[Warszawa / okolice] Blacharz/lakiernik
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Mimo szczerych checi niestety musze odpusic Pana Romana. Kontakt z facetem tragiczny, bo albo nie odbiera telefonu, albo nie ma czasu rozmawiac. W sobote moze pracuja, a moze nie.. Dzwonie w sobote o 9 rano i slysze "jednak nie pracujemy". Na pytanie kiedy mozna podjechac odpowiada "prosze zadzwonic w polowie tygodnia". Maile oczywiscie nie odbierane.
Dzizas! Nie mam sily na takie gierki

Ma ktos inny zaklad do polecenia? Najchetniej okolice Wawra, Otwocka, ale jak beda Lominaki to tez dojade.
Dzizas! Nie mam sily na takie gierki

Ma ktos inny zaklad do polecenia? Najchetniej okolice Wawra, Otwocka, ale jak beda Lominaki to tez dojade.
- turbo pchała
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
KonradPLN pisze:Może podjedź osobiście do faceta to wtedy podejdzie do tego tematu na poważnie
Dokładnie.
kap pisze:Mimo szczerych checi niestety musze odpusic Pana Romana. Kontakt z facetem tragiczny, bo albo nie odbiera telefonu, albo nie ma czasu rozmawiac. W sobote moze pracuja, a moze nie.. Dzwonie w sobote o 9 rano i slysze "jednak nie pracujemy". Na pytanie kiedy mozna podjechac odpowiada "prosze zadzwonic w polowie tygodnia". Maile oczywiscie nie odbierane.
Dzizas! Nie mam sily na takie gierki![]()
Ja wysłałem jednego SMS. "dzień dobry, mam do pomalowania maskę i zderzak. Proszę o termin kiedy mogę przyjechać zostawić auto".
Odpisał dzień później bo nie odbierałem telefonu i podał datę. Przyjechałem, oddałem auto i odebrałem kilka dni później. Ot tyle. Jak pisałem facet lubi konkrety ale również robotę robi profi.
Marcin (MS Garage) stwierdził, że lakier jest dobrany i położony idealnie.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

Polecam warsztat ktory zajmuje sie naprawami powypadkowymi.
Wspolpracuje z nim firma w ktorej pracuje od kilkunastu lat ( flota ok. 400 aut ) oraz ja prywatnie rowniez odstawialam auta na kazda naprawe lakiernicza lub blcharska.
Serwis Okecie ul. Prudnicka - rozmawiacz P. Piotrem.
Godny polecenia !
Wspolpracuje z nim firma w ktorej pracuje od kilkunastu lat ( flota ok. 400 aut ) oraz ja prywatnie rowniez odstawialam auta na kazda naprawe lakiernicza lub blcharska.
Serwis Okecie ul. Prudnicka - rozmawiacz P. Piotrem.
Godny polecenia !
kap pisze:kap pisze:od 2 tyg. chce sie umowic na konkretny dzien, ale jest to po prostu niemozliwe.. Ok, probuje do skutku
udalo sie. Sam oddzwonil i przeprosil za co ogromny plus! Termin umowiony
Jakie ma facet terminy? (jak długo trzeba czekać) I jak to wychodzi cenowo?
pozdr
W sumie to oddalem do niego plastiki i nie było zadnego problemu. Za pierwszym razem odebral i się umówiłem. Były w terminie, pomalowane z pistoletu a nie z puszki, kolor tez wydaje mi się ze dobrany bardzo dobrze
wiec polecam 

