za motorem z tego tygodnia:

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Bazyl pisze:Panowie, potrzebuję konsultacji.
Pragnę przyjechać na Silesię z kompletem opon na tor:
Klasa Open
Konfig:
-felgi 15x7J
-B6 + pro kit
-FCM 36/46 bump stops
-DS Perfromance p/t
-staby oem
Ze względu na nikłe doświadczenie torowe po za symulatorami, nie chce kupować kompletu za 2,5k bo nie wykorzystam potencjału.
Myślę nad kompletem RACE GC lub Extreme Vr2 tylko nie wiem jaką wybrać mieszankę... miękką czy średnią?
W planach mam również Track Day na Silesii 5 Listopada i potem jazdy na wiosnę.
Aaa, dodam że składam taki komplet gdyż do daily obowiązków mam 195/50 Toyo T1R na 15x8, więc trochę lipa na torową zabawę.
Doradźcie coś proszę bo chciałbym dobrze wybrać.
Z góry dzięki!
Parada spec to nie opona torowa a opona od razu po kupieniu do wyrzucenia. Wielki shit!mutra pisze:To ja też zapytam skoro odświeżamy wątek: czy jest coś lepszego na tor (na co dzień mam inne opony) niż yokohama parada spec 2 w cenie do 250PLN za sztukę?
Rozmiar 195/50/15
turbo pchała pisze:Parada spec to nie opona torowa a opona od razu po kupieniu do wyrzucenia. Wielki shit!mutra pisze:To ja też zapytam skoro odświeżamy wątek: czy jest coś lepszego na tor (na co dzień mam inne opony) niż yokohama parada spec 2 w cenie do 250PLN za sztukę?
Rozmiar 195/50/15
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
piwo pisze:vr2 (nie vr1 bo te to sie na tor nie nadaja(sa za wolne) , no moze na deszczowy) to bardzo dobre i szybkie opony na tor. osiagami zblizone do michelin sport cup 2.
mieszanka r7 jest najszybsza czy cieplo czy zimno. kwestia dogrzania.
tutaj np wyniki rx8 Jacka (2gi) konkurujacego z duzo mocniejszymi autami wlasnie na vr2 r7
http://masatech.pl/index.php?str=online ... str=wyniki
testowal r7, r9 i r5 i r7 niezaleznie czy sie przegrzewalo czy bylo lekko niedogrzane to bylo najszybsze z tej trojki.
Davidoff. pisze:Jeździłem tym w mieszance średnio twardej, dają radę. Plusem i zarazem minusem jest to, że opona trzyma bardzo podobnie jak jest niedogrzana, przegrzana i w optimum, więc też ciężko wyczuć ciśnienia.
PS Bazyl- PW.