Jakie felgi ?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- luki_92_92
- Donator
- Model: NC
- Wersja: PRHT '08 2.5
- Kontakt:
henorek pisze:Polecicie jakieś fajne lekkie felgi do mxa? W sensie producentów. Bardzo podobają mi się TE37 ale w Polsce znalazłem tylko brązowe, za granicą koszt jest kosmiczny
http://www.jdl-performance.com/sklep/fe ... /te37.html
To są oryginalne fele? Bo może warto by było kupić brązowe i przelakierowac na biało. Strasznie mnie kusi ich waga, 15x7 ważą podobno 3.7kg..
Ewentualnie jakich alternatyw szukać?
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale tam jest napisane FELGA nie FELGI - wnioskuję, że cena za sztukę, czyli 8tys+ za komplet felg? Srogo

- Lucas Z
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
- Kontakt:
było wiele razy, wejdzie
https://www.facebook.com/lukaszzawalskifotografia Zapraszam do polubienia !
- luki_92_92
- Donator
- Kontakt:
Gwint TA-Technix, skręcone jakieś 3-3.5cm.
Felgi przód 16x8 ET22, tył 16x8 ET15 + zrolowane ranty. Na podniesionym aucie wystawało srogo, ale po opuszczeniu jak wiadomo na glebie same się robią negatywy i wygląda tak jak na poniższych foto (jak klikniesz to się fota powiększy) - jest fitment, nie wystaje. Jedyne co mnie drażni to na nierównościach przednie opony przycierają o takie plastikowe przetłoczenia w osłonach nadkoli i muszę się tych przetłoczeń chyba pozbyć bo mnie to drażni

Felgi przód 16x8 ET22, tył 16x8 ET15 + zrolowane ranty. Na podniesionym aucie wystawało srogo, ale po opuszczeniu jak wiadomo na glebie same się robią negatywy i wygląda tak jak na poniższych foto (jak klikniesz to się fota powiększy) - jest fitment, nie wystaje. Jedyne co mnie drażni to na nierównościach przednie opony przycierają o takie plastikowe przetłoczenia w osłonach nadkoli i muszę się tych przetłoczeń chyba pozbyć bo mnie to drażni

- luki_92_92
- Donator
- Kontakt:
A tak wygląda 15x8,5 ET12 na gwincie - tył maksymalnie podniesiony, przód opuszczony jakieś 2 cm. W oczekiwaniu na rolowanie nadkoli...

A, opony! RE002, 195/50. Nie było łatwo ale udało się.

A, opony! RE002, 195/50. Nie było łatwo ale udało się.

-
- Model: NA
Panowie, szybkie pytanie: czy BBS-y RM-y wejdą bez przerabiania szpilek, nie będą one zbyt krótkie? Pozdrawiam!
- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
a co powiecie na niesmiertelne pieciokilowe konig helium 15x6.5
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport
zastępczo Toyobaru 
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport

-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Robi się :-D
A jaki rozmiar?
T.
T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
-
- Donator
Po mojemu dość dużo jak na te parametry, ale niech się wypowiedzą bardziej obeznani
. Siakoś tak mi siedzi w głowie że przy wadze ok. 6 - 6,5 kg mówimy o lekkiej feldze, więc IMHO 25% więcej to sporo.
T.

T.
-
- Donator
Przy 17" akceptowalnie, 15" powinny ważyć ok. 6,3 kg.
T.
T.
- zoyjka
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: 1.6
https://www.amazon.co.uk/Team-Dynamics- ... B00MFR6KY6 <-- link nt tych felg
-
- Donator
Jest napisane jak byk że 15" i 8 kg :-/.
T.
T.
Raczej bym się amazonem nie sugerował.
Felgi z Team Dynamics zbierają pochlebne opinie. Podpytaj u producenta, podejrzewam że w rozmiarze 15x6,5 będą w rzeczywistości ważyły z 6kg-5,5kg max, co już robi z tego faktycznie lekką felgę.
A, i z tego co wiem robią bardzo podobne felgi dedykowane do mx-5, nawet bym powiedział że ładniejsze, wygooglaj sobie teamdynamics prorace miataspec
Felgi z Team Dynamics zbierają pochlebne opinie. Podpytaj u producenta, podejrzewam że w rozmiarze 15x6,5 będą w rzeczywistości ważyły z 6kg-5,5kg max, co już robi z tego faktycznie lekką felgę.
A, i z tego co wiem robią bardzo podobne felgi dedykowane do mx-5, nawet bym powiedział że ładniejsze, wygooglaj sobie teamdynamics prorace miataspec
Czy felgi 17" 7,5" et35 wejda na przod i tyl do nbfl? Teraz mam 4x 17" 7" z et35 i z tylu dystansik i jest ok, martwi mnie natomiast przod, zmiesci sie bez obcierek?
Miata 12K:
viewtopic.php?f=22&t=26457
viewtopic.php?f=22&t=26457