Alex pisze: ↑07 paź 2020, 7:54
ten kolektor z ebay akurat ma miejsce na 2 sondy wiec zamontowac mozna. Ale poniewaz beda pracowaly w praktycznie tych samych warunkach check murowany.
nie musisz kupowac tulejki z IL za 50eur, podobne sa na allegro za kilkanascie zl. Wpisz w wyszukiwarke np. emulator sondy lambda. Moze zadziala.
przedluzke do drugiej sondy latwo samemu ogarnac, uzywane sondy ze zlaczami mozna kupic za jakies 50zl, plus gniazdo sondy i jego wspawanie w odpowiednie miejsce.
jezdzenie totalnie bez katow w norwegii niczym nie grozi? zreszta gdyby nawet, ja jestem przeciwnikiem takich dzialan. Zysk na mocy tu juz chyba duzy nie bedzie a smrod w zamian pojawia sie spory.
Bez katow nie mozna jezdzic ale szansa ze ktokolwiek to sprawdzi jest baaardzo mala. Nie mowie o przegladzie bo na przeglad na pewno bede jechac z oryginalnym midpipem (a przeglady sa co dwa lata). Bardziej ciekawi mnie dzwiek auto gdy wleci kolektor decat, midpipe decat i racing beat.
To ze auto smrodzi to mnie nie obchodzi, to jak stare diesle tu jezdza i jakie chmury za soba zostawiaja i nikt ich nie zatrzymuje.
Najchetniej wlasnie bede kombinowac by wlasnie moze 1 sonde wczepic na gorze jak oryginalnie, a dolna zrobic z tym adapterem/emulatorem + powinno starczyc oryginalnego kabla, moze to akurat da rade, odczyty beda inne i nie bedzie checka.
A checka jakim softem sie wycina? Jesli juz technicznie nie uda mi sie go usunac.