sebna pisze:Ja jestem Ciekawy wykresu - kolektor też Ci wspawali czy od kolektora w tył? Pozdro
Od kolektora w tył. Sam kolektor to tydzień roboty i kupa kasy. Dam znać jak będę po hamowni - najbliżej mam na wrocławską. Może w weekend to ogarnę.
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
sebna pisze:Ja jestem Ciekawy wykresu - kolektor też Ci wspawali czy od kolektora w tył? Pozdro
wiktoch pisze:Dam znać jak będę po hamowni - najbliżej mam na wrocławską.
majkel_c pisze:Nie jedź na Wrocławską.... Nie dość że obniżoną miatą ciężko wjechać (mają wysoki podest z krótkim najazdem) to jeszcze wyniki są z sufitu....
Marcin30 pisze:Sebna, od dzisiaj mówię Ci Mistrzu![]()
Już piszę maila
Dżunior pisze:Marcin30, nie stracisz gwarancji na auto za grzebanie przy wydechu?
Marcin30 pisze:Dżunior pisze:Marcin30, nie stracisz gwarancji na auto za grzebanie przy wydechu?
Zajrzyj tutaj:
http://www.directautos-online.co.uk/ber.html
Nie każdy wie o tej regulacji, większość dealerów udaje że nie wie albo wręcz ją ignoruje.
Marcin30 pisze:wiktoch, w nawiązaniu do pytania postawionego dwa posty wyżej: u Ciebie była druga sonda za katem? A jeśli tak, co z nią zrobiłeś po wywaleniu kata by nie generowała błędów?
Fiveopac pisze:Pierwszy i drugi blad mozemy (sporbowac) wyeliminowac, dajac tulejk (dystans) pod druga sonde o dlugosci ok 3-4 cm z nawierconym przelotem spalin ok 3 mm. U mnie po wyrzuceniu prekata patent spisywal sie znakomicie i na rok czasu wywalil mi blad tylko raz.
Drug opisany blad niestety pozbawia nas popularnej opcji podwieszania drugiej sondy "w powietrzu" tak wiec zostaje tylko opcja z tulejką lub kombinacja z emulatorem sondy z instalacji gazowych Tulejke mozna dostac na allegro lub poprosic tokarza o popelnienie takowej.
hhmmmm ....Dżunior pisze:wiktoch, w nawiązaniu do pytania postawionego dwa posty wyżej: u Ciebie była druga sonda za katem? A jeśli tak, co z nią zrobiłeś po wywaleniu kata by nie generowała błędów?