" już są. Zależne od decybeli, z tego co wiem. Ja bym do tego dodał jakieś obowiązkowe oznaczenia (np. te słupki, czy coś). Można by też wprowadzić obowiązek zgłoszenia takiego "eventu" np. w policji, jak przy strajkach, czy marszach. I tak policja wysyła patrole w takie miejsca i traci czas. Wkurza wszystkich i walczy z wiatrakami. Nic to nie zmienia, niczego nie wnosi. Efekt jest właściwie odwrotny, a na dodatek całość urasta do rangi "gangsterki" i przyciąga bandę "JP". Policja równie dobrze mogłaby obstawiać takie micro spoty. Nie koniecznie ciągle i nieustannie.
jqb
Donator
Donator
Wersja: Ikarus ;)

30 sty 2015, 13:19

nickesh pisze:Przepisy o "zakłócaniu spokoju" już są. Zależne od decybeli, z tego co wiem. Ja bym do tego dodał jakieś obowiązkowe oznaczenia (np. te słupki, czy coś). Można by też wprowadzić obowiązek zgłoszenia takiego "eventu" np. w policji, jak przy strajkach, czy marszach. I tak policja wysyła patrole w takie miejsca i traci czas. Wkurza wszystkich i walczy z wiatrakami. Nic to nie zmienia, niczego nie wnosi. Efekt jest właściwie odwrotny, a na dodatek całość urasta do rangi "gangsterki" i przyciąga bandę "JP". Policja równie dobrze mogłaby obstawiać takie micro spoty. Nie koniecznie ciągle i nieustannie.

Otóż to. Policja powinna nam przede wszystkim służyć a nie karać. Tyle jest tej drogówki, ale jak się gdzieś sygnalizacja świetlna popsuje i przydałoby się kierować ruchem, to policji nie ma. Nic sobie nie robią z tego, że powstają korki i zwiększone zagrożenie wypadku.

Jeżeli ktoś ślizga się na parkingu i radiowóz przejeżdża, to powinni przede wszystkim zatrzymać się tam i przyjrzeć czy sytuacja zagraża bezpieczeństwu i czy nie zakłóca spokoju mieszkańców. Jak tam postoją nawet pół godziny, to wystarczy żeby się zorientować w sytuacji. Jeżeli jest ok, to mogę sobie jechać dalej, ewentualnie patrolować okolicę co jakiś czas, jeżeli widać że jest niebezpiecznie - rozgonić towarzystwo i tyle.

Ale oczywiście łatwiej jest przyjechać, wlepić wszystkim mandaty i pochwalić się przełożonemu wyrobieniem normy.
Awatar użytkownika
Arvi
Junior Admin
Junior Admin
Wersja: Tiny Tina Edition

30 sty 2015, 13:32

funky pisze:sorry Arvi

Podejrzewałem Ciebie właśnie :D

A tak w temacie policjantów:

Obrazek
DEXTER

30 sty 2015, 19:28

AR0
Donator
Donator

10 lut 2015, 21:20

To mój kuzyn :D pozytywny czub to nie pierwszy taki trip w jego wykonaniu
Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator

10 lut 2015, 22:00

To pozazdrościć kuzyna :D. A może mógłbyś się go zapytać czy ma gdzieś film z tej wojaży po hAmeryce? Najlepiej z polskimi napisami :P.
Awatar użytkownika
turbo pchała
Wersja: Silver Blues

18 lut 2015, 22:29

Klatka mało pomogła... strach myśleć co jest bez niej:/

"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Obrazek
Awatar użytkownika
rachey
Model: NB
Wersja: Miracle

18 lut 2015, 22:48

czester_ pisze:Klatka mało pomogła... strach myśleć co jest bez niej:/

Akurat widziałem kiedyś wypowiedź kierowcy- skończyło się bodajże na złamanej ręce i poturbowaniu.

Gdyby nie klatka, to skończyło by się znacznie gorzej...
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
Awatar użytkownika
turbo pchała
Wersja: Silver Blues

18 lut 2015, 23:23

Gość wyglądał jakby stracił przytomność, wypadł z szelek i zabił się na miejscu. Generalnie skakał jak kukła i machał do tłumu.
Daje do myślenia!
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Obrazek
gzy
Wersja: 1.8t

23 lut 2015, 17:58

Całkiem ładnie zrobione, co prawda auta w filmach dobierane z niemieckim zacięciem : )
https://www.youtube.com/user/lowmodepl/videos

Znośna muzyka, steadycam, ktoś z jakimś wyczuciem za kamerą i da się obejrzeć. Relacje z MMC były super i chętnie bym obejrzał jakiś ładny filmik o miatach, tylko nie jestem pewien czy "bo ja chcę obejrzeć" wystarczy do zebrania ekipy : )))

Ktoś kojarzy co to to "lowmode" i kto to robi i po co? (w sensie co za "model biznesowy") To jakaś gazeta jest?
gzy
AR0
Donator
Donator

