Używane amortyzatory bilstein b6 - regeneracja?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Hej! zanabylem bile i chcialbym dowiedziec sie czy trzeba je regenerowac czy moga isc na auto. Czy Zerkopol ma mozliwosc przestestowania, oceny przez zalozeniem? Ile za cos takiego licza? jezeli amor idzie do regeneracji u nich to przyjmuja cene za test w rozliczenie za regeneracje? czy w ramach regeneracji jest malowanie / piaskowanie?
bezmiatowy //
- flatline
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom+Recaro
- Kontakt:
eiti pisze:Hej! zanabylem bile i chcialbym dowiedziec sie czy trzeba je regenerowac czy moga isc na auto. Czy Zerkopol ma mozliwosc przestestowania, oceny przez zalozeniem? Ile za cos takiego licza?
W zerkopolu liczą 25zł/szt. W ramach testu masz ocenę stanu technicznego i pomiar charakterystyki.
eiti pisze:jezeli amor idzie do regeneracji u nich to przyjmuja cene za test w rozliczenie za regeneracje? czy w ramach regeneracji jest malowanie / piaskowanie?
Nie wiem jak z wliczeniem w cenę regeneracji, natomiast na 100% nie malują ani nie piaskują - regeneracja dotyczy wymiany gazu, oleju, uszczelek.
A ogólnie jakis czas temu mieli pożar, nie wiem czy juz działają...
"When you’re racing... it’s life. Anything that happens before or after is just waiting."
Tsundere - pocket-sized fastback
Little Sister - gran turismo wannabe
Czerw - racing mongrel on a (not so tight) budget
Siwa - café racer miata
Tsundere - pocket-sized fastback
remik pisze:A wiesz ile te bile mają przebiegu i po jakich drogach jeździły ?
Z tego co pamietam, chyba Majkel pisal, ze bile puki nie wyleja/wychodza, praktycznie do konca zachowuja 90% sprawnosci. Tak wiec bez paniki.
-
- Model: Inny
- Wersja: DC2R K20 inside
ree pisze:Z tego co pamietam, chyba Majkel pisal, ze bile puki nie wyleja/wychodza, praktycznie do konca zachowuja 90% sprawnosci. Tak wiec bez paniki.
Ja nie panikuję , uważam - że jeśli nie mają 300 tys przebiegu i nie wylały wcześniej , to nie ma co nawet rozbierać , są jak nowe ..
remik pisze:ree pisze:Z tego co pamietam, chyba Majkel pisal, ze bile puki nie wyleja/wychodza, praktycznie do konca zachowuja 90% sprawnosci. Tak wiec bez paniki.
Ja nie panikuję , uważam - że jeśli nie mają 300 tys przebiegu i nie wylały wcześniej , to nie ma co nawet rozbierać , są jak nowe ..
Hehe no obawiam się że nie mamy tu zbyt wielu NB z przebiegiem 300kkm