Czy znacie jakiś dobry namiar na sklep gdzie można kupić dobrej jakości uszczelkę szyby przedniej do NA?
Pozdrawiam

pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Tan pisze:Co ja mam zrobić, kiedy nadeszły roztopy i mi się antenka przestała wysuwać
dividedby0 pisze:kanaliki i krokowca,
dividedby0 pisze:błyszczy się wszystko jak psu j..
dividedby0 pisze:jak przeprowadzić adaptacje przepustnicy w 1.6 '02?
8 Ball pisze:robiłem wszystko z książką, kolejność zachowana, silikon też jest. Nigdzie nie cieknie oprócz tego jednego miejsca.
Lucas Z pisze:odłącz wtyczkę anteny, ( z lewej strony, od kierowcy pod wykładziną bagażnika )wyciągnij antenę paluszkami i ciesz się radiem póki nie znajdziesz nowego bata, ja tak zrobiłem jak mi padła i też słyszałem tylko terkoczace dzwięki
czester_ pisze:Lucas Z pisze:odłącz wtyczkę anteny, ( z lewej strony, od kierowcy pod wykładziną bagażnika )wyciągnij antenę paluszkami i ciesz się radiem póki nie znajdziesz nowego bata, ja tak zrobiłem jak mi padła i też słyszałem tylko terkoczace dzwięki
Na Aliexpress są te baciki za 30-40zł! Wysyłka free.
Jak co możesz podjechać, nie jedną a dwie już rozbierałem to może coś poratujemy.
O, to chętnie się dowiem @sophisty co Ci przyślą i ile to sensowne. Dziękuję bardzo za odpowiedzisophisty pisze:czester_ pisze:Lucas Z pisze:odłącz wtyczkę anteny, ( z lewej strony, od kierowcy pod wykładziną bagażnika )wyciągnij antenę paluszkami i ciesz się radiem póki nie znajdziesz nowego bata, ja tak zrobiłem jak mi padła i też słyszałem tylko terkoczace dzwięki
Na Aliexpress są te baciki za 30-40zł! Wysyłka free.
Jak co możesz podjechać, nie jedną a dwie już rozbierałem to może coś poratujemy.
Dzięki czester! Zamówiona, zobaczymy co dojdzie i czy dojdzie
W przednich odkręcasz i zdejmujesz całe jarzmo (nie otwierasz "na gilotynę", jak w tylnych). Od wewnętrznej strony masz do odkręcenia u góry sworzeń, a na dole drugą śrubę. Rozmiarów nie pamiętam, ale dwa są różne. Przy składaniu z powrotem pamiętaj o nasmarowaniu sworznia pastą grafitową.Adri@n pisze:Jak wyciągnąć klocki hamulcowe z przodu ? Z tyłu odkręciłem śrubę M8 i zacisk przekręciłem do góry a jak jest z przodu ? Jeszcze nie zdjąłem kół z przodu lecz chcę wiedzieć żeby nie tracić czasu jak wrócę z pracy.
majkel pisze:po raz to nie jest silnik krokowyCzym czyściłeś ? Jedyny preparat, który jest w stanie z mechanizmu zaworu brud ruszyć to takie dedykowane do gaxników i przepustnic. Próbowanie z benzyna etc to strata czasu. Podczas czyszczenia dotykałeś nastawy mechanicznej dyszy (to ta śruba na górze korpusu) ? Jeśli tak, przywróć do oryginalnego położenia.
rrutek pisze:A gdzie masz gumową osłonę metalowej części? Może to substancja, która ją trzymała?
aras1009 pisze:Na moje tlenek miedzi wyczyść sprawdź czy nie dostaje wilgoci i załóż. Jakby wróciło to wymień przewód.
aras1009 pisze:Myślicie że to on będzie powodem jeżeli przy postoju wskauje ok a przy jeździe i zwiększaniu obrotów wskazówka wariuje jak wariograf?
rachey pisze:To ze zdjęcia jest mokrawe, schodzi chusteczką, więc na patynę trochę nie pasuje.
majkel pisze:czujnik temperatury zegarów, z tyłu głowicy od strony przewodów nagrzewnicy. Przewód Ci się rozleciał i zwiera do masy podczas drgań silnika albo konektor jest luźny i sobie lata.
Po
eM