Tu jest fajny temat, co wy na to?

http://clubroadster.net/vb_forum/32-brakes-wheels-tires-sponsored-jscspeed-com/51298-na-rear-caliper-same-protege.html#post1014515
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
arturo_tiburon pisze:przewody w oplocie,
RS pisze:Wiele rzeczy mogę dłubać, ale samodzielnego zrobienia (zaprojektowania i zamówienia) adapterów do zacisków, na tyle dobrych żeby im zaufać, raczej się w dniu dzisiejszym nie podejmę. Policzyć i klepać, chyba, że cena zbliży się do gotowca willwooda.
Andy pisze: Także jak wykonasz adapter ze stali 8-10mm odpowiedniej twardości to nic ci sie nie urwie.
RS pisze:Zastanawiam się nad dorobieniem przewodów w stalowym oplocie. Powinno to wyjść taniej niż kupienie gotowych przewodów. Przewody byłyby dorabiane w firmie, która zajmuje się tym profesjonalnie, więc byłyby jakości takiej samej albo lepszej niż gotowce. Myślę o przewodach do NA (ktoś mógłby potwierdzić czy we wszystkich NA były takie same?).
Wstępnie pytam.
Ktoś byłby jeszcze zainteresowany? Cena pewnie w okolicach 400pln albo mniej, ale bez udania się do producenta bez starych przewodów do wyceny nie chcę nic konkretnego deklarować. Cena będzie też oczywiście zależeć od ilości kompletów.
Dżunior pisze:Za ~300-350PLN da się wyrwać na brytyjskim ebay'u komplet HEL'a lub Goodridge'a.
RS pisze:Zejście z ceną poniżej gotowego HELa jest prawie nie wykonalne przy minimalnej ilości kompletów.
majkel pisze: byle nie przewody hamulcowe.
RS pisze:Dorabiałeś przewód w oplocie do sprzęgła bo ma być lepszy, czy po prostu nie było niczego używanego w zasięgu ręki?
ubek pisze:nie został wam tam jakiś jeden zabłąkany przewodzik dla mnie ?
ubek pisze:Ile was wyszło dorobienie za szt?
Yoozef pisze:Sluba pisze:a ja troche inaczej. czy zaciski z 255 i 270 przednie sa takie same?
Tak ,są większe i mają inny sposób mocowania do strzemienia ,więc tak jak przy swapie
z 235 na 255 ten numer nie przejdzie gdzie można zachować te same zaciski a tarcze i klocki sa większe no i oczywiście strzemienie trzeba wymienić.
Macio_82 pisze:Bardzo dobry wątek - i nie prawda, że stary. Jest na czasie tak długo, jak będą istnieć Miaty.
Ok, ja rozważam aktualnie zakup tego:
http://www.wilwood.com/BrakeKits/BrakeK ... =140-11704
ZA:
- jest w opisie, że chodzą ze standardową pompą
- 4 tłoczki
- wejdą pod standardową felgę 15"
- bardzo łatwy montaż, adapter w zestawie
- cena
PRZECIW:
- klocki trzeba będzie sprowadzać, na szczęście są dość tanie ("cywilna" mieszanka BP-10 z optymalną temp. 370°C już za $45, sportowa mieszanka E na temp. 600°C to koszt $86)
Wilwood nie oferuje zestawów na tył do NB - ale skoro ten przód chodzi na standardowej pompie, to mniemam, że tyłu nie trzeba zmieniać.
Docelowo chciałbym mieć jakieś 4kN z przodu - jeżdżę w 70% po autostradzie...A teraz mam niecałe 3kN...
Przyjmę wszelkie opinie na temat tego pomysłu.
Pozdrawiam.
R.E.D. pisze:pmcomp mial chyba wilwoody, ale nie wiem czy nie jakies wieksze jeszcze
Macio_82 pisze:Bardzo dobry wątek - i nie prawda, że stary. Jest na czasie tak długo, jak będą istnieć Miaty.
Ok, ja rozważam aktualnie zakup tego:
http://www.wilwood.com/BrakeKits/BrakeK ... =140-11704
ZA:
- jest w opisie, że chodzą ze standardową pompą
- 4 tłoczki
- wejdą pod standardową felgę 15"
- bardzo łatwy montaż, adapter w zestawie
- cena
PRZECIW:
- klocki trzeba będzie sprowadzać, na szczęście są dość tanie ("cywilna" mieszanka BP-10 z optymalną temp. 370°C już za $45, sportowa mieszanka E na temp. 600°C to koszt $86)
Wilwood nie oferuje zestawów na tył do NB - ale skoro ten przód chodzi na standardowej pompie, to mniemam, że tyłu nie trzeba zmieniać.
Docelowo chciałbym mieć jakieś 4kN z przodu - jeżdżę w 70% po autostradzie...A teraz mam niecałe 3kN...
Przyjmę wszelkie opinie na temat tego pomysłu.
Pozdrawiam.
RS pisze:nie wiem jak małe tarcze, ale średnie już na pewno