Pacjent to Dyzia, czyli ND1 - 2017 z dokładanym "nowym" hubem USB w serwisie, nie żadna własnoręczna dłubanina, ani nie AIO-tweaks.
I "od zawsze" jest tak, że jeśli wsiądę, podepnę telefon do kabelka i dopiero uruchomię samochód, telefon podłącza mi się "na ślepo", czyli muzyka gra, ale na wyświetlaczu jest ciemno. Po czym po kilku minutach (dwóch?) stwierdza, że błąd połączenia z Android Auto i się rozłącza kompletnie.
Jeśli odłączę telefon, odczekam kilka-kilkanaście sekund i podłączę go ponownie - wszystko jest OK.
Raczej nie wygląda to na problem z telefonem, bo ten sam telefon w drugim samochodzie działa bez problemów za każdym razem.
Spotkał się ktoś z czymś takim?
[ND] Android auto i "ślepy telefon"
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- TerminatorPi
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom
- TerminatorPi
- Donator
- tomasz01
- Donator
- Model: NA
Zupełnie inny samochód z innej stajni (Fiat) ale mam dokładnie tak samo - podłączenie kabla przed odpaleniem powoduje połączenie tylko przez BT. Podłączenie po odpaleniu systemu działa poprawnie - może to jest klucz...
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Ja u siebie okazjonalnie obserwuję podobny problem. Mam czarny telewizor ale AA wydaje się jakby było odpalone bo słyszę np komunikaty Gmaps. Mam wrażenie, że jest jakiś "chwilowy" problem albo zgrzyt z uprawnieniami lub cos w tym stylu. Zazwyczaj dopiero restart auta i telefonu pomaga. Na szczęście zdarza mi się to niezwykle rzadko. I dzieje się to tylko na Xiaomi 12. Wcześniej przez dwa lata na generację starszym Huawei najdrobniejszych problemów.
- TerminatorPi
- Donator
Zrobiłem test.
Nawet jeśli wyłączę kompletnie BT w telefonie, podłączę po kabelku i włączę zapłon mam czarny telewizor. Wcześniej podczas próby negocjacji telefon sam włącza BT i samochód się łaczy po BT z telefonem chyba "w międzyczasie".
Nawet jeśli wyłączę kompletnie BT w telefonie, podłączę po kabelku i włączę zapłon mam czarny telewizor. Wcześniej podczas próby negocjacji telefon sam włącza BT i samochód się łaczy po BT z telefonem chyba "w międzyczasie".
- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
U mnie tak samo. Radzę sobie wyjmując USB z huba i wkładając ponownie. ND1.
ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
u mnie tego nie zaobserwowalem - ND2 z samodzielnie zainstalowanym AA, firmware: 70 00 367A EU N (w poprzednich wersjach tez tego nie widzialem).
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport zastępczo Toyobaru
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport zastępczo Toyobaru
- TerminatorPi
- Donator
- irk
- Model: NB FL
- Wersja: + ND RF
Czy jak wgram MZD Tweaks to muszę także instalować sprzętowy HUB?
MZD Tweaks obsługuje AA bezprzewodowo stąd moje pytanie
Według www.mazda3revolution.com AA w MZD Tweak działa gdy oprogramowanie jest niższe od wersji 70
"AIO Android Auto Tweak nie działa w żadnym FW 70. Mówi się, że działa najbardziej stabilnie na FW
59.00.502"
Mam wersję 59
MZD Tweaks obsługuje AA bezprzewodowo stąd moje pytanie
Według www.mazda3revolution.com AA w MZD Tweak działa gdy oprogramowanie jest niższe od wersji 70
"AIO Android Auto Tweak nie działa w żadnym FW 70. Mówi się, że działa najbardziej stabilnie na FW
59.00.502"
Mam wersję 59
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem wygra doświadczeniem....
- flatline
- Donator
- Wersja: SkyFreedom+Recaro
- Kontakt:
Z tego co rozumiem Twoje pytanie to tak, potrzebujesz wymienić huba na wersje, która podaje większy prąd. Standardowy ledwo podaje tyle, żeby telefon nie umarł przy korzystaniu z navi.
"When you’re racing... it’s life. Anything that happens before or after is just waiting."
Tsundere - pocket-sized fastback
Little Sister - gran turismo wannabe
Czerw - racing mongrel on a (not so tight) budget
Siwa - café racer miata
Tsundere - pocket-sized fastback
- irk
- Model: NB FL
- Wersja: + ND RF
Dzięki za odzew ale ja będę korzystać z AA bezprzewodowo. Prąd do ładowania mi niepotrzebny.
Bardziej chodzi o to czy hub jest zwykłym pasywnym dostarczycielem prądu, czy ma jakąś logikę niezbędną do pracy AA.
Bardziej chodzi o to czy hub jest zwykłym pasywnym dostarczycielem prądu, czy ma jakąś logikę niezbędną do pracy AA.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem wygra doświadczeniem....