bezpiecznik ogrzewania tylnej szyby

jest taki? gdzie?

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Dizajer
Kontakt:

02 cze 2009, 10:57

ogrzewanie tylnej szyby postanowiło zastrajkować, wybrało sobie idealną porę kiedy ciągle pada i wszystko w środku zaparowane....

przełącznik i wtyczka niby ok ale zdaje sie że prąd do nich nie dochodzi i w związku z tym moje pytanie - czy jest gdzieś w NA/NB bezpiecznik od ogrzewania tylnej szybki softtopa/hardtopa? w puszce pod kolumną kierownicy jakoś nie moge sie go doszukać...
Dizajer
Kontakt:

06 cze 2009, 11:05

no to sam sobie odpowiem :) bezpiecznik jest w bagażniku, przy antenie, zjarał sie bo było zwarcie we wtyczce przy szybie
ogrzewanie znów działa :mrgreen:
SypkerS
Model: NA
Wersja: V-special

07 cze 2009, 0:22

To może wiesz też co zrobić gdy założyłem dach z podgrzewaną szybą, mam kostkę do podpęcia szyby ale nie mam przełącznika. Jeżeli jest kostka przy szybie czy instalacja też jest poprowadzona? Nie dali przełącznika z oszczędności ?
Dizajer
Kontakt:

07 cze 2009, 8:58

Przełącznik nie był przewidziany, ogrzewanie włącza się automatycznie jeśli nawiew jest ustwiony conajmniej na pozycję "1". W nowszych NA dodatkowo jest pomarańczowa dioda która sie zapala na lewo od obrotomierza. U mnie jest przełącznik bo dołożył go poprzedni właściciel. Warto zrobić sobie przełącznik coby niepotrzebnie nie grzać szyby kiedy jedzie sie ze złożonym dachem. Wydaje mi się że każda NA ma poprowadzoną instalacje choćby ze wzgl. na opcjonalny hardtop z ogrzewaną szybą... Poszukaj pod tapicerką, może gdzies tam jest schowany kabelek.
MATI2258

07 lip 2009, 23:03

Witam
takie małe pytanko związane z bezpiecznikiem. tzn gdzie on dokładnie jest i jak wygląda. koło anteny mam dwie wiązki kabli, podejrzewam że jeden to do elektrycznej anteny a drugi może być właśnie do ogrzewania szyby. Bardzo bym prosił o zdjecie albo jakiś schemacik lub chociaż ile kabli jest w tym bezpieczniku.
Pozdrawiam
Dizajer
Kontakt:

15 lip 2009, 11:46

foty bezpiecznika:
http://sudzio.pl/fotki/miata/bezpieczniki/
ODPOWIEDZ