siłownik drzwi

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

dimmu
Kontakt:

22 paź 2007, 11:27

Witam

Dziś montuje alarm i domykanie dzrwi do siebie i okazało się że nie mam jakiegoś tam siłownika w dzrwiach od kierowcy. Kupie takie coś gdzieś czy mam sie zdac na łąske bądz niełaske elektryka który mi to robi ??

WP
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

22 paź 2007, 13:46

silownik kupisz bez problemu. czy dobrze zrozumialem, ze chodzi ci o automatyczne domykanie drzwi? :???:
dimmu
Kontakt:

23 paź 2007, 7:54

Hej
Tak o to własnie chodzi., juz zrobione siłownik okaało sie ze jednak jest tam dołożony jakiś.
Cholera mam jakas biedna wersje miaty bez czujnika otwartej klapy w bagazniku z nia miało być swiatełko podłączone( tak mi elektryk powiedział ). Elektryk mowi mi tez coś o tym ze do mnie ciezko bedzie zamontować moduł domykania szyb bo szyby ciezko chodza i sie moze do konca nie domykac i trzeba jakis moduł z pamięcią dołożyć. Czy mowi prawdę ??
Dzięki
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator

23 paź 2007, 12:04

dimmu pisze:Cholera mam jakas biedna wersje miaty bez czujnika otwartej klapy w bagazniku

wszyscy taka maja :mrgreen: tylko w nowszych nbflach (chyba od 2002) sa dawane wskazniki rezerwy i swiatelka powiazane z otwarta klapa w bagazniku. tymon chyba ma z 2004 roku i ma obie rzeczy :cool:

szyby nie tyle ciezko chodza co nie maja funkcji zamykania jednym nacisnieciem i trzeba trzymac caly czas zeby sie zamknely :wink: ale pamietam, ze dalo sie to jakos przerobic (gdzies na miata.net)
dimmu
Kontakt:

23 paź 2007, 18:15

Czyli cizekie chodzenie szyb potwierdzone :) wiec gosciu nie sciemniał. Proponował mi rozwiązanie w postaci modułu do alarmu zamykania szyb z pamięcią tak ze szyby zawsze zamykaja sie tyle ile trzeba a nie do oporu, zobaczymy ile mnie ta przyjemnosc bedzie kosztowała :) a moim zdaniem jest konieczna gdzyz nie domknelem dzis do konca jednej z szyb co w konsekwencji zaaowocowało mokrym tyłkiem :)
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator

24 paź 2007, 0:02

dimmu pisze:z pamięcią tak ze szyby zawsze zamykaja sie tyle ile trzeba a nie do oporu

ze co? u mnie do oporu to wlasnie tyle ile trzeba, wiec za abrdzo nie rozumiem o co tobie chodzi :???: masz na mysli to, ze nawet po zamknieciu i trzymaniu przycisku nadal dziala silownik?
ODPOWIEDZ