fotki z ukończonych prac (trochę słońce świeciło i niektóre z deka prześwietlone)
ogólnie polecam taki zestaw do normalnej jazdy/dailydriving ... cenowo i jakościowo moim zdaniem BDB. Myślę, że spisałby się spokojnie w cięższych warunkach - znajomy jeździ na takim zestawie w KJS i wszystko daje radę
Mogę powiedzieć, że gdyby ktoś miał wątpliwości to do seryjnej NA 1.6 (od 89-97) na pewno pasują :
tarcze mikoda : przód 235mm numer ATM1308 i tył 231mm numer ATM1322 (bądź innej firmy w tych wymiarach

)
klocki ferodo premier : przód FDB 653 i tył FDB654 (przód kupiłem w IC tył w sklepie mister-auto i przyjechały z francji - z tylnymi jest problem)
reperaturki zacisków AUTOFREN : przód D4574 i tył D4502 (polecam do tego sklep samli.pl - wszystko mieli od reki)
Tarcze mikody moim zdaniem warte pieniędzy i jakościowo ok. Klocki ferodo premier moim zdaniem również bdb cenowo też nie najgorzej - nic nie piszczy i u mnie nie pylą jakoś specjalnie. Reperaturki AUTOFRENA moim zdaniem nie odbiegają znacznie jakością od zestawów mazdy, guma jest trochę słabsza, ale cenowo to jest ułamek zestawu OE, więc nie ma co się zastanawiać.
Do wszelakich prac przy układzie hamulcowym polecam zaopatrzenie się w smar miedziowy np. CRC, ATE Bremszylinder oraz ATE Plastilube.
Myślę, że gdyby większość stosowała chociaż miedziowy i plastilube rozwiązałoby to problem, że w internecie nagle każde klocki piszczą i zacinają się zaciski ...
Po zmontowaniu wszystkiego dotarłem cały zestaw jak w opisie z filmiku : http://www.essexparts.com/learning-center/cat/brake-rotors/post/Bed-in na siekierkach z samego rana w tę i spowrotem ..

tyle, że zaczynałem najpierw od mniejszych prędkości 60->15 km/h, 80->15 km/h i na koniec 100->15km/h pomiędzy przelot na studzenie ...