Mx-5 NB 1.6 Evolution Orange - Pomarańczka
Mx-5 NB 1.6 MMC Spec - Gruz
Mx-5 NB 1.6 MMC Spec - Gruz
a Lech z Otwocka jak wypada jakościowo?
jak wogóle kształtują się ceny lakierowania całej mx-5 ? może ktoś się dowiadywał
ja się pytałem u jednego gościa to powiedział że malwoanei całej mx-5 to 4 tyś
jak wogóle kształtują się ceny lakierowania całej mx-5 ? może ktoś się dowiadywał
ja się pytałem u jednego gościa to powiedział że malwoanei całej mx-5 to 4 tyś
Witam,
chciałam poprosić o pomoc informacyjną w sprawie malowania maski. Kupiłam bardzo dobrą maskę ( miałam kolizję) u Pana Artura w Kępnie i umówiłam się na malowanie u blacharza w Łomiankach ul. Łąkowa we wrześniu 2015. Od tygodnia zaczęła mi pękać i robią się purchle. Byłam na reklamacji ale zostałam potraktowana jak intruz. Oni swoją robotę zrobili dobrze ale co było z maską to już nie ich sprawa. Nie ukrywam, że nie rozumiem takich działań. Rozmawiałam z rzeczoznawcami i otrzymałam odpowiedź, że jak idę do malowania to nikogo nie interesuje co jest z elementem, szlifują lakier zewnętrzny, malują i tyle. No chyba, że kupie u nich element. Dla mnie to jest jak leczenie tylko kataru jak się ma grypę. Czy możecie podpowiedzieć mi gdzie mogę profesjonalnie pomalować moją "dziewczynkę"? I na pewno nie polecam tego warsztatu. Podziękowałam im za reklamację. Jestem z Warszawy.
chciałam poprosić o pomoc informacyjną w sprawie malowania maski. Kupiłam bardzo dobrą maskę ( miałam kolizję) u Pana Artura w Kępnie i umówiłam się na malowanie u blacharza w Łomiankach ul. Łąkowa we wrześniu 2015. Od tygodnia zaczęła mi pękać i robią się purchle. Byłam na reklamacji ale zostałam potraktowana jak intruz. Oni swoją robotę zrobili dobrze ale co było z maską to już nie ich sprawa. Nie ukrywam, że nie rozumiem takich działań. Rozmawiałam z rzeczoznawcami i otrzymałam odpowiedź, że jak idę do malowania to nikogo nie interesuje co jest z elementem, szlifują lakier zewnętrzny, malują i tyle. No chyba, że kupie u nich element. Dla mnie to jest jak leczenie tylko kataru jak się ma grypę. Czy możecie podpowiedzieć mi gdzie mogę profesjonalnie pomalować moją "dziewczynkę"? I na pewno nie polecam tego warsztatu. Podziękowałam im za reklamację. Jestem z Warszawy.
- emixfajf
- Donator
- Wersja: Sportive Turbo
Borylek pisze:Witam,
Witam,jestem ciekaw jak to wygląda na żywo, pamiętam, że maska była ładna, ma pani jakieś zdjęcia z bliska?
Proszę wysłać na pw.
Coś zrobili nie tak wg mnie i tyle w temacie.
Pozdrawiam.
Jest:
1. NBFL 1.8 '01 Sportive Turbo A3F
2. ND2 2.0 '21 GT 46G
Była:
1.NA 1.6 '91 SU 2.MSM '04 27A 3.NA 1.6 '93 SU 4.NBFL 1.8 '01 Sportive 34K 5.NB 1.8 '98 RS A3F 6.ND 2.0 '16 GT 41W 7.ND2 2.0 '19 Club 47A
1. NBFL 1.8 '01 Sportive Turbo A3F
2. ND2 2.0 '21 GT 46G
Była:
1.NA 1.6 '91 SU 2.MSM '04 27A 3.NA 1.6 '93 SU 4.NBFL 1.8 '01 Sportive 34K 5.NB 1.8 '98 RS A3F 6.ND 2.0 '16 GT 41W 7.ND2 2.0 '19 Club 47A
Borylek pisze:Witam,
Jeśli oddaje się element do lakiernika, to na jego głowie jest, aby tak przygotować podłoże, dobrać podkład i położyć lakier, żeby robota była wykonana dobrze. Stan, w jakim dostarczyła Pani element do lakierowania nie ma żadnego znaczenia. Jeśli lakiernik uznałby, że jest z nim coś "nie tak", to powinien Paną o tym poinformować przed przyjęciem zlecenia.
Opinia rzeczoznawcy ---> rzecznik praw konsumenta ---> program typu Turbokamera... itp.
Witam,
informacje które podajecie są dla mnie logiczne i oczywiste ale jak widać nie wszyscy się do tego stosują. Awantura z lakiernikiem trwała 0,5 godziny i w wielkiej złości powiedział, że mi to naprawi ale ja zrezygnowałam. Samochód mój jest dla mnie zbyt ważny, żeby oddawać go byle komu do naprawy. Trudno zapłacę jeszcze raz i będę wiedziała czego teraz oczekiwać. Ale NIE POLECAM WARSZTATU W ŁOMIANKACH!!!!! Żeby Pan Artur z Kępna był bliżej..... Pozdrawiam gorąco.
informacje które podajecie są dla mnie logiczne i oczywiste ale jak widać nie wszyscy się do tego stosują. Awantura z lakiernikiem trwała 0,5 godziny i w wielkiej złości powiedział, że mi to naprawi ale ja zrezygnowałam. Samochód mój jest dla mnie zbyt ważny, żeby oddawać go byle komu do naprawy. Trudno zapłacę jeszcze raz i będę wiedziała czego teraz oczekiwać. Ale NIE POLECAM WARSZTATU W ŁOMIANKACH!!!!! Żeby Pan Artur z Kępna był bliżej..... Pozdrawiam gorąco.
- turbo pchała
Odświeżę
Potrzebuję blacharza do wspawania reperaturek (sam blacharz, lakiernika mam). Ktoś może coś polecić w okolicach? Otwock odpada na razie bo 1000zł za wycięcie i pospawanie jednej blaszki to zdecydowanie za dużo.
Potrzebuję blacharza do wspawania reperaturek (sam blacharz, lakiernika mam). Ktoś może coś polecić w okolicach? Otwock odpada na razie bo 1000zł za wycięcie i pospawanie jednej blaszki to zdecydowanie za dużo.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