23 lut 2015, 22:15

Pirat pisze:To pozazdrościć kuzyna :D. A może mógłbyś się go zapytać czy ma gdzieś film z tej wojaży po hAmeryce? Najlepiej z polskimi napisami :P.
w miare aktualne filmy ma tutaj https://www.youtube.com/user/TeamSlowriders a
jego wiecznie nie ma w domu chyba że coś rodzicom podesłał to postaram się zdobyć
Awatar użytkownika
seba1433
Wersja: Modified :)

24 lut 2015, 0:07

gzy pisze:Całkiem ładnie zrobione, co prawda auta w filmach dobierane z niemieckim zacięciem : )
https://www.youtube.com/user/lowmodepl/videos

Znośna muzyka, steadycam, ktoś z jakimś wyczuciem za kamerą i da się obejrzeć. Relacje z MMC były super i chętnie bym obejrzał jakiś ładny filmik o miatach, tylko nie jestem pewien czy "bo ja chcę obejrzeć" wystarczy do zebrania ekipy : )))

Ktoś kojarzy co to to "lowmode" i kto to robi i po co? (w sensie co za "model biznesowy") To jakaś gazeta jest?

Tutaj znajdziesz wszystko: http://www.lowmode.pl/ Generalnie to ekipa z naszych okolic mocno związana z StancedLodz. Nie znam osobiście, ale filmy bardzo fajne kręcą ;)
Awatar użytkownika
marrazz
Wersja: NR-Limited

24 lut 2015, 19:21

gzy pisze:Ktoś kojarzy co to to "lowmode" i kto to robi i po co? (w sensie co za "model biznesowy") To jakaś gazeta jest?

lowmode to pewnie cykl filmow o autach popsutych za duza gleba, krzywymi kolami, ze zniszczonym podwoziem i wlepami "nie trab pojebie bo jade na glebie".

W jedym z filmikow rozpoznaje Jakuba "musk" Tatarę (tego co to "w pizde mu" nie dal zamiotalo nim jak sztan i wydachowal lawete z driftowa beema) z MuskCustoms, IronSausage, KutangKlanu itp zbiorowisk wielbicieli stęsu, więc to pewnie jego dzielo (albo przynajmniej jakos w tym uczestniczy)
NB'00 - było
NB'00 NR-Limited - jest

Abbey Motorsport
Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator

24 lut 2015, 21:19

AR0 pisze:w miare aktualne filmy ma tutaj https://www.youtube.com/user/TeamSlowriders a
jego wiecznie nie ma w domu chyba że coś rodzicom podesłał to postaram się zdobyć

Byłbym wdzięczny :D, kanał już oglądałem, ale tam to bardziej teasery są, a ja bym chętnie obejrzał film pełnometrażowy :D. Wiem, że był puszczany w czeskiej telewizji, a w Polsce na kilku festiwalach turystycznych, więc mam cichą nadzieję, że znajdzie się gdzieś w polskiej wersji językowej :P. Póki co niestety na internetach ani torrentach nic nie znalazłem :(.
matpilch
Donator
Donator

28 lut 2015, 12:10

oglądać bo warto
miata lov!
Awatar użytkownika
Blade

01 mar 2015, 8:49

Chłopaki z Mighty Car Mods uturbiają NA. Pozytywnie :kciuk: (tuuurbo Yodaaaa :lol: )

P.S.

Filmiki bardziej dla laików niż osób obeznanych w temacie ale ogląda się przyjemnie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vUKgKtMXec8&feature=player_detailpage&list=PLcOe4my9KWLHwSdonm8viLG5SK7tm4yiR[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xt0M-Bs3mDI&feature=player_detailpage&list=PLcOe4my9KWLHwSdonm8viLG5SK7tm4yiR[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F8ZDL5eOUtE&feature=player_detailpage&list=PLcOe4my9KWLHwSdonm8viLG5SK7tm4yiR[/youtube]
Lexx
Donator
Donator
Wersja: Eunos

01 mar 2015, 11:56

Dla laika to wyglada na nic trudnego majac spawarke i kilka innych gratow w garazu :mrgreen:
Zycie pewnie nie jesttakie latwe ale pomarzyc mozna 8-)
Awatar użytkownika
Kamien
Donator
Donator
Wersja: 2.0 Sport

02 mar 2015, 19:10

Awatar użytkownika
Mac
Wersja: Jedyna taka

08 mar 2015, 14:33

Na włączonym silniku i to w kilka sekund :D
Ostatnio zmieniony 08 mar 2015, 15:17 przez Mac, łącznie zmieniany 1 raz.
"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae

Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
Awatar użytkownika
SponeR
Wersja: ultra old

08 mar 2015, 15:06

to jest alternator :P
MIATA nim jak szatan
Obrazek
gzy
Wersja: 1.8t

10 mar 2015, 9:01

Można by taki "ice hill" na jastrzębiu...
gzy
Awatar użytkownika
Kamien
Donator
Donator
Wersja: 2.0 Sport

11 mar 2015, 17:54

Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży