BORO pisze:Moto Mita
Nie.
Napisz do jednego z zaangażowanych mechanicznie kolegów z forum, z taką drobnostką nie warto jechać do warsztatu. Załatwicie to w 15 minut.
pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
BORO pisze:Moto Mita
PiotrB pisze:Mam problem z szybą regulowaną elektrycznie.
Wpadła mi przepustka (10x20cm papier zalaminowany) w szczelinę pomiędzy szybą a wewnętrzną częścią drzwi. Potem zamknąłem szybę i od tego momentu nie mogę jej opuścić. Rozebrałem wewnętrzną część drzwi, wyjąłem przepustkę, ale nadal szyba się nie opuszcza. Po naciśnięciu przycisku na środku nie mam cyknięcia, które jest przed obniżaniem się szyby.
Jak to można naprawić i co się stało?
niemampojeciaa pisze:a ja mam takie pytanie, czy gumy łącznika stabilizatora są takie same na przedniej i na tylnej osi? bo jak bylem w sklepie motoryzacyjnym to mieli tylko na tył a na przód nie mieli w katalogu. i jak coś to gdzie to można kupić?
pozdrawiam
niemampojeciaa pisze:http://moto.allegro.pl/guma-drazka-stabilizatora-p-mazda-premacy-i1857024753.html
takie cudo widziałem w sklepie motoryzacyjnym tylko oczywiscie do mx-5
vox pisze:Szczupak, zaśniedziałe styki we włączniku.
Musisz dostać się pod spód, czyli zdemontować tunel między siedzeniami, wymontować przyciski, dostać się do nich i przeczyścić drobnym pap. ściernym styki.
dmk, a propos stabilizatora
odłazi z niego płatami farba i rdza pod spodem się pokazuje.
Czy ma sens jego demontaż z gum i końcówek, odrapanie i pomalowanie jakimś hammerajtem Czy później konieczne jest ustawianie geometrii zawieszenia
dmk pisze:niemampojeciaa pisze:http://moto.allegro.pl/guma-drazka-stabilizatora-p-mazda-premacy-i1857024753.html
takie cudo widziałem w sklepie motoryzacyjnym tylko oczywiscie do mx-5
No to nie ma nic wspólnego z łącznikami stabilizatorów, tylko z gumami trzymającymi stabilizator z budą razem. Z tyłu stabilizator ma inną średnicę, więc potrzebujesz na wymiar je.
co to jest spray do kontaktów i gdzie go dostać? w Leroy'u na elektrycznym?
Kołek pisze:czy przepalić ją co jakiś czas
rafik14 pisze:czy torsen z NA 1,8 pasuje do NA 1,6 ?
rafik14 pisze:póki co 90 ale na 98% wkrótce 115
rafik14 pisze:ori 90KM 95rocznik...![]()
[ Dodano: 11-10-2011, 11:53 ]
i jeszcze jedna sprawa czy w MX5 NA odbojnik przy flanszy wału wystepował tylko przy torsenie?
rafik14 pisze:o tu
hella_flush pisze:Generalnie zmotaj sobie zestaw z wałem i półośkami