Ewentualnie poda ciekawe propozycje do 205/45/16

Pozdrawiam!
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
xXxaMMaxXx pisze:W sumie ciekawe, bo w testach wypadają nieźle. Może się ktoś wypowie na ich temat?![]()
Ewentualnie poda ciekawe propozycje do 205/45/16![]()
Pozdrawiam!
yanik pisze:pozostaje tylko kumho ecsta 185/55/14, no chyba ze ktoś znalazł coś innego w tej klasie i rozmiarze?
karol pisze:W 20 Anniversary Czerwonym Kapturku fabrycznie są zamontowane Bridgestone Potenza RE 050A 205/45R17 84W. Nie mam o nich wyrobionego zdania, bo Czerwony Kapturek, choć ma już pół roku, to na liczniku zaledwie 780 km - czasu mało
irakleo pisze:mada faka a co to jest to Kumho
irakleo pisze:mada faka a co to jest to Kumho
irakleo pisze: i dlaczego taki zaniżony rozmiar skoro na seryjnej 14" była fabrycznie montowana opona 185/60/14.
pmcomp pisze:karol pisze:W 20 Anniversary Czerwonym Kapturku fabrycznie są zamontowane Bridgestone Potenza RE 050A 205/45R17 84W. Nie mam o nich wyrobionego zdania, bo Czerwony Kapturek, choć ma już pół roku, to na liczniku zaledwie 780 km - czasu mało
Seryjne 30-ki były do doopy. Opona bardzo twarda, nadająca sie do driftu a nie do szybkich zakrętów. Jaka jest 50-ka ... nie wiem.
Pozdro
irakleo pisze:mada faka a co to jest to Kumho![]()
![]()
![]()
kumho ecsta ku 39
yanik a w Polsce mozna gdzieś dorwać ten model ? ( dla mnie 195/50R15 ) bo znalazłem tylko KU 31 a to chyba nie to ? )
mapetu pisze:na moje 9' fele
mapetu pisze:P.S. no chyba, że ktoś z czystym sumienie powie, że ma fajne nie dojechane oponki w tym rozmiarze i chciałby zmienić sobie na lepsze to możemy ponegocjować
yanik pisze:mapetu napisał/a:
na moje 9' fele
moim zdaniem miata na takich felgach które ważą pewnie z kilkanascie kg to zło, nie mówiąc o tym ze jazda w koleinach moze przypominać siłownię. rozumiem ze lubisz szerokie felgi i akceptujesz te minusy
yanik pisze:ja mam do sprzedania kumho 205/45/16, ale moim zdaniem tak wąska opona nie powinna jezdzic na 9 calowej feldze. nie wiem jak to wpływa na zachowanie opony ale jesli producenci podają że minimum opony dla felgi 9'' to 235 a max 275 to opona 205 nie bedzie pracować tak jak zostala zaprojektowana.
Davey pisze:Te z indeksem 82 jak mysle wystarczą?