Otóż mam dylemat.
Chciałbym doprowadzić sobie do porządku układ wydechowy gdyż denerwują mnie ciągłe "wycia" przegnitych osłon termicznych i to że 2x odłamał mi się tłumik końcowy a na spawie już jest dziura. Smarkanie tam więcej nie ma najmniejszego sensu.
Raczej planuję opcję budżetową, czyli całość od rury za kolektorem po tłumik końcowy wziąć od firmy Ferroz.
Mam wspawaną ich puszkę zamiast katalizatora i na razie wygląda dość dobrze (aczkolwiek i tak wyleci).
Kusi mnie cena bo za całość z uszczelkami i wieszakami raptem 550zł dam. Ma to w ogóle sens wg kogoś? To nie ma być żaden sportowy wydech, na brzmieniu też mi niekoniecznie zależy (byle by nie pierdział)
Ale dochodzi tu kwestia temperatury teraz. Osłony termiczne raczej praktycznie wszystkie polecą (ta nad katem o dziwo jest cała więc może ona zostanie). Środek i tak już się niemiłosiernie grzeje i się zastanawiam czy pokrycie odcinka wydechu bandażem termicznym (albo sama okolica kata, albo od kolektora do zbiornika paliwa) jest rozsądne.
Kolektor to kolektor, aż tak dużo wody tam nie ma ale pod autem to co innego. Czymś uszczelnić termiczne podłogę od środka też bym spróbował oczywiście, a i może wełnę mineralną pod osłonę katalizatora wcisnąć - spalić się nie spali, co najwyżej zgnije od wilgoci którą zbierze, ale przy takiej temperaturze jaka tam panuje to raczej powinna porządnie przesychać.
Wydech - rury i tłumiki, bez kolektora
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Owijać niby można całość, ale trochę się nakręcisz i ktoś mi kiedyś pisał, że jak się taki bandaż ochlapie, to potem capi z niego niemiłosiernie. Co do upału w kabinie leci z pomocą King of Miatas ;D
King
Wydaje mi się, że albo porządne bandaże + mata od króla, albo nowe ori osłony + mata
Co do rur, niech mądrzejsi się wypowiedzą.
[EDIT]: Oczywiście nie namawiam do kupna maty od Króla za grube $$ pewnie, tylko poszukanie czegoś tego typu w sklepach z kominkami czy coś ;>
King
Wydaje mi się, że albo porządne bandaże + mata od króla, albo nowe ori osłony + mata

Co do rur, niech mądrzejsi się wypowiedzą.
[EDIT]: Oczywiście nie namawiam do kupna maty od Króla za grube $$ pewnie, tylko poszukanie czegoś tego typu w sklepach z kominkami czy coś ;>
Pedi pisze:Co do upału w kabinie leci z pomocą King of Miatas ;D
King
Ten człowiek mnie przeraża.
- nick.es
- Moderator podróży
- Model: NB FL
Kurak pisze:Pedi pisze:Co do upału w kabinie leci z pomocą King of Miatas ;D
King
Ten człowiek mnie przeraża.
+1