Zamiana głośników z serii na Blaupunkt GTX 803 DE w NBFL
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NB FL
- Wersja: Nardi Torino
Witam, ma zamiar wymienić seryjne głośniki na Blaupunkt GTX 803 DE w NBFL. W poprzednich tematach czytałem że będą pasować idealnie bez jakichkolwiek przeróbek. Stąd moje pytanie czy tak rzeczywiscie jest i czy będą grać trochę lepiej od serii? Przy fabrycznym radiu oczywiście. Z góry dzięki 

- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
glosniki wspolosiowe grajace w nogi - wiec szału bym sie nie spodziewal
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
-
Ale pewno trochę lepiej od serii
A montaz cos Ci wiadomo?

-
A jakies inne pasujące głośniki nie współosiowe bez przeróbek?
Dzisiaj kupiłem. Zamontuję, to się podzielę wrażeniami.
Edytka: przed chwilą wróciłem z garażu. Wygłuszyłem drzwi od zewnątrz i wsadziłem tytułowe głośniki. Napędza je tylko radio Sony MEX-BT2500. Jest dużo lepiej niż było, ale docelowo myślę, że odlutuję z nich tweetery i wsadzę jakieś nowe w miejsce oryginalnych, bo moje pierdziały. Nie są to głośniki audiofilskie, bas jest trochę dyskotekowy i brakuje im środka, ale względem oryginalnych głośników jest duża poprawa.
Edytka: przed chwilą wróciłem z garażu. Wygłuszyłem drzwi od zewnątrz i wsadziłem tytułowe głośniki. Napędza je tylko radio Sony MEX-BT2500. Jest dużo lepiej niż było, ale docelowo myślę, że odlutuję z nich tweetery i wsadzę jakieś nowe w miejsce oryginalnych, bo moje pierdziały. Nie są to głośniki audiofilskie, bas jest trochę dyskotekowy i brakuje im środka, ale względem oryginalnych głośników jest duża poprawa.