Witam, po włożeniu kluczykow do stacyjki włączają sie tak jakby awaryjne(oba kierunkowskazy migaja) trwa to jakies 30 sekund na dwie przestaje i odnowa.
Mysle ze to wina jakiegos zwarcia bo wszystko inne dziala( swiatla, kierunki)
Po wyjęciu bezpiecznika odpowiedzialnego za radio i centralny zamek z pilota problem ustepuje.
Czy moze ktos wiec co jest grane z moja Mazda?
Migajace kierunkowskazy / awaryjne
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Chezus
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Impuls
Jak problem ustaje po wyjęciu bezpiecznika od radia i centralnego zamka, to stawiałbym na zwarcie gdzieś w centralnym. To normalne, że mrugnie światłami orzy zamykaniu i otwieraniu. Możliwe, że po przekręceniu kluczyka masz gdzieś przebicie na kabel od centalnego. Nie jestem elektrykiem i nie mam schematu, więc wiele nie powiem.
The answer is always Miata.
A nie masz jakichś niefabrycznych zabezpieczeń typu alarm albo immobiliser? Takie objawy miałem kiedyś w motocyklu z dołożonym immo, które zaczęło szwankować.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- Chezus
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Impuls
To jak jest niefabryczny immo, to może ma taki patent, że zamiast odcinać dopływ paliwa, czy zapłon, to po prostu miga światłami? Przy okazji może jest podłączony pod ten sam bezpiecznik co centralny i radio (więc ma zasilanie bez kluczyka). Odepnij niefabryczny immo i zobacz co się stanie.
The answer is always Miata.