[NC] Oryginalne Radio z MP3 - nie czyta mp3 :(
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Jak w temacie, mam w mojej NC 2006 oryginalne radio z opisem MP3 koło przycisku LOAD.
I niestety zachowuje się jakby nigdy w życiu MP3 nie czytało, po włożeniu płyty odtwarza jedną ścieżkę. Czy trzeba te płyty jakoś specjalnie nagrywać? Ja wrzucilem kilka folderów, na dobrej jakości płytę, nawet nagralem ja z predkoscia 10x i nic.... cisza w eterze.
Czy ktoś wie może co jest przyczyną, albo jak to rozwiązać?
Będę bardzo wdzięczny.
I niestety zachowuje się jakby nigdy w życiu MP3 nie czytało, po włożeniu płyty odtwarza jedną ścieżkę. Czy trzeba te płyty jakoś specjalnie nagrywać? Ja wrzucilem kilka folderów, na dobrej jakości płytę, nawet nagralem ja z predkoscia 10x i nic.... cisza w eterze.
Czy ktoś wie może co jest przyczyną, albo jak to rozwiązać?
Będę bardzo wdzięczny.
- niemampojeciaa
- Model: Inny
użyj innego programu do wypalania płyt i może odtwarzacz nie łapie folderów

-
- Donator
- Model: NC
- Wersja: NCEC_R
a jesteś pewny na 100% że panel frontowy od radia jest dedykowany do tego co jest za nim? Mazda miała kilka konfiguracji sprzętu audio w MX5, ja mam np. standardowy front, a nie mam modułu CD! Jest szczelina na płytę, ale i tak zaślepiona od tyłu...wyciągnij radio i sprawdź co kryje się na tyłach. Może front panel masz od MP3, a na moduł zwykłego odtwarzacza 

-
- Model: Inny
- Wersja: Subaru Outback H6
13th pisze:a tak całkiem serio jakiś pomysł co może być przyczyną i/lub jak problem rozwiązać?
A tak na serio to zamiast strzelać focha zrób to co sugeruje fajf. Nasze radia z mp3 czytają tylko płyty z mp3 nagrane w formacie iso/joliet, nie czytają płyt nagranych w bardzo popularnym formacie udf (np. nero tak nagrywa, bez możliwości zmiany).
A nawet jeśli masz płytę nagraną w dobrym formacie plików, to wystarczy, że mp3 masz skompresowane VBR (variable bit rate) i też nie zafunka, musi być CBR (constant bit rate).
Oczywiście możesz też próbować wymieniać radio, albo pytać dalej na forum, twoja wola

- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
skuri pisze:Podepnę się pod temat. Czy radio seria z CD, mp3 i BOSE są zamiennie. Tzn jeśli posiadam CD serie i podłączę np BOSE(są jakieś różnice w samym odbiorniku?) to czy będzie działać P&P ?
Aby bose gralo potrzebny jest takze zewnetrzny wzmacniacz wiec wnioskuje ze te radia nei sa miedzy soba wymienne. Do tego glosniki bose maja inna impedancje niz do zwyklego radia.
zoharek pisze:A tak na serio to zamiast strzelać focha zrób to co sugeruje fajf. Nasze radia z mp3 czytają tylko płyty z mp3 nagrane w formacie iso/joliet, nie czytają płyt nagranych w bardzo popularnym formacie udf (np. nero tak nagrywa, bez możliwości zmiany).
Ale nie ma ustawowego obowiazku sluchania dobrych rad

Podepnę się pod temat, bo mp3 mam constant bit rate(sprawdziłam programem Media Coder) i nagrałąm płytę w formacie joliet a odtwarzacz nie czyta płyty
Widzi jedna ścieżkę, więc chyba coś robię nie tak. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Niestety sesja była zamknięta, a prędkość nagrywania x8, więc to musi być coś innego... Chyba najłatwiej będzie sprawdzić czy płyta działa w odtwarzaczu w innej NC. Wtedy będzie pewność, że odtwarzacz jest ok, tylko ja robię coś nie tak 

A to bardzo dobry pomysł, tylko może przesuńmy na jutro jesli będzie Ci pasowało, bo dzisiaj to ciężko będzie nas złapać. Ładna pogoda to trzeba w ogródku na Piotrkowskiej posiedzieć
Mariusz ma do Ciebie nr to będziemy dzwonić, żeby sie jakos konkretnie zgadać.