Siema
Okazało się że moja madzia wymaga wymiany katalizatora na nowy , ewentualnie wstawienie strumienicy co by przeszła przegląd, chciałbym się dowiedzieć, co będzie lepszym rozwiązaniem, jeżeli posiadam instalacje I.L Motorsport Cold Air box + podwójny wydech ultera dający naprawdę zadowalający niski basowy dźwięk. Zależy mi właśnie na zachowaniu tego basowego charakteru . Ktoś wspominał że jeżeli strumienica to musi być stożek, ewentualnie jakieś magnetyzer ? Nie ogarniam tego tematu dlatego uprzejmie prosiłbym o wyjaśnienie.
Wymiana katalizatora jest spowodowana metalicznym brzęczeniem wydechu na 1 i 2 biegu na poziomie ok 2500-3500 obrotów, być może jest to osłona , jednak nie zaglądałem pod nadwozie a mechanik stwierdził na szybko że to katalizator.
Znalazłem wcześniejszy podobny temat ale nie chciałem odgrzewać kotleta więc założyłem nowy.
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc
Dzięki i pozdro
wymiana katalizatora/strumienica
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Pozdro & Poćwicz
Magnetyzer musi być koniecznie ! Nawet lepiej będzie dwa bo masz dwie końcówki wydechu.
A tak serio to sprawdź najpierw osłony dobrze a potem przejdź do kata ewentualnie.
A tak serio to sprawdź najpierw osłony dobrze a potem przejdź do kata ewentualnie.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2014, 11:02 przez ubek, łącznie zmieniany 1 raz.
White NA BP'95
ubek pisze:Magnetyzer musi być koniecznie ! Nawet lepiej będzie dwa bo masz dwie końcówki wydechu.
A tak serio to sprawdź najpierw osłony dobrze a potem przejdź do kąta ewentualnie.
ok sprawdzę osłony , dzięki
Pozdro & Poćwicz
Kinio pisze:W tym zakresie mi dzwoniła najbardziej osłona katalizatora. Nie jedna z tych płaskich które są nad całym wydechem pozakładane tylko sama pucha w której jest katalizator.
Jak rozwiązałeś ten problem przyjacielu ?

Pozdro & Poćwicz
Necro pisze:Też miałem ten problem, luźna obudowa katalizatora, która przy wyższych obrotach na 1 i 2 biegu wpadała w wibrację i dawała bardzo dziwny dźwięk.
W efekcie mechanik wyciepał mi obudowe kata i problem zniknął.
bez młotka i majzla nie podchodź

Pozdro & Poćwicz