kiedy zmieniles na 1.8?

luźne mysli nieuczesane
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
kiedy zmieniles na 1.8?
Rozmawialem. Dostępność prawdopodobnie lepsza niż na od Five cena natomiast wyższa, porównywalna z IL
Wyszlo dokaldnie 1000zl. Wysyłka naprawdę szybka. Jest już w Polsce ale mnie tam nie ma.
Bez katow nie mozna jezdzic ale szansa ze ktokolwiek to sprawdzi jest baaardzo mala. Nie mowie o przegladzie bo na przeglad na pewno bede jechac z oryginalnym midpipem (a przeglady sa co dwa lata). Bardziej ciekawi mnie dzwiek auto gdy wleci kolektor decat, midpipe decat i racing beat.Alex pisze: ↑07 paź 2020, 7:54ten kolektor z ebay akurat ma miejsce na 2 sondy wiec zamontowac mozna. Ale poniewaz beda pracowaly w praktycznie tych samych warunkach check murowany.
nie musisz kupowac tulejki z IL za 50eur, podobne sa na allegro za kilkanascie zl. Wpisz w wyszukiwarke np. emulator sondy lambda. Moze zadziala.
przedluzke do drugiej sondy latwo samemu ogarnac, uzywane sondy ze zlaczami mozna kupic za jakies 50zl, plus gniazdo sondy i jego wspawanie w odpowiednie miejsce.
jezdzenie totalnie bez katow w norwegii niczym nie grozi? zreszta gdyby nawet, ja jestem przeciwnikiem takich dzialan. Zysk na mocy tu juz chyba duzy nie bedzie a smrod w zamian pojawia sie spory.
Rozumiem jako zjawisko ale nie popieram. To ze ktos inny dziala zle nie oznacza ze i ja powinienem tak robic. Dla mnie to sprawa osobistych przekonan. Dlatego ja kata w aucie zamierzam miec, przynajmniej jednego
check mozna wylaczyc (i duuuzo innego popsucbjorm pisze: ↑07 paź 2020, 9:24Najchetniej wlasnie bede kombinowac by wlasnie moze 1 sonde wczepic na gorze jak oryginalnie, a dolna zrobic z tym adapterem/emulatorem + powinno starczyc oryginalnego kabla, moze to akurat da rade, odczyty beda inne i nie bedzie checka.
A checka jakim softem sie wycina? Jesli juz technicznie nie uda mi sie go usunac.
jak sobie chcesz, ale bez zabawy software sie nie da. Bo niby jak chcialbys przekonac ECU ze ma sie inaczej zachowywac niz dotychczas? ForScan tego raczej nie ogarnia (pisze raczej bo nie jestem w nim biegly i nie sprawdzalem)
Ponoc nie ma zadnego.Mieczyslaw pisze: ↑07 paź 2020, 22:30Kolektorek na miejscu, zrobiło się lekko weselej pod maską natomiast błąd sondy nieunikniony. Raczej nie będę bawił się w emulator tylko od razu wyłączę systemowo. Aktualnie daje się łatwo skasować ekutek po obd na bluetooth także można się poruszać bez wstydua tak BTW, sam błąd ma jakikolwiek wpływ na pracę silnika?
na podstawie czego wnosisz jaki jest blad pomiarowy?
dokladnie o to chodzi
O ile dobrze pamietam z pracowni fizycznej, to skoro skala jest od 0 do 200 na wykresie koni to znaczy ze blad pomiaru to co najmniej 1 lub 2 jednostki podzialki.