"Dawno, dawno temu Mazda miała ekskluzywną markę o nazwie Eunos na rynku japońskim, a teraz ta powraca w formie Mazdy MX-5 Eunos Edition.
W ramach marki Eunos był sprzedawany m.in. roadster AKA MX-5 w 1992 roku, który jednak nie ostał się na rynku długo. Teraz jednak Eunos w pewnym sensie powrócił i to nie jest oferta na rynek japoński… bo wyłącznie francuski, jak podaje"
https://whatnext.pl/mazda-wskrzesza-luk ... x-5-eunos/
https://www.motor1.com/news/403157/mazd ... s-edition/
A mnie tylko zastanawiają dwie sprawy:
- po pierwsze primo ileż to wersji specjalnych ma mx5 - 30th, 100th, eunos........,
- po drugie primo jeżeli jest jeden dystrybutor na EU to oznacza, że można by było bardziej urozmaicić indywidualne zamówienia (kolory, doposażenie, dachy, skóry, itp.) - w końcu wszystko jest produkowane w jednej fabryce.
MX-5 Eunos
Moderator: Moderatorzy
- mike_d
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Karai
Na pewno mniej niż NBkolega zdzicha pisze: ↑11 mar 2020, 3:15A mnie tylko zastanawiają dwie sprawy:
- po pierwsze primo ileż to wersji specjalnych ma mx5 - 30th, 100th, eunos........,
- po drugie primo jeżeli jest jeden dystrybutor na EU to oznacza, że można by było bardziej urozmaicić indywidualne zamówienia (kolory, doposażenie, dachy, skóry, itp.) - w końcu wszystko jest produkowane w jednej fabryce.

I oczywiście że możnaby, ale po co dawać głupim ludziom w Polsce wybór <płacze, patrząc na łzy kapiące na czarną tapicerkę otoczoną czarnymi plastikami dookoła>
- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
oj wersji specjalnych moze byc duzo;)))
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport
zastępczo Toyobaru 
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport

- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
Popatrz na ceny nowych salonowych mx-5 w pl:))
Nie mowie ze na to sens ale na pewno rzeczywistosc komus uciekla...
<strike>miata is always the answer</strike>
zastępczo Toyobaru