luki_92_92 pisze:Bez sensu to, za 30-40zł kupujesz elm327, podpinasz się "na pająka" w odpowiednie piny (jest instrukcja w necie w które, wykorzystywane są 3 czy 4 tylko) albo przejściówką za dyszkę z allegro, podłączasz się przez peceta albo androida z programem forscan i masz normalnie podgląd błędów, możesz je kasować, możesz sobie włączyć podgląd parametrów w czasie rzeczywistym, także 191zł za taki interfejsik home made IMO straszne zdzierstwo
1. Trudno oczekiwać żeby ktoś sprzedawał skonstruowane przez siebie urządzenie w cenie komponentów użytych do budowy.
2. Nie wiem na ile bezproblemowo to się łączy i działa bo nie miałem tego w rękach ale jeśli rzeczywiście podpinasz i czyta samo to mam w tyłku kombinacje alpejskie z uniwersalnymi interfejsami, przejściówkami, programami, laptopami, szukaniem odpowiednich sterowników do portów i emulatorów COM na USB przez trzy dni żeby wreszcie odpalić to na aucie i oszczędzić stówkę jak dobrze pójdzie.
Wiem o czym piszę bo podobne cyrki ludzie odstawiali z INPĄ na forach BMW czy ze skanerami do VAGów. Żeby to poinstalować na czymkolwiek nowszym niż WIndows98 to była walka przez tydzień...
Tak więc jeśli to działa to wg mnie cena za know how i wykonanie jest jak najbardziej adekwatna.