-
- Model: Inny
- Wersja: Japoński :P
Ja niedługo bede testował lakiernika na bronowskiej 40. Dwóch moich znajomych tam robiło i sa bardzo zadowoleni. Samochody segmentu premium wiec i wymagania większe.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- turbo pchała
Lipski serio?? Nie wiem jak blacharka ale serwis mają tragiczny

-
- Donator
- Wersja: 1.8VVT '02
Wymiana zderzaka, obu lamp, maski, chłodnicy, tylnego zderzaka, tylnego wzmocnienia zderzaka, trochę ciągania na ramie (wgnieciona podłużnica z tyłu oraz zmiażdżona końcówka lewego błotnika) no i lakierowanie w/w wyszło mi 4800zł bez części
-
- Wersja: Phoenix 1,8
Ja polecam pana Miatka z Piaseczna. Robiłem u niego 2 nadkola+1 próg. Przed zamalowaniem podkładem zostałem zaproszony na oględziny. I bardzo, bardzo mi się podobało. Praktycznie szpachli nie będzie. Dzisiaj bezpośrednio od blacharza Miata pojechała do lakiernika Arka z Żabieńca pod Piasecznem, którego pracę znam od wielu lat i mogę również z czystym sumieniem go polecić. Odbiór pod koniec przyszłego tygodnia.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2017, 14:13 przez Kokomo666, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wersja: Phoenix 1,8
KonradPLN pisze:Gdzie ma zakład ten Pan Mietek i ile liczy za element?
Narożnik DK 722 i 1 Maja. Ja zapłaciłem 500 za całą blachę, a lakiernik bierze 500 za element. Wiem że to dość drogo, ale robota jest zawodowa....
Jakby co to podaję telefony:
Blacharz 504 228 341
Lakiernik 501 185 544
- waran
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Polift
"Pan Mietek" to prawie jak "Pan Miatka", czyli coś dla nas
...Ja cierpliwie czekam w kolejce do p. Grzegorza z Otwocka, mam nadzieję, że skutecznie rozprawi się z rudą w moim aucie...

Ubi bene, ibi patria
Hej, mam pytanie jak po 1-2 latach wyglądają wasze mx5 po naprawie? nic nie wychodzi? szukam aktualnie dobrego blacharza/lakiernika
widzę tutaj parę opcji ale chciałam się dopytać jak to teraz wygląda? Czy dalej efekty są zadowalające?
widzę tutaj parę opcji ale chciałam się dopytać jak to teraz wygląda? Czy dalej efekty są zadowalające?
- jerzy
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Miracle
Czy ktoś zlecał lakierowanie w tych zakładach:
autoleczycki na ulicy Wólczyńska 55
lub u smcar byli na rogu ul. Rokokowej i Wólczyńskiej
i może podzielić się jakością ich prac?
autoleczycki na ulicy Wólczyńska 55
lub u smcar byli na rogu ul. Rokokowej i Wólczyńskiej
i może podzielić się jakością ich prac?
-