Pocenie sie bagaznika
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Witam . Moj problem ( i innych uzytkownikow tez ) z ktorym walcze od kupna auta to pocenie sie bagaznika... Wykladzina byla wyprana a dalej sie poci ... Nie wiem czy to jest spowodowane odprowadzeniem oparow z akumulatora czy moze nieszczelnoscia ukladu wydechowego . Pocenie bagaznika objawia sie dziwnym smarem ( tluszczem ) na rzeczech ktore w nim leza...Mysle tez na wywierceniem jakiejs dziurki ktora moze odpowietrzy bagaznik ... bo juz naprawde mi brak pomyslow HELP

-
- Model: NA
do prania zdejmowałeś wykładzinę? Nie było w jednym miejscu więcej tego zanieczyszczenia, żeby zlokalizować skąd ono się bierze ?
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
tmx89 pisze:Pocenie bagaznika objawia sie dziwnym smarem ( tluszczem ) na rzeczech ktore w nim leza...Mysle tez na wywierceniem jakiejs dziurki ktora moze odpowietrzy bagaznik ... bo juz naprawde mi brak pomyslow HELP
Czy masz w bagazniki jakies maty bitumiczne? ew mata bitumiczna podklejona filcem? Jesli tak to wydzila sie z nich ze starosci smoła/olej/tłuszcz nazwij to jak chcesz

DieSpinnePL pisze:do prania zdejmowałeś wykładzinę? Nie było w jednym miejscu więcej tego zanieczyszczenia, żeby zlokalizować skąd ono się bierze ?
przewaznie poci mi sie w tym zaglebieniu , gdzie jest trojkat apteczka itp, zawsze wszystko jest umazane brazowa mazia ...
Fiveopac pisze:Czy masz w bagazniki jakies maty bitumiczne? ew mata bitumiczna podklejona filcem? Jesli tak to wydzila sie z nich ze starosci smoła/olej/tłuszcz nazwij to jak chcesz mam tak pod tylnim siedzeniem w lagunie i dlugo nie moglem dojsc skad tam to mazidło sie bierze.
No wlasnie jak kupilem auto to pod ta wykladzina nie mialem zadnego filca a z tego co wiem powinnen byc , byl za to jakis stary silikon ktory wydrapalem i zabezpieczylem przed dalszym poceniem bo myslalem ze to on sie poci. Wykladzina tez byla podklejona tak jakby silikonem ale bardzo dokladnie to zdrapalem i dalej nic ... nie jest to czasem jakas skraplajaca sie wilgoc czy cos ?? chcialbym sie wrescie z tym jakos uporac ;/

- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
No wlasnie jak kupilem auto to pod ta wykladzina nie mialem zadnego filca a z tego co wiem powinnen byc , byl za to jakis stary silikon ktory wydrapalem i zabezpieczylem przed dalszym poceniem bo myslalem ze to on sie poci. Wykladzina tez byla podklejona tak jakby silikonem ale bardzo dokladnie to zdrapalem i dalej nic ... nie jest to czasem jakas skraplajaca sie wilgoc czy cos ?? chcialbym sie wrescie z tym jakos uporac ;/
Ale to ni o filc chodzi tylko o bitum - taką twardą smołe. Zobacz czy wykaldzina bagaznika nie jest od spodu nią podklejona. Z reguly z wierzchu jest material a od spodu nieprzemakalny bitum/guma.
Fiveopac pisze:Ale to ni o filc chodzi tylko o bitum - taką twardą smołe. Zobacz czy wykaldzina bagaznika nie jest od spodu nią podklejona. Z reguly z wierzchu jest material a od spodu nieprzemakalny bitum/guma
no byl ale zdrapalem i z wykladziny i z blachy ... a wykladzine wypralem normalnie karcherem i w pralce i dalej sie poci ... ;/

tez stawiam na ten bitum, pewnie nie masz osłony nad tłumikiem i od jego ciepła podgrzewa sie podłoga bagażnika topiąc te masę bitumiczną
Fiveopac pisze:Wyjmij tapicerke z bagaznika i zobacz czy nadal ci sie poci heheh
no poci sie poci ;/
Dizajer pisze:tez stawiam na ten bitum, pewnie nie masz osłony nad tłumikiem i od jego ciepła podgrzewa sie podłoga bagażnika topiąc te masę bitumiczną
a oslone tlumika mam ... to moze tlumik mam gdzies od gory nieszczelny ?? jset taka opcja ??

wjedz najlepiej na kanał kawałkiem szmaty zatkaj wydech i jak się dobrze wsuchasz i przyłozysz ręke bedziesz wiedział czy szczelny czy nie tylko staraj się to robić na zimnym silniku ...... sprawdzone na paru autach 

SUZUKI GSX-R 2002R
A TERAZ YAMAHA R1 2003R
A TERAZ YAMAHA R1 2003R
-
to ja CI powiem zebys sprawdzil odpraowywanie z akumulatora oparow, sprawdz czy wezyki masz podlaczone do akumulatora czy nie sa zatkane. to jest jedyny powud ktory powoduje to pocenie, u mnie po przeczyszczeniu i podlaczeniu nie ma zadnego nawet najmniejszego oznaku mazi.
-
no to zrob tak jak kolega mowi;, wyciagnij wykladzine i sprawdz czy sie dalej poci:)