Macie jakieś doświadczenie z produktami firmy uk.performance tuning shop?
Znalazłem na ebay.uk kolektor do Ncka w śmiesznie niskiej cenie. Prawie 100szt. już sprzedanych mają więc chodliwy towar jednak jak z jakością?
https://www.ebay.co.uk/itm/4-1-STAINLES ... 2748.l2649
2.0 kompletny wydech plus strojenie - kompleksowy temat
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- pavlacos
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Koksed by Five
podejrzanie tanio - możesz wziąć na testy 
reszta wydechu widzę też do skompletowania za grosze ...
jak chcesz sprawdzony, to jest obecnie ZG

reszta wydechu widzę też do skompletowania za grosze ...

jak chcesz sprawdzony, to jest obecnie ZG
Motór jest bogiem, Prędkość nałogiem, Tuning zabawą, Freestyle podstawą

- Bartlomiej
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 PRHT
Odkopuje temat!
Zamówiłem kolektor z zakupu grupowego od Weldmana (Andy) i mam ambitny plan, żeby zmienić go samemu w garażu
Kilka pytań (mx5 NCFL):
1. Sondy - seria ma 2 sondy, a nowy kolektor ma gniazdo tylko na jedną. Wiem, ze potrzebuje przedłużkę do sondy, ale co mam zrobić z sondą, która była wkręcona przed katem, a teraz nie będę miał na nią miejsca? Ma sobie gdzieś wisieć pod maską, czy jakoś można ją wypiąć? Nic się nie stanie jak będę jeździł bez tej jednej sondy z check enginem zanim pojadę na strojenie?
2. Strojenie - czy w okolicach Warszawy jest ktoś godny polecenia do strojenia po zmianie kolektora, czy zostaje wycieczka do Bydgoszczy? Jakie mniej więcej koszty teraz wychodzą za samo strojenie, ewentualnie montaż + strojenie jak zmiana mnie przerośnie?
3. Uszczelka pod kolektor - kupować nową czy można zostawić starą?
4. Dokręcenie kolektora - są jakieś wartości z jaką siłą dokręcić kolektor czy wszystko na oko?
5. Izolacje termiczne - warto się w to bawić? Czytałem, ze alternator nie lubi ciepła z kolektora ale z drugiej strony dużo osób zakłada kolektor bez żadnej izolacji i jeżdżą bez problemów. W planach mam zaliczyć kilka rund MC.
Zamówiłem kolektor z zakupu grupowego od Weldmana (Andy) i mam ambitny plan, żeby zmienić go samemu w garażu

Kilka pytań (mx5 NCFL):
1. Sondy - seria ma 2 sondy, a nowy kolektor ma gniazdo tylko na jedną. Wiem, ze potrzebuje przedłużkę do sondy, ale co mam zrobić z sondą, która była wkręcona przed katem, a teraz nie będę miał na nią miejsca? Ma sobie gdzieś wisieć pod maską, czy jakoś można ją wypiąć? Nic się nie stanie jak będę jeździł bez tej jednej sondy z check enginem zanim pojadę na strojenie?
2. Strojenie - czy w okolicach Warszawy jest ktoś godny polecenia do strojenia po zmianie kolektora, czy zostaje wycieczka do Bydgoszczy? Jakie mniej więcej koszty teraz wychodzą za samo strojenie, ewentualnie montaż + strojenie jak zmiana mnie przerośnie?
3. Uszczelka pod kolektor - kupować nową czy można zostawić starą?
4. Dokręcenie kolektora - są jakieś wartości z jaką siłą dokręcić kolektor czy wszystko na oko?
5. Izolacje termiczne - warto się w to bawić? Czytałem, ze alternator nie lubi ciepła z kolektora ale z drugiej strony dużo osób zakłada kolektor bez żadnej izolacji i jeżdżą bez problemów. W planach mam zaliczyć kilka rund MC.
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
w nowy kolektor nalezy wkrecic sonde ktora byla PRZED katem, niepotrzebna przedluzka trzeba tylko rozpleść wiązkę i puscic ja nieco inna droga. tak by sie nie usmazyła 
drugiej sondy mozesz nie montowac, wylaczy sie podczas strojenia
na strojenie zapraszam, montaz tez moge ogarnac z kolega ktory ma warsztat tlumikowy. Jak cos to pisz pw

drugiej sondy mozesz nie montowac, wylaczy sie podczas strojenia
na strojenie zapraszam, montaz tez moge ogarnac z kolega ktory ma warsztat tlumikowy. Jak cos to pisz pw
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl