Porysowana MX-5
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: Inny
- Kontakt:
a pasta tempo lub środek T-Cut? i wtedy winowajca (brat) w zadośćuczynieniu będzie polerował mazdę dobre parę godzin .. a później (jeśli nadal będzie widać) lekko zaprawić jakąś kredką do rys .. mój brat używał takiego wynalazku u siebie, nawet kryje jakoś
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
Nigdy nie uzywajcie do ladnego lakieru pasty Tempo! Zniszczycie i porysujecie sobie lakier! Duzo lagodniejsza jest pasta Auto-max a najlepsza wymieniona Farcela G3.
T-cut kiepsko działa, poza tym drugie mycie i rysy sa znowu na wierzchu
T-cut kiepsko działa, poza tym drugie mycie i rysy sa znowu na wierzchu

-
- Model: Inny
- Kontakt:
użyłem pasty tempo na dwóch autach i w obydwu przypadkach z efektów byłem zadowolony... do koloru białego i niebieskiego (przy czym warto nadmienić, że nie były to auta pokroju miaty
więc gdyby jakaś mała ryska się pojawiła, nie byłoby tragedii) użyłem T-Cut'a na czerwonym lakierze - dużo więcej pracy w stosunku do pasty tempo, ale lakier wyglądał świetnie
nie twierdzę, że to najlepsze środki na świecie, po prostu w w/w przypadkach się sprawdziły
jeśli będę musiał zastosować znowu taki środek to wypróbuję Farcela G3
Five, wypróbowałeś to sam czy widziałeś efekt?

jeśli będę musiał zastosować znowu taki środek to wypróbuję Farcela G3

- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
whitemanik pisze:jeśli będę musiał zastosować znowu taki środek to wypróbuję Farcela G3Five, wypróbowałeś to sam czy widziałeś efekt?
Uwierz mi, chyab wszystko co w tej materii jest na rynku dokaldnie przetestowalem

Na lakierze uzywajac tempo pozbedziesz sie skutecznie wiekszych rys, ale zniszczysz sobie lakier tam gdzie jej bedziesz uzywal, nie wyprowadzisz go idealnie na gładko - za grube ziarno!
irakleo pisze:3. Nigdy więcej nie używaj ściągaczki do szyb domowych które na ogół są metalowo/gumowe , lecz typowo samochodowych:
http://allegro.pl/item478849711_sciagaczka_do_wody_prosta_myjnia_samochodowa.html
aukcji juz niestety nie ma. jaka sciagaczke byscie mogli polecic? z gory dziekuje za pomoc.
a ktos w wawie polerowal cale auto? chcialem je przed slubem odswiezyc i znalazlem taka firme. brzmi swietnie tylko te ceny!!!! http://www.renowacjalakieru.pl/index.php
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
Fiveopac pisze:Nigdy nie uzywajcie do ladnego lakieru pasty Tempo! Zniszczycie i porysujecie sobie lakier!
Już dawno chciałem spytać, a że temat powrócił - Five, twoje uwagi odnoszą się do Tempo firmy K2 czy do czeskiego oryginału Druchemy?
rafal pisze:a ktos w wawie polerowal cale auto? chcialem je przed slubem odswiezyc i znalazlem taka firme. brzmi swietnie tylko te ceny!!!! http://www.renowacjalakieru.pl/index.php
Tez szukam kogos, kto mi usunie ryski na lakierze... Niestety znajomy przerysal mi tyl plecakiem :/ Wskutek tego pojawilo sie wiele takich drobniutkich i plytkich rysek i jedna nieco glebsza, mniej wiecej taka jak na zamieszczaych przez Diablice fotach. Generalnie widze je tylko ja, ale jednak widze i irytuja mnie strasznie. W perspektywie miesiaca chcialabym je wyeliminowac. I teraz zastanawiam sie jak, domowe sposoby raczej odpadaja. Nigdy nie mialam talentu do naprawy czegokolwiek i obawiam sie, ze moglabym sytuacje tylko pogorszyc. Choc rozwazam uzycie mezczyzny. :>
Czy ktos z Was testowal usluge renowacji lakieru w Warszawie lub Lodzi i byl zadowolony?
Cientki pisze:Lekkoscierna pasta Tempo powinna pomocA swoja droga sciagaczka sluzy to sciagana wody z szyb a nie calego samochodu
Ja zawsze sciagam wodę po myciu sciągaczką, albo wycieraczką samochodową i nic złego się nie dzieje. Trzeba tylko wczesniej ją umyć z kurzu i piachu żeby właśnie nie rysowała