Tłumik z nierdzewki.

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jan
Model: NA

19 lip 2014, 12:38

Hej,

Niestety wydech w mojej NA jest na ostatniej prostej swojego długiego i szczęśliwego życia. Potrzebuje informacji co dalej.
Ferroz zdążyłem poczytać, że nie jest to kierunek w którym chciałbym podążać. Jeśli ma to być porządne to nierdzewka (chyba) mi jedynie pozostaje, i tutaj narodziło się pytanie jak ? gdzie ?

1) Udrzać w gotowca do NA z il , mx5parts ~1,3 kpln.
2) Robić w PL - gdzie ? ile orientacyjnie?
3) Pospawać i pogiąć nierdzewkę mogę bez problemu, tłumików/flansz nie dam rady samemu zrobić.

Moje potrzeby nie są specjalnie wygórowane , chcę wydech który posłuży długo i bedzie cichy.Auto wystarczająco zwraca na siebie uwagę ... :-), nie potrzebuje wiecej mocy , 50 końcówek , normalny chłopski wydech.

Dziękuje za pomoc.
Krzywy

19 lip 2014, 12:40

Ferroz zdążyłem poczytać, że nie jest to kierunek w którym chciałbym podążać.

Rozwiń.
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

19 lip 2014, 23:59

jesli chcesz zaoszczedzic i potrafisz pospawac, to kup uzywke z nbfl i chyba nb tez (jest z nierdzewki) i dopasuj wymieniajac przy okazji rurki na nierdzewke bo ta z flanszem jest chyba zwykla ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jan

20 lip 2014, 8:48

Krzywy pisze:
Ferroz zdążyłem poczytać, że nie jest to kierunek w którym chciałbym podążać.

Rozwiń.

Pojedyńcza scianka puszki, głośniejszy od OEM, jeśli masz Ferroza i inne spostrzeżenia proszę podziel się informacjami.
Szukam opcji, która pozwoli mi zapomnieć o wydechu na dłuzej niż 2 lata.
Krzywy

20 lip 2014, 11:14

Właśnie mi chodzi o opinie bo najpewniej wymienię wszystko poza kolektorem i nie oszukujmy się, ferroz to kusząca cenowo opcja.
Awatar użytkownika
Morfi
Donator
Donator
Wersja: 1.8 vvt

20 lip 2014, 13:58

Mam Ferroz i jest za... cichy ;-) Brakuje mi wnim lekko sportowego gangu. Zamierzam wymienić go na kwasówkę za jakiś czas więc będę śledził Twoje poczynania i może skorzystam z doświadczeń.
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
ODPOWIEDZ