Cześć wszystkim. Taki mnie spotkał przypadek....
Auto po wymianie spalonego bezpiecznika STOPU mialo dziwne objawy. Na desce zapalaly sie i gasly kontrolki ABSu, kontroli trakcji i hamulca recznego ( podczas jazdy ). Mysle spoko, pojadę gdzieś, z diagnozuje... Tylko po zgaszeniu auta, już nie odpalilo.
Po przekreceniu stacyjki po 3 s gasnie kontrolka immo i następnie zaczyna mrugac przez chwilę, a później mrugnie raz, przerwa i znowu 6 razy. Podejrzewam, że to jakiś kod bledu.
Wszystkie bezpieczniki i kable sprawdzone, w aucie nie ma dodatkowego alarmu.Aku sprawny, a auto nie kręci, tak jakby immo odciął zasilanie ( pompy nie słychać ). Drugi kluczyk sprawdzony, to samo...
HELP ! Moze komuś przytrafila się taka sytuacja ?
Immobilizer padł, miał tak ktoś ?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
wydaje mi sie ze problem z immo to skutek czegos. Juz poczatek byl dziwny: spalenie sie bezpiecznika (to nie jest normalna sytuacja, zwykle jest jakas przyczyna, mam nadzieje ze nie dales wiekszego niz byl), potem to mruganie kontrolek. Jesli nie znasz sie na prądzie i nie masz dokumentacji niewiele mozesz zrobic sam. Sprawdz czy wszystkie polaczenia pod maska, wiązki przewodow, w bagazniku itd sa na miejscu i nieuszkodzone. Moze byc jakies zwarcie we wiazce z powodu zamokniecia, gryzoni itd.
Ja ostatnio znalazlem usmazone jajeczko (sporo mniejsze niz kurze) na cewce zaplonowej wiec przypadki bywaja naprawde rozne.
Ja ostatnio znalazlem usmazone jajeczko (sporo mniejsze niz kurze) na cewce zaplonowej wiec przypadki bywaja naprawde rozne.
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl