Ostatnio za grosze udało mi się kupić antenę do NA którą chyba naprawiłem. Teraz po przeczytaniu paru lektur wiem, że antenka w NA była inna.
Skoro już ją mam nie zaszkodzi spróbować zamontować jej na próbę do auta, może podejdzie.... nie mniej jednak pojawił się problem bo obie anteny mają różną ilość przewodów i nie mam pojęcia jak to podłączyć.
We wtyczce w NBfl mam 3 przewody i wg. opisów mamy:
szary/czarny - sygnał z radia (+V otwieranie, 0V zamykanie)
czarny - ziemia
niebieski/czerwony - zasilanie zza gniazda zapalniczki (10A)
Wtyczka anteny NA ma 4 przewody i nie rozumiem opisu:
niebieski/biały _______ACC (via 15A CIGAR fuse) [zasilanie z aku]
zielony/żółty ______Extend/retract control signal from radio (+V up, 0V down) [sygnał z radia]
czarny/żółty _____Ig1 (via 10A METER fuse) [następne zasilanie z aku???]
niebieski/czerwony _________B+ via 10A antenna fuse (in 2-fuse fuse box added in trunk) [trzecie zasilanie?]
Jeżeli dobrze rozumiem w NA mamy możliwość podpiąć się do zasilania z zapalniczki lub bezpośrednio do akumulatora poprzez małą skrzynkę z bezpiecznikami zamontowaną obok akumulatora. Wystarczy w takim razie podpiąć przewód niebieski/czerwony z nbfl do dowolnego kabla zasilającego, mam rację?
Korzystając z obrazka przedstawiającego podpinanie anteny uniwersalnej dla NA wnioskuję, że gość podpiął sygnał do kabla ziel/biały, następnie zasilanie do nieb/czerw i masę bezpośrednio do obudowy auta.