Jak to się mówi - do 3 razy sztuka - sprzedaję moją Mazdę z 2007 roku. Póki co wystawiam tylko tutaj, a kiedy zrobi się cieplej i będę mógł ją odpicować do sesji i zrobić ładne zdjęcia, wrzucę pewnie też na portale aukcyjne (oczywiście najlepiej, gdyby wylądowała u któregoś z forumowiczów

Podstawowe informacje:
Rocznik: 2007
Przebieg: 169 tysięcy
Silnik: 2.5L (w dowodzie 1.8) z kolektorem od Andy'ego i programem od Alexa - oceniam na około 180 koni
Przebieg silnika: około 40 tysięcy
Skrzynia 5 biegowa manualna
Samochód wyróżnia się na tle innych przede wszystkim swoim kolorem - Radiant Ebony. Wedle mojej wiedzy cały lakier jest fabryczny i żadna część nie była ponownie malowana. Poprzedni właściciel (również forumowicz - Ziolko73) własnoręcznie dokonał swapa na 2.5, co jest częściowo udokumentowane jego postami na forum. Auto, przez prawie 4 lata, które je posiadam nie sprawiało żadnych poważnych problemów poza kilkoma drobnymi usterkami, głównie elektryki. Na początku zeszłego sezonu zrobiłem grubszy serwis płynowy - poza olejem (wymienianym wraz z filtrami co roku) wymieniłem też płyn chłodniczy, hamulcowy i oleje w skrzyni i dyferencjale. Jesienią 2024 miata przeszła mały remont blacharski - została wspawana na nowo część podłużnic i progów i podwozie zabezpieczono.
Elementy niefabryczne:
- Szpera Fuji z dłuższymi przełożeniami (chyba amerykański 3.9:1)
- Sprzęgło obite kevlarem
- Gwint Tein Street Advance Z
- Kolektor wydechowy 4:1
- Dystanse 25mm
- Rollbar Cybul
- Przewody hamulcowe w oplocie
- Obszyta kierownica
- Blaszki obniżające Jass Performance
Z minusów:
- Izolacja wydechu od podwozia opada. Planowałem zająć się tym przy wymianie układu, ale temat będzie musiał zostać przejęty przez przyszłego nabywcę
- Przy wjeździe do garażu uszkodziłem lusterko i w ramach doraźnej naprawy przed wymianą na nowe tymczasowo skleiłem. Nie rzuca się to bardzo w oczy, ale dla osoby mającej oko do takich rzeczy przyda się wymiana.
- Na lakierze znajdzie się trochę drobnych zarysowań, a przy otwarciu klapy bagażnika, przy światełkach oświetlających rejestrację schodzi lakier (typowa bolączka - niewidoczne przy bez otwierania klapy)
Zdjęcia i ogłoszenie sprzed dwóch lat możecie zobaczyć tutaj: viewtopic.php?f=29&t=35737&p=570487#p570487 (od ostatniego ogłoszenia zrobiłem rollbar, gwint, dystanse i przewody w oplocie)
Ogłoszenie poprzedniego właściciela: viewtopic.php?f=54&t=33345&p=544042#p544042
Kwota, jaka mnie interesuje to ̶5̶3̶ ̶0̶0̶0̶ ̶z̶ł̶ 44 000zł. Mam nadzieję, że auto z forumową historią tutaj też zostanie i kolejna osoba dobrze się nią zaopiekuje.
To chyba wszystkie istotne informacje - niżej wrzucam parę aktualnych zdjęć i zdjęcia z wakacji. Kiedy aura pozwoli przygotuję Mazdę lepiej i wrzucę więcej zdjęć w lepszej jakości

Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu telefonicznego: 726 261 890
Chętnie odpowiem na wszystkie pytania przez telefon i w komentarzach - mam problemy z wiadomościami PW na forum i nie jestem w stanie ich wysyłać, więc tam proszę nie pisać