[połączony] klocki i tarcze hamulcowe do MX-5
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Malcolm_x
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.5
Odświeże temat.
Po ostatnich winklach skończyły żywota klocki stoptech sport. Wiem ze jakis fukup jest z nowymi. Dwie prośby:
Przypomnijcie prosze jaki nr powinnny miec klocki do tarcz i zacisków od RX-8 (tych większych) ?
I drugie.
Co polecacie? Nie bede ukrywać ze zastawiam sie nad czyms bardziej budżetowym w tym momencie, ale cos co wytrzyma z dwa wyjazdy na winkle.
Po ostatnich winklach skończyły żywota klocki stoptech sport. Wiem ze jakis fukup jest z nowymi. Dwie prośby:
Przypomnijcie prosze jaki nr powinnny miec klocki do tarcz i zacisków od RX-8 (tych większych) ?
I drugie.
Co polecacie? Nie bede ukrywać ze zastawiam sie nad czyms bardziej budżetowym w tym momencie, ale cos co wytrzyma z dwa wyjazdy na winkle.
- niezalogowany
- Wersja: szybki ponton
Co prawda do seryjnych, a nie od rexa, ale od początku sezonu mam klocki ATE. Wytrzymały 3 wypady na tor krzywa, kilka na winkle i jeszcze chyba dość mięska jest (w sumie zobaczę jutro). Milionów nie kosztują.
Cześć, jakie klocki na przód brać do nbfl 1.6? Zwykła jazda, czasem trochę dynamicznej, bez wyjazdów na tor. Kupować ATE original (wstępny wybór, po przejrzeniu tematu), czy może coś innego trochę droższego/tańszego?
- niezalogowany
- Wersja: szybki ponton
fukup jest gruby, nowe sie od patrzenia rozpadają xD na MC chyba nawet zakazało ich stosowania, bo nie wytrzymywały jednego dnia na torze.
Stoptech zmienił fabrykę i klocki znikają w oczach. To już nie jest to samo co było jeszcze rok temu. Generalnie nowe to strach zakładać.
Jak najbardziej.jd45das pisze:Cześć, jakie klocki na przód brać do nbfl 1.6? Zwykła jazda, czasem trochę dynamicznej, bez wyjazdów na tor. Kupować ATE original (wstępny wybór, po przejrzeniu tematu), czy może coś innego trochę droższego/tańszego?
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
White NA BP'95
Dzięki za odpowiedzi. Stwierdziłem, że od razu wymienię tarcze z przodu, brać tarcze ATE czy zimmerman Coat Z (za zimmermanami przekonuje mnie ta warstwa przeciw rdzewieniu), może Brembo? Cenowo większość jest podobnie +- kilka złotych.
Panowie mam pytanie raczej z tych głupich. Dotychczasowy set bazowy na przód czyli klocki i tarcze ATE wytrzymał 5-6 torów plus 5k km daily i przyszedł czas na zmianę.
Czy wrzucenie klocków EBC (czarne lub zielone) plus zwykłej tarczy (przypuśćmy ATE) da jakikolwiek pozytywny skutek przy hamowaniu czy zmieniając klocki na te ,lepsze’ zmiana tarczy jest niezbędna (np. Na zimmerman sport wentylowana)?
Był pomysł na BBK, ale w tym roku ciężko z budżetem wiec zostaje to co jest 🥲
Z góry dzięki za odp
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy wrzucenie klocków EBC (czarne lub zielone) plus zwykłej tarczy (przypuśćmy ATE) da jakikolwiek pozytywny skutek przy hamowaniu czy zmieniając klocki na te ,lepsze’ zmiana tarczy jest niezbędna (np. Na zimmerman sport wentylowana)?
Był pomysł na BBK, ale w tym roku ciężko z budżetem wiec zostaje to co jest 🥲
Z góry dzięki za odp
ja powiem szczerze do mazdy 3 kupilem klocki Zimmermann i jestem zachwycony. wczesniej kupowane trw i ostatnio ate. ate zlom totalny tepe strasznie i hamowanie to tylko zwalnianie. w polowie klocka ate zmienione na klocki Zimmermann i jest totalna masakra. bierze od dotkniecia, widac ze tarcza znika czyli w koncu klocek zaczal orac tarcze i to czuc na pedale hamulca (lekkie dotkniecie w pedal i auto staje deba). dodatkowo w koncu pojawilo sie pylenie i brud na felgach z klockow i z tarcz. jestem zachwycony. nie wiem kto robi dla Zimmermanna klocki ale jest petarda. i mowie tylko o klockach do mazdy 3. nie wiem czy do mx5 tez jest taka petarda ale na pewno wystepuja.
https://allegro.pl/oferta/zimmermann-kl ... 3468514859
https://allegro.pl/oferta/zimmermann-kl ... 1UQAvD_BwE
https://allegro.pl/oferta/zimmermann-kl ... 3468514859
https://allegro.pl/oferta/zimmermann-kl ... 1UQAvD_BwE
Opel Speedster b207r 2,0t td04-20t 320KM, 400Nm, 930kg, RWD+TORSEN, RaceTCS, lotus 111r abs
1/4 2024r: 12,394 moc kolo 300KM, 32 stopnie
tor Poznań 1m48,467s i tor Łódź 57,517s na oponach: extreme vr2 r7a(hl) tył, yokohama a052 przód
1/4 2024r: 12,394 moc kolo 300KM, 32 stopnie
tor Poznań 1m48,467s i tor Łódź 57,517s na oponach: extreme vr2 r7a(hl) tył, yokohama a052 przód
Dzięki za odpowiedzi i pomoc Panowie!
A co do ate- strasznie pylą, faktycznie hamowanie to raczej zwalnianie, ale jak na taki zestaw i to ile przebył to muszę przyznać ze bylem mega zadowolony. Największy plus to jednak brak pisków przy hamowaniu haha
A co do ate- strasznie pylą, faktycznie hamowanie to raczej zwalnianie, ale jak na taki zestaw i to ile przebył to muszę przyznać ze bylem mega zadowolony. Największy plus to jednak brak pisków przy hamowaniu haha
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
Yellow stuff też pyli i czasem piszczy. Coś za coś - albo masz cywilizowany klocek albo coś co wytrzymuje torową jazdęKumba pisze: ↑14 kwie 2023, 10:45Dzięki za odpowiedzi i pomoc Panowie!
- Lex'u
- Model: NA
- Wersja: ZENDER
- Kontakt:
Siemanko! kumpel zamówił dwa komplety klocków i żaden nie pasował. Miały inne wymiary ( plan był na odesłanie niewłaściwych.
Jakie klocki powinny się znajdować w NA 1.8 96r ? Ktoś posiada taką wiedzę?
Zależy mi na informacji o przodzie i tyle.
Jakie klocki powinny się znajdować w NA 1.8 96r ? Ktoś posiada taką wiedzę?
Zależy mi na informacji o przodzie i tyle.
Jest :
NA6
NA8 ZENDER
Były :
NB - http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=19465
NA - http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=16292

Były :