Witam
Dziś montuje alarm i domykanie dzrwi do siebie i okazało się że nie mam jakiegoś tam siłownika w dzrwiach od kierowcy. Kupie takie coś gdzieś czy mam sie zdac na łąske bądz niełaske elektryka który mi to robi ??
WP
siłownik drzwi
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Hej
Tak o to własnie chodzi., juz zrobione siłownik okaało sie ze jednak jest tam dołożony jakiś.
Cholera mam jakas biedna wersje miaty bez czujnika otwartej klapy w bagazniku z nia miało być swiatełko podłączone( tak mi elektryk powiedział ). Elektryk mowi mi tez coś o tym ze do mnie ciezko bedzie zamontować moduł domykania szyb bo szyby ciezko chodza i sie moze do konca nie domykac i trzeba jakis moduł z pamięcią dołożyć. Czy mowi prawdę ??
Dzięki
Tak o to własnie chodzi., juz zrobione siłownik okaało sie ze jednak jest tam dołożony jakiś.
Cholera mam jakas biedna wersje miaty bez czujnika otwartej klapy w bagazniku z nia miało być swiatełko podłączone( tak mi elektryk powiedział ). Elektryk mowi mi tez coś o tym ze do mnie ciezko bedzie zamontować moduł domykania szyb bo szyby ciezko chodza i sie moze do konca nie domykac i trzeba jakis moduł z pamięcią dołożyć. Czy mowi prawdę ??
Dzięki
dimmu pisze:Cholera mam jakas biedna wersje miaty bez czujnika otwartej klapy w bagazniku
wszyscy taka maja

szyby nie tyle ciezko chodza co nie maja funkcji zamykania jednym nacisnieciem i trzeba trzymac caly czas zeby sie zamknely

Czyli cizekie chodzenie szyb potwierdzone
wiec gosciu nie sciemniał. Proponował mi rozwiązanie w postaci modułu do alarmu zamykania szyb z pamięcią tak ze szyby zawsze zamykaja sie tyle ile trzeba a nie do oporu, zobaczymy ile mnie ta przyjemnosc bedzie kosztowała
a moim zdaniem jest konieczna gdzyz nie domknelem dzis do konca jednej z szyb co w konsekwencji zaaowocowało mokrym tyłkiem 

dimmu pisze:z pamięcią tak ze szyby zawsze zamykaja sie tyle ile trzeba a nie do oporu
ze co? u mnie do oporu to wlasnie tyle ile trzeba, wiec za abrdzo nie rozumiem o co tobie chodzi