Windschott/wiatrołap
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Konioczynka
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND3 Homura
Jakby się wyprodukowała reszta to ja też
KoniOczynka
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
Cześć,
Były małe komplikacje i poślizgi po drodze, ale mogę Wam pokazać wiatrołap w ostatecznym kształcie.
Zmiany względem poprzedniej wersji:
Ze względu na dużo wyższe koszty oklejania folią i zmiany cenników u dostawców, cena za windszot to 390 PLN + paczkomat lub odbiór osobisty w Krakowie albo na jakimś zlocie.
Dostępność:
Około 20.04 będę miał gotowe 10 sztuk.
Póki co z pierwotnej listy chętnych mam:
-grubby
-bezel
-pafko71
Jak ktoś jest zdecydowany, to proszę o dm. Jak coś to mogę się przenieść z tym tematem do działu giełda, żeby nie zaburzać ogólnej dyskusji o wiatrołapach.
Były małe komplikacje i poślizgi po drodze, ale mogę Wam pokazać wiatrołap w ostatecznym kształcie.
Zmiany względem poprzedniej wersji:
- Czarne mocowania
- Poliwęglan jest teraz obustronnie oklejony folią PPF Xpel Ultimate Plus ciętą z plotera, więc spasowanie jest jak trzeba. Użyta folia to topowa półka - to folia samolecząca, pod wpływem ciepła / słońca znikają rysy i uszkodzenia, a sama folia nie żółknie od słońca, co zdarza się po czasie nawet w przypadku lepszych folii od 3M'a.
- Wszystkie elementy montażowe zmienione na docelowe nierdzewne
Ze względu na dużo wyższe koszty oklejania folią i zmiany cenników u dostawców, cena za windszot to 390 PLN + paczkomat lub odbiór osobisty w Krakowie albo na jakimś zlocie.
Dostępność:
Około 20.04 będę miał gotowe 10 sztuk.
Póki co z pierwotnej listy chętnych mam:
-grubby
-bezel
-pafko71
Jak ktoś jest zdecydowany, to proszę o dm. Jak coś to mogę się przenieść z tym tematem do działu giełda, żeby nie zaburzać ogólnej dyskusji o wiatrołapach.
- Konioczynka
- Donator
- Wersja: ND3 Homura
Chętnie odbiorę osobiście w Krakowie pod koniec maja
KoniOczynka
Jeszcze nie, ale jest w planach Tylko potrzebuję dobrać się do ND i pomierzyć kilka rzeczy, mam już ochotnika namierzonego.
Wrzucę niedługo instrukcję montażu Ogólnie to najlepiej jest zamontować windszota tam gdzie ma być i ustawić go na środku, a później przyłożyć osłonę rollbara i wtedy zaznaczyć ile trzeba je przyciąć. Ja robiłem to dremelem, ale lepszy płaski pilnik albo nożyk też da radę.
-
- Donator
- Wersja: ND1
Trop jest dobry, tylko on jest takiej samej wysokości jak zwykły - do seryjnych zagłówków. Czyli będzie niżej niż górna krawędź rollbara. Chyba jakis custom musze zrobić. Miałem nadzieje ze jest gotówkę .
Pozdrawiam, Danillo
- Andrut
- Moderator Detalingu
- Model: NC FL2
- Wersja: 2,5L
Ale to Ci przy jakims przejeździe trasa wystarczy i nie bedzie wiało do środka bankowo
cześćTomai pisze: ↑06 mar 2021, 18:48bjorm Ty pesymisto wszystko się dabjorm pisze: ↑05 mar 2021, 19:44Wyrwales za 190zl ale musisz liczyc ze musisz go zamontowac na OEMowej podstawce.
O ile uda ci sie go zamontowac tak ze pozniej mozesz wrocic do OEM to mozna to nazwac okazją
Jesli nie uda ci sie to po demontazu nowego nie masz tez montazu do OEMowego wiec cena rosnie o jakies 50-100zl.
OEM jest rozbieralny , można do niego wrócić....tylko po co? Ja nie wróce
Zamontowany wyższy windshot na podstawce OEM. Faktycznie ogranicza widok w lusterku, ale wieje mniej, i o to chodziło.
Czy chcesz odsprzedać ten pierwotny windshot? Skoro piszesz że do niego nie wrócisz a ja poszukuję właśnie takiego do NC.
- Tomai
- Donator
- Wersja: 2,0
Już poszedł.hiszpan13 pisze: ↑29 maja 2022, 22:04cześćTomai pisze: ↑06 mar 2021, 18:48bjorm Ty pesymisto wszystko się dabjorm pisze: ↑05 mar 2021, 19:44Wyrwales za 190zl ale musisz liczyc ze musisz go zamontowac na OEMowej podstawce.
O ile uda ci sie go zamontowac tak ze pozniej mozesz wrocic do OEM to mozna to nazwac okazją
Jesli nie uda ci sie to po demontazu nowego nie masz tez montazu do OEMowego wiec cena rosnie o jakies 50-100zl.
OEM jest rozbieralny , można do niego wrócić....tylko po co? Ja nie wróce
Zamontowany wyższy windshot na podstawce OEM. Faktycznie ogranicza widok w lusterku, ale wieje mniej, i o to chodziło.
Czy chcesz odsprzedać ten pierwotny windshot? Skoro piszesz że do niego nie wrócisz a ja poszukuję właśnie takiego do NC.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy