Rozebrać boczek, sprawdzić czy siłownik działa, jak nie działa to kupić nowy za 10zł i zamontować

pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
jedyny zamiennnik który sie nie rozpadnie po roku to aisin IMOGrzybohun pisze: ↑18 paź 2020, 11:15A wysprzeglik z KM Parts? https://kmparts.pl/131.Wysprzeglik-sprzegla-NANBNBFL
Dzięki, tak właśnie słyszałem, że będzie to potrzebne.
Nie jest to overkill, gdy samochód jest tylko użytkowany na ulicach miejskich? Nie mam zamiaru się nim pokazywać na torze
Dołóż te stówkę, hamowanie ponoć dużo lepsze (A to się przydaje zawsze, nigdy nie wiesz co Cię spotka na drodze), oplot powinien przeżyć dużo dłużej, i zawsze to zaleta przy sprzedaży
To widzę, że są dwa różne zdania bo piszą, że ponoć to w żaden sposób nie polepsza hamowania
Bez ABSu.
Tym stoperem to mnie zainteresowałeś dobry człowieku. Jest gdzieś jakieś gotowe rozwiązanie? Google średnio się lubi z wyszukiwaniem MX-5 stoper pompy hamulcowej bo pokazuje mi od razu rozwiązanie do CivikaGrzybohun pisze: ↑18 paź 2020, 22:13Sprawdź sobie jeszcze jak bardzo Ci się odkształca grodź przy hamowaniu, przy przewodach w oplocie potrafi to spotęgować efekt "zero-jedynkowego" hamowania. Jak wsadzasz nową pompę, nowe hamulce, nowe przewody w oplocie i do tego dasz stoper pompy hamulcowej - będziesz bardzo zdziwiony jakim cudem wcześniej mogłeś hamować inaczej![]()
janux pisze: ↑17 paź 2020, 22:13Hej. Korzystając z braku deszczu dzisiaj wybrałem się na tor w Białymstoku. Na sam koniec jazdy, jak już robiłem sobie okrążenie chłodzące w pewnym momencie nie mogłem już zmienić biegu. Jak wcisnąłem sprzęgło i chciałem zmienić bieg to jakikolwiek próbowałem wrzucić, każdy był zablokowany. Sprzęgło "wpadło" w podłogę. Jak się zatrzymałem i auto postało z 5 minut, to powrócił "opór" w pedale sprzęgła i normalnie mogłem wrzucić każdy bieg. Do domu dojechałem normalnie. Podczas torowania raczej sprzęgło nie dostało po dupie, bo cały tor robię na 2 biegu. Od czego zacząć poszukiwania? Pompa sprzęgła?
Wysprzęglik zapocony nie jest. Dzisiaj podczas jazdy czasem czuć było podczas wciskania/odpuszczania pedału sprzęgła jakby było jakieś tarcie o gumę (jakby takie bardzo malutkie przeskoki), a chwilę później pedał chodził zupełnie płynnie.