Hej,
mam nadzieję, że to już ostatnie moje pytanie natury technicznej, które będę musiał zadać.
Mazda po wymianie pierścieni tłoków jeździ bardzo przyjemnie (chociaż aż korci, żeby wziąć ją na wyższe obroty, ale musi się dotrzeć...). Jedynym mankamentem jest to, że czasami, gdy próbuję wrzucić drugi bieg słyszę tylko odgłosy, jakby ktoś ruszał grzechotką (ale nie zgrzytanie) i auto nie ciągnie w przód. Pomaga ponowne wrzucenie biegu.
Dodatkowo, czasami, gdy nie przytrzymam ręką, jedynka potrafi wypaść przy samym starcie (gdy sprzęgło zaczyna łapać).
Ponieważ Mazda zimuje w garażu daleko ode mnie, nie będę wam w stanie teraz dokładnie odpowiedzieć na pytania, ale jak podejrzewacie, co to może być? Opłaca się to naprawiać, czy olać i wsadzić nową skrzynię (mam teraz 5b, mógłbym od razu wsadzić 6b + torsen).
Pozdrawiam!
Zdarza się, że 2. bieg nie wchodzi
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Co do problemów z drugim biegiem to nie pomogę, jednak wypadanie jedynki przy ruszaniu to najpewniej wina gum lewarka, u siebie też tak miałem wymiana pomogła
szukasz pomysłu na wieczór kawalerski, urodziny czy imprezę firmową ? Zapraszam www.paintball.silt.pl
Gumy lewarka, ten taki teflonowy coś (bush lower kit z zakupu grupowego) też może nieco pomóc i sprawdzić olej w skrzyni.
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB