milion rzeczy ktore kierują w rózne strony.
Jak masz ponad 1000zł to pakuj ten od majka, akurat chłopak sie zna i wie co sprzedaje. Najszybsza i najtansza opcja.
Jak masz ponad pod 5000tysi to swap i remont dawcy. By wykorzystać pełen potencjał.
Mnie też najbardziej ciekawi co tam się odwaliło. Połamałem półki na tłokach ale to wina złego strojenia.By takie coś się zrobiło, to jakiś damat musiał się wydarzyć. Moze srogie ugotowanie silnika? Tak czy siak twoj silnik to raczej smietnik.
Pęknięty tłok
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
moze nie do konca na temat ale to co pokazujesz to nie tloki tylko dol silnika, konkretnie panewki glowne (i korbowodowe). Skoro jak piszesz byly wymieniane panewki i znowu jest tam cos nie tak to chyba robota byla spieprzona. Ale tego nie ma sensu imho roztrzasac - szkoda nerwow. Zmien mechanika, wrzuc inny silnik i ciesz sie jazda.
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
No tylko takie zdjęcie mam, nie mam zdjęcia tłoków. Mój tłok był mniej więcej ułamany tak jak na zdjęciu:

Tak to się chyba skończy, że wezmę silnik od kolegi @Mayk'a, wrzucę bez remontowania i będę jeździł do przyszłego roku.

Tak to się chyba skończy, że wezmę silnik od kolegi @Mayk'a, wrzucę bez remontowania i będę jeździł do przyszłego roku.
- thekingisback
- Model: NB FL
- Wersja: Sportive
I to będzie najlepsza i najtańsza opcja. I zmień mechanika
"Woda, której dotykasz w rzece, jest ostatkiem tej, która przeszła, i początkiem tej, która przyjdzie; tak samo teraźniejszość."