pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Grajek pisze:Poproszę o poradę szanowne gremium.
Chciałbym do swojej Madzi założyć dystanse (myślę że max 20 mm). Przyznam szczerze, że temat optycznego poszerzania dystansami jest mi zupełnie obcyPodpowiedzcie proszę, jakie dystanse wybrać? Czym się różnią? Czym się kierować? i w końcu... Gdzie polecacie kupić???
![]()
Wszystkie informacje mile widziane
Nie mam pojecia dlaczego. Zaczęła się dusić i po kolei padły 4 gary. Zapaliła się ikonka silnika. Było ciepło i wilgotno. Odstałem wcześniej dużo czasu w korkch. Wyłączyłem na 3 minuty i chodziła jak gdyby nigdy nic. I tak 3 razy. Zwykle po powolnej jeździe w korkach pod górę. Potem, przez kolejne 100 km napiżdżania wszystko było ok.Miata zgasła mi w tunelu toru GP Monaco.
nickesh pisze:Dobra, to jaka jest szansa, że wytrzyma jeszcze tydzień (2000 km)? Dam radę wymienić to we Francji, czy olać i dojechać tak do domu? Jakie jest ryzyko dalszych uszkodzeń?
nickesh pisze:Kolejny dzień, gorąco jak cholera, przejechane kilkaset kilometrów, połowa w korkach i napiżdżanie po górach. Żadnych niepokojących oznak awarii. Po Monaco tankowałem na BP. Nadzieja umiera ostatnia.
misiek pisze:Panowie, potrzebuję porady odnośnie rozrządu. Szukałem osobnego wątku ale znalazłem tylko pojedyncze posty, najczęściej tu w czaterii.
1. Brać rozrząd z km parts czy coś innego? Carspeed ori? Co w końcu z tą sprężynką, w KM jest dodatkowo, w carspeed nie ma informacji, że dołączona jest do ori zestawu.
2. co oprócz rozrządu warto wymienić przy okazji jego rozgrzebywania?
Dzięki z góry za wszelkie info!
nickesh pisze:No dobra, Panowie, chyba jednak czas na czujnik położenia wału. Jak to się nazywa po angielsku (lub po włosku?), gdzie mam to w aucie i czego potrzebuję, żeby to wymienić (klucze, śrubokręty, smary)?
Kurak pisze:Jaką najmniejszą pojemność silnika obsługuje megasquirt?
kammich pisze:Jaki jest koszt MSa gotowego lub do poskładania?
vlodar pisze:Kupiłem fotele od Pawulona. Mają podłączenie do czujnika poduszek. Wyjąłem swoje z NB i tego podłączenia nie mają...
Czy to normalne, czy mam jednak jakieś kombinowane auto?