Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Centek 2008 pisze:No a ta temperaturamoże jakieś inne czujniki jeśli są
ten pomiar nic nie jest warty, kompresja prawidłowa tylko na ciepłym wskazana będzie.k.karlos pisze:kompresja 11-12 na zimnym silniku
ten pomiar nic nie jest warty, kompresja prawidłowa tylko na ciepłym wskazana będzie.
wręcz odwrotnie. Rozgrzany i szybko sprawnie co by warunki dla każdego cylindra były podobne.Tomai pisze:Zawsze myślałem że pomiar kompresji wykonuje się na zimnym silniku.
grzes pisze:ten pomiar nic nie jest warty, kompresja prawidłowa tylko na ciepłym wskazana będzie.k.karlos pisze:kompresja 11-12 na zimnym silniku
Centek 2008 pisze: Po przejechaniu ok 100 km całkowicie kopcenie zanikło
Centek 2008 pisze:Polecam tego typu środki w szczególności kiedy Nasze Mx- 5 maja dłuższa przerwę w jeżdżeniu.
Tomai pisze:Zawsze myślałem że pomiar kompresji wykonuje się na zimnym silniku.
skoro temat zeszedł w tym kierunku, to pokaże co ostatnio wypompowałem z baku.. w ilości 5 podobnym baniek, było 20 kilka litrów paliwa, benz 95, co do tego skąd się wzięło, jakie stacje nie mogę nic powiedzieć, bo tankuje nie na 1 stacji, a 2-3, i sieci ogólnokrajowe, nie mała miejscowa.majkel_c pisze:No to świetnie że był to taki drobiazg Mam jedynie wątpliwości skąd Ci się od stania wzięło na tyle dużo wody w paliwie że takie efekty wystąpiły. Jesteś pewien że nie zatankowałeś jakiegoś szlamu ?