Cześć, czy zauważyliście opóźnienie w przesyle danych na linii interfejs diagnostyczny - telefon?
Bawiłem się kiedyś takim najtańszym bezprzewodowym, i w oczy rzuciło mi się około sekundowe opóźnienie. Zależy mi na maksymalnie bezpośrednich odczytach, i zastanawia mnie jak je uzyskać
Jaki komputer diagnostyczny polecacie?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NA
Gdzie znajduje się wejście w NA? I ewentualnie jakie inne mogą być oprócz obd2?

kacper-k48 pisze:Gdzie znajduje się wejście w NA? I ewentualnie jakie inne mogą być oprócz obd2?
Pod maską nad lewym błotnikiem jest szara skrzyneczka wielkości pudełka od zapałek z napisem DIAGNOSTIC. OBD2 w NA nie ma, chyba że masz wersje USA

- michalskorek
- Model: NB
- Wersja: Phoenix
Na allegro możesz również dostać OBD2 na Bluetooth za kilka złotych, działa bez zarzutu w każdym aucie. Jedynym problemem jest oprogramowanie, może być darmowe ale ma ograniczone funkcje, lub zapłacisz kilka złoty i masz dużo większą funkcjonalność.
-
- Model: NB FL
- Wersja: Nardi Torino
Siemano, potrzebuję kupić na szybko komputer diagnostyczny muszę po podłączeniu silnika pokasowac błędy. Szukam takiego ,,na raz" czegoś niedrogiego taniego... Ktoś coś może polecić?
- andred
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories
Hej.
Ja do kasowania błędów i nie tylko kasowania błędów ale także do chwilowej i średniej oceny spalania, temp. silnika, napięcie prądu itd., itp. stosuję kupione na allegro za prawie 20 zł Interfejs diagnostyczny ELM327 Bluetooth OBDII.
Do tego trzeba na Androidzie ściągnąć bezpłatną aplikację Olivia Drive. Czyli cały koszt to 20 dychy.
U mnie działa, kasuje błąd sondy lambda który czasami się pojawia. Ostatnio jakieś kable mi spadły z cewki i tez dobrze zdiagnozował i szybko mogłem wykasować błąd.
Pozdr,
andred
Ja do kasowania błędów i nie tylko kasowania błędów ale także do chwilowej i średniej oceny spalania, temp. silnika, napięcie prądu itd., itp. stosuję kupione na allegro za prawie 20 zł Interfejs diagnostyczny ELM327 Bluetooth OBDII.
Do tego trzeba na Androidzie ściągnąć bezpłatną aplikację Olivia Drive. Czyli cały koszt to 20 dychy.
U mnie działa, kasuje błąd sondy lambda który czasami się pojawia. Ostatnio jakieś kable mi spadły z cewki i tez dobrze zdiagnozował i szybko mogłem wykasować błąd.
Pozdr,
